Mirajul andaluz pe strazile din Ronda: Impresii, galerie foto si detalii importante

Ronda este un oras unic prin relieful sau. Ronda se  întinde pe nişte chei cu o înălţime de 100 m până la râul GuavelinPuente Nuevo sau „Podul Nou”. Dincolo de chei (cunoscute ca El Tajo) se întinde Puente Nuevo sau „Podul Nou”, ce face legătura între partea veche şi cea nouă a oraşului – „nou” fiind doar ceva relativ, întrucât acest cartier datează din secolul al XVIII-lea. Ronda este un oraş populat cu multe servicii pentru vizitatori, printre care numeroase magazine de antichităţi, el păstrând totuşi o ambianţă puternică, dacă eviţi lunile aglomerate de vară.

Pieţele retrase şi străzile pavate ale Rondei Vechi sunt foarte evoca­toare şi poţi vizita mai multe clădiri. Unadintre cele mai frumoase şi mai intime este  Palacio de Mondragon, ce găzdu­ieşte acum un mic muzeu. Palatul a fost construit în 1314 ca reşedinţă a marelui rege maur Abb el Malik. Femando şi Isabela au locuit aici în 1485, iar palatului i-a fost făcută actuala faţadă în secolul al XVIII-lea. Dintre multele patio, cel mai impresionant este cel din curtea mudejară, din cărămizi artizanale, marmură, ceramică şi lemn. De aici, o arcadă în formă de potcoavă duce în grădinile ncântătoare.

Impresii din Ronda- Un oras istoric

Ronda se află în inima Serraniei de Ronda, la aproximativ 100 km de orașul Malaga și cu o populație de aproximativ 35.000 de locuitori.

Înconjurata de văi bogate cu râuri și așezata deasupra unor stanci adânci, este un loc care vă taie respiratia la prima vedere.

Oricine a fost suficient de norocos să viziteze Ronda va înțelege rce spun Este unul dintre cele mai frumoase și mai vizitate orașe din Spania (al treilea oraș cel mai vizitat din Andalusia).

Ronda (Acinipo) a fost pentru prima dată declarat oraș de catre Julius Caesar în primul secol d.Hr. Când trupele maure sub comanda lui Tarik-ibn-Zeyad au invadat regiunea, una dintre primele rute urmate a fost cea romană veche , care leagă Gibraltar de așezarea romană Acinipo.

Au redenumit orașul la Izna-Rand-Onda – Ronda. Ruinele lui Acinipo sunt situate la 20 km în afara Rondei moderne.

Iată 12 obiective turistice pe care trebuie să le vedeți in călătoria dvs. la Ronda, dar dacă doriți să obțineți spiritul andaluz real ar trebui sa va luati o cazare in Ronda pentru cel putin 2 nopti.

Bucurati-va de plimbarile lungi in si in jurul orasului ca mai apoi sa va petreceti serile luand cina cu o priveliste uimitoare sau sa faceti o vizita intr-un dintre numeroasele bodegas situate in zona. Nu stiu daca va mai aduceti aminte de un post anterior pe acest site din Jerez de la Frontera, care era celebru datorita uneia dintre bodegas de cherry (crama lui Gonzalo Byass).

Cele 12 mari atractii  ale Ronda

Punete Nuevo

Oferind vederi de neuitat peste cheile El Tajo. Puente Nuevo – podul nou – a fost finalizat de fapt în 1793 și a durat patruzeci și doi de ani. Podul se unește cu vechiul oraș maur și cu cele mai noi părți ale orașului El Mercadillo. Este, într-o anumită măsură, cel mai faimos punct de reper al Rondei.

Unul dintre cele mai renumite hoteluri din Parador din Spania se află în vecinătatea podului și merită o vizită. Punctele de vedere ale cheiului El Tajo sunt de neuitat.

Dacă aveți timp, mergeți în jos în defileu de-a lungul Camino de los Molinos. Opiniile sunt cele mai bune pentru a fi avut. În primăvară, întreaga vale este plină de flori.

Cost de intrare: 2,50 €

 

Plaza de Torros

despre Ronda se spune că este casa taurilor de lupte moderne. Bullringul Real Maestranza este unul dintre cele mai vechi și mai pitorești din Spania. A fost construit în 1785 de către arhitectul Jose Martin Aldehuela – același arhitect care a construit clădirea Puente Nuevo. Arena  poate gazdui până la 5000 de spectatori.

Prețul de intrare este 7,00 € pe persoană și 8,50 € cu un ghid audio.

 

Baile Arabe

Băile arabe din Ronda sunt cele mai bine conservate în Spania. Acestea au fost construite la sfârșitul secolului al XIII-lea în timpul domniei regelui Abomelik. Cazanul mare folosit pentru încălzirea apei este încă vizibil și în stare bună. Gurile în formă de stea din acoperiș au fost modelate după tavanul celei mai renumite băi de la Alhambra din Granada.

Băile sunt situate în vechiul cartier arab al orașului, cunoscut sub numele de cartierul San Miguel.

Adresă – Calle Molino de Alarcón, s / n. Intrarea este de 3,75 € pe persoană.

 

Palacio de Mondragón – Mondragon Palace

Palatul Mondragon găzduiește muzeul municipiului și unele grădini cu adevărat deosebite. Construită inițial în 1314 de regele maur Abomelik, a fost ulterior folosită reședința principală pentru Regina Isabella și regele Ferdinand.

Muzeul este dedicat bogatei istorii a lui Ronda, cu exemple de morminte romane și maure. Grădinile sunt deosebit de frumoase și oferă o adevărată insulă de liniște.

Adresa – Plaza Mondragon, 5. Intrarea costă 3,75 €. În zilele de marți există intrare gratuită de la ora 15 pentru cetățenii UE.

 

Palacio del Rey Moro y La Mina

Legenda spune că aceasta era reședința regelui maur, Almonat, despre care se spune că a băut vin din craniile vrăjmașilor săi. Cu toate că dovezile mai recente arată că regele nu a trăit niciodată în clădire. Structura de astăzi a fost finalizată în secolul al XVIII-lea și complet remodelată în 1920 de Ducesa de Parcent. Grădinile au fost proiectate de același arhitect francez care a proiectat parcul Maria Luisa din Sevilla, Jean Claude Forestier.

Grădinile oferă acces la La Mina (mina), o scară islamică de 231 de pași, care au fost atent tăiate în stâncă și au condus în jos pe râu.

Timp de secole La Mina era singura sursă de apă în oraș, cu sclavi înlănțuiți până la trepte pentru a trece pungile de apă în sus. Această alimentare cu apă a fost o linie de salvare pentru mauri în timpul diferitelor asedii creștine.

Acești pași au jucat un rol esențial în istoria lui Ronda, în acest moment trupele creștine au forțat intrarea în 1485.

Adresă – Calle Santo Domingo, 9.

Portile orasului si zidurile arabe

De-a lungul istoriei, Ronda a fost unul dintre orașele cele mai impregnabile din Andaluzia. În principal, datorită poziției sale geografice, dar și a unei serii de ziduri și porți ale orașelor construite de mauri pe tot parcursul erei islamice. Aceste ziduri și porți erau continuu adăugate si orașul creștea. Astăzi, ele oferă o strălucire unică a trecutului Ronda.

Vizitatorii în vremurile maure ale lui Ronda ar fi intrat în oraș prin Puente Arabe, pentru a ajunge în cele din urmă în centrul orașului, trecând prin Puerte de la Cijara. Cea mai mare și cea mai protejată poartă a orașului a fost Almocabar. A luat numele de la cimitirul arab (al-maqabir), care a fost asezat în această secțiune a orașului.

 

Piata Ducesa de Parcent

Plaza Duquesa de Parcent este cel mai pitorescloc din Ronda și unul plin de monumente. Biserica Santa Maria del Mayor este punctul culminant, o biserică care a durat peste 200 de ani pentru a fi construita și care reprezinta din punct de vedere arhitectural un amestec de stiluri gotice și renascentiste.

Alte piețe pe care  vi le recomand sunt Plaza del Socorro (imaginea de mai sus), piața din fața Poarta Almocabar și în jurul Calle Nuevo.

 

Gradinile Cuenca

Grădinile Cuenca sunt situate pe pergațiile Tajo și distribuite pe o serie de terase. Punctele de vedere sunt fantastice și vă oferă o perspectivă unică și diferită asupra orașului.

Terasele au fost dedicate orașului Ronda, sora Cuenca. Un acord semnat inițial între orașe în 1975.

 

Mirador de Aldehuela

Unul dintre cele mai populare puncte panoramice ale orașului. Punctele de observare panoramica asupra ale defileului de la Puente Nuevo și peisajului rural înconjurător sunt de-a dreptul spectaculoase.

Punctul de observare a fost numit în onoarea arhitectului José Martin de Aldehuela. Același arhitect care a construit arta taurului, Puente Nuevo și a terminat catedrala din Malaga printre alte proiecte. Punctul de vedere al Balcón del Coño este un alt obiectiv care nu trebuie ratat.

 

Ruinele Acinipo

La 20 de kilometri în afara Rondei stau ruinele vechii așezări romane de Acinipo. Un teatru mare datând din anul 1 î.H. și mai multe case se disting clar.

Numele “Acinipo” înseamnă “orașul vinului” și a fost unul dintre puținele orașe din Imperiul Roman care a făcut vinul care a fost exportat înapoi la Roma.

Adresa – Carretera de Sevilla (20 km de Ronda). Intrarea este gratuită.

 

Ruta vinului in Ronda

Ronda nu are de-a face numai cu istoria și cultura, de asemenea are o reputatie si in materie de vinuri, detinand câteva fabrici fantastice.

Ronda este una dintre cele mai recente adăugiri pe rutele oficiale de vin care se găsesc pe întreg teritoriul Spaniei, iar viitorul său este promițătoar in acest domeniu. Iată un traseu de vin recomandat în și în jurul Ronda astfel ca o vizită la vinăria Descalzos Viejos este o modalitate minunată de a petrece dimineața.

 

Cueva del Gato

Încercați să vă răcoriți după o vizită de vizită în Ronda? Cueva del Gato – peștera de pisică – este locul perfect pentru a face acest lucru.

Cea mai recentă adăugare la lista de monumente naturale din Andaluzia, bazinele fluviale oferă un loc imbatabil pentru o înot și câteva ore în natură. Cueva de Gato este la aproximativ 20 de minute de mers cu mașina de centrul orașului Ronda.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.