Messina: Impresii, harta turistica, poze si detalii importante

Ma numesc Paul si doresc sa impartasesc cu voi experientele din Messina. Eu am stat o saptamana in Messina la unul dintre prietenii mei. Sicilia este un loc care nu seamana deloc cu regiunile din Nord. Aici, pot spune ca lucrurile sufera un pic la capitolul organizare, insa peisajele acestei zone sunt incredibile. Cand am pus piciorul in Catania, si mai apoi la Messina, mi-am dat seama de faptul ca Sicilia este un taram aparte, si nu doar din cauza faptului ca este o insula separata de restul Italiei Continentale, ci mai ales datorita secolelor de experiente istorice si culturale diferite. Italienii de aici sunt diferiti cu totul fata de cei din Nord. Si totusi, este o parte extrem de importanta a tarii- scriitorul german Goethe observa ca ” sa vezi Italia fara sa vezi Sicilia este ca si cum nu ai fi vazut Italia deloc, pentru ca Sicilia este cheia intregii tari”. In trecut, Sicilia era buricul lumii cunoscute de catre europeni. Cea mai mare insula din Marea Mediterana (Sardinia, fiind cea de-a doua), Sicilia se afla la intersectia dintre Africa si Europa, fiind paradisul negustorilor si invadatorilor, deopotriva. Initial, insula a apartinut stravechilor triburi Siculo si Sicano, de unde isi trage si numele. De-a lungul timpului aceasta insula i-a atras pe romani, cartaginezi, vandali, spanioli, bizantini, francezi sau burboni- chiar si pe englezi.

 

                                                     Harta turistica Messina
                                                                  Domul din Messina

 

Am ajuns in Messina cu un zbor al companiei Wizz Air pe ruta Bucuresti Otopeni – Aeroport Catania. Dupa un zbor de doua ore, din Catania am luat autobuzul pana la Messina Centrale. Am inteles ca sunt doua sau chiar trei autobuze pe zi care fac curse de la Aeroport Catania catre Messina. Costul pentru un bilet a fost cam 8-10 euro daca-mi mai amintesc bine.

                                                                 Curtea de Justitie

Plajele din Messina

Daca iti vei propune vreodata sa iti petreci vacanta la Messina, trebuie sa stii din start ca drumul pana la plaja este oarecum anevoios. Orasul are o populatie de cateva zeci de mii de locuitori, insa este imprastiat pe muntii ce inconjoara portul. Astfel, ,in majoritatea cazurilor distantele pana la plajele din jurul orasului sunt cam mari. O alta probelema este faptul ca Messina este asezat la confluenta a 3 zone de mare: Marea Tirenia, Marea Ionica si Confluenta dintre cele doua, care se afla intre Italia Continentala si Insula Siciliana. Plajele de la Marea Ionica care tin de municipalitatea din Messina sunt ceva mai nefrecventate. Oamenii din oras prefera plajele de la Marea Tirenia, aflate in zona cunoscuta de italieni drept Farro. Acum, nu trebuie insa sa intelegem ca Marea Ionica trebuie evitata. Mai mult, daca vei merge cu autobuzul sau trenul catre statiunea Taormina-Giardini Naxos, vei vedea ca lucrurile se schimba.

                                                                    Marea Tirenia
                                                                         Faleza Messina
                                                                      Plaja Torre Farro
                         Vedere panoramica asupra Stramtorii si Portului din Messina
                                                                   Portul din Messina
                                               Plaja Messina- Marea Tirenia

Catre zona Farro se poate ajunge din centrul orasului cu tramvaiul, care are un cost de 2 euro per segment. Zona Farro are o lungime de cativa kilometri. Aici vei gasi magazine de unde poti procura bauturi sau tigari, sau poti opta pentru servirea pranzului la unul dintre zecile de restaurante aflate in zona de faleza.

Atractiile din Messina

Portul din Messina

Portul din Messina este pe cat de aglomerat, pe atat de incantator. Este locul in care tranziteaza toate navele ce fac legatura dintre Italia Continentala si Sicilia. Este aglomerat la stiatia de ferry din Nordul orasului. Din aceasta statie puteti lua ferry-ul catre Italia Continentala la pretul de 10 euro pentru o persoana dus-intors pana la Villa San Giovani , cel mai apropiat oras ce apartine regiunii continentale Calabria. Aici este o micuta si simpatica statiune de plaja, numita Scilla.

                      Portul din Messina si celebrul monument maritim al orasului

Galerie foto din Messina

                           Vedere panoramica asupra orasului Messina

 

                                              Un bazar subteran in Messina

 

                                                     Universitatea din Messina

 

                                      Vase de croaziera in Portul din Messina

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.