Mexic: Planificarea vacantei

Desi toata lumea pare sa stie cate ceva despre aceasta tara, Mexicul este mult mai greu de inteles din cauza diversitatii sale. Invadatorii spanioli, imigrantii europeni si populatia indigena, cu o mare varietate de traditii etnice, au creat, de-a lungul secolelor, un caracter national complex si un lexicon cultural. Din aceasta diversitate au aparut arta si muzica populara, pictura si poezia.

Cu o capitala ce are o multime de locuri istorice si culturale, strajuita de mari tropicale in este si vest, Mexicul este un adevarat magnet pentru turisti. Foarte multe persoane se opresc pentru cateva zile in Ciudad de Mexico, pentru ca apoi sa aleaga intre o statiune de vacanta sau sa exploreze interiorul colonial al tarii. Pentru o vacanta traditionala la mare, poti alege statiuni deosebite, sofisticate- Cancun sau Los Cabos, intre orase turistice precum Puerto Vallarta sau destinatii mai discrete, cum ar fi Ixtapa ori Huatulco. Exista si orasele sau sate ce asteapta calatorii care prefera sistemul de cazare de tip camping, cu rulotele, unde preturile sunt chiar mici, iar aglomeratia nu este atat de mare.

O natiune emergenta cu o infrastructura extrem de sofisticata, Mexicul are un sistem excelent de transport in comun si o retea din ce in ce mai mare de autostrazi cu taxa, care fac legatura dintre principalele orase. Au aparut si o serie de companii aeriene mai mici, care ii servesc pe cei care nu fac escala in Ciudad de Mexico, transportul cu avionul fiind astfel mult mai ieftin si mai convenabil ca oricand.

Ciudad de Mexico

                                                              Ciudad de Mexico

In prezent, cele mai multe dintre zboruri se opresc in Ciudad de Mexico. Capitala Mexicului, supraaglomerata si supraincarcata, are foarte multe locuri de oferit, asa ca trebuie sa-ti planifici cel putin 3 zile pe care sa le petreci aici si, daca mai ai timp la dispozitie, inca patru, pentru imprejurimile ei. Restaurantele fabuloase, bisericile coloniale, muzeele impresionante, dar si ruinele capitalei aztece de la Tenochtitlan, aflata in spatele celei mai mari piete de aici, iti ofera posibilitatea sa te distrezi, dar si sa te imbogatesti cu cunostintele referitoare la aceasta tara si istoria ei fascinanta.

                                                             Piramida de la Tenochtitlan

Aflat la piscurile muntoase din partea centrala a masivului Sierra, care inconjoara Ciudad de Mexico, vei descoperi incantatoarele orase Puebla, Cholula, Tlaxcala si Tepotzotlan, fondate de spanioli, dar si situri arheologice fascinante de la civilizatiile preaztece.

Viziteaza enigmaticul sit arheologic de la Teotihuacan, aflat la nord de capitala, sau ruinele toltece de la Tula, aflate la o distanta de circa 98 de km nord-est. Exploreaza enorma piramida Tepanapa, din Clolula, la 130 km est fata de oras. Chiar si Xalapa, capitala strajuita de munti, dar si Golful Mexic, a statului Veracruz, este la 4 ore distanta.

                                                                             Veracruz

Plajele in Mexic

Daca relaxarea pe plaja face parte din programul tau, Cancun si Riviera Maya, de pe coasta caraiba e Peninsulei Yucatan, sunt cele mai populare destinatii turistice din Mexic. Poti merge la Cancun daca iti plac statiunile mari, cu restaurante variate (desi foarte scumpe) si dicotecile extravagante. La 68 de kilometri spre sud, Playa del Carmen este un oras mai mic, dar oarecum mai sofisticat.Hoteluri cum ar fi luxosul Maroma Resort and Spa si minimalistul Cabanas Paamul sunt destinate celor care cauta locuri mai izolate, si anume digurile de pe plajele coastei Marii Caraibelor.

                                                                       Cancun

Printre locurile pe care trebuie sa le veziin regiune se numara si Xcaret, un parc in aer liber. Avand ca tema civilizatia mayasa, el este asezat intr-un minunat golf la sud de Playa del Carmen.Alte puncte de atractie turistica ar fi in zona sitului arheologic precolumbian de la Tulum, la circa 130 de km sud de Cancun, dar si deja celebrul Chichen Itza, la 179 de km spre vest.

                                                              Piramida de la Chichen Itza

De cealalta parte a tarii, sejururile la Oceanul Pacific pot fi facute in orice statiune, incepand cu Mazatlan si pana la Huatulco, ceea ce presupune o ora si ceva de zbor cu avionul din Ciudad de Mexico. Spre unele orase , precum Puerto Vallarta, exista zboruri mai dese din Statele Unite. Fiecare oras are propria personalitate- Mazatlan, cu centrul sau recent restaurat; Huatulco, cu cele 9 golfulete minunate ale sale; iar Ixtapa, prezinta adevarata chintesenta a satului mexican. Puerto Vallarta beneficiaza insa de o excelenta pozitionare intr-un golf extrem de pitoresc, incadrat de munti mari.

                                    Villa del Palmar Beach Resort and Spa – Puerto Vallarta

De-a lungul Coastelor Oceanului Pacific te vei bucura de apusuri incantatoare, de shopping, de mancaruri savuroase, dar si de oportunitatea de a te retrage pe plaje izolate si indepartate. Relativ izolata de capitala si de restul Mexicului, Baja California atrage locuitorii desertului, care adora apa. Principala destinatie turistica din Baja este Los Cabos, la capatul peninsulei, care ofera posibilitati excelente de pescuit, shopping, golf, dar si o viata de noapte pe masura.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.