Oostende: Impresii, poze reale si detalii din vacanta in Belgia

Aleea pietonala plaja Oostende
Aleea pietonala plaja Oostende

Statiunea Oostende este cunoscuta in Belgia drept ” regina oraselor Spa”. Orasul ofera o multime de plaje, promenade linistitoare, un port impresionant si multe locuri in care se pot practiva diverse sporturi maritime. In acelasi timp Oostende este si un oras modern cu parcuri impresionante, strazi intesate de magazine catete asteapta la shopping, piete si baruri de noapte sau chiar discoteci, pentru care este renumita zona Montmartrewijk. Orasul este situat in regiunea belgiana numita Flandra de Vest.

Impresii din Oostende

Orasul Oostende este cel mai important oras de coasta al Belgiei, un port important pentru ferry-urile ce tranziteaza pe partea cealalta a Marii Nordului catre Anglia.  In era Belle Epoque, Oostende era una dintre cele mai importante atractii europene. In zilele noastre golful pescarilor, marina (portul) sau Wapenplein sunt unele dintre cele mai importante obiective turistice. Pentru plimbarile romantice de la apus se recomanda zona numita Weststaketsel.

Plimbare prin Wapenplein

Cu siguranţă una dintre cele mai frumoase staţiuni la Marea Nordului este Oostende. Cele mai atractive puncte turistice sunt pontonul, portul şi plaja. Deşi climatul este unul mai răcoros decât în staţiunile din Sudul Europei, Oostende prezintă alte avantaje precum curăţenia plajelor şi clădirilor, luxul hotelurilor sau calitatea drumurilor.

Alte lucruri care surprind în mod plăcut la plaje sunt nisipul foarte fin şi mărimile generoase ale acestora. Întreg litoralul belgian este frumos şi se întinde pe o lungime de 67 de km, însă Oostende pare a fi un loc mai deosebit. Plajele de aici sunt cele mai aglomerate de pe litoralul belgian pe parcursul lunilor iulie şi august, aici venind în jur de 30,000 de turişi anual. Ei, împreună cu localniciii, obişnuiesc să-şi petreacă apusurile de soare în zecile de cluburi de pe plajă. În zonă există de asemenea şi alte facilităţi cum ar fi restaurante, hoteluri, magazine de fructe sau chiar supermarketuri.

Principalele atractii turistice din Oostende

Localizat in Marea Nordului, Oostende este in acelasi timp plin de istorie dar si un oras cosmopolit modern, care ramane plin de viata si interes chiar si dupa retragerea turistilor. De ani buni zona numita Ensors atrage artistii de exceptie, lucru ce denota faptul ca statiunea are si o vana culturala importanta. Efectele transformarilor ce au condus la modernizarea orasului pot fi vazute in interiorul Cazinoului Cursaal.

Plajele din Oostende

Plaja din Oostende este separata cumva de orasul propriu zis de un bulevard larg. In zilele calde de vara, se umple de turistii intersati de statul la soare, fiind insa destinata preponderent familistilor. Plajele de aici sunt intesate de facilitati pentru confortul turistilor ce includ dusuri toalete curate sau baldakine. Exista aici o sumedenie de sedii ale unor firme specializate in surfing ce inchiriaza echipamente, sezlonguri si umbrele. Plaja este usor de accesat dinspre centrul orasului, este dotata cu o sumedenie de locuri de parcare, existand aici chiar si o statie de tren. Are o lungime de cativa kilometri si o latime imensa, peste 150 de metri.

Oostende 1

Plajele din Oostende 2

Oostende 2

Plajele si Marea Nordului in Oostende

Oostende 3

Pescarusi pe plaja din Oostende

Oostende 4

O terasa superba pe plaja din Oostende

O terasa superba langa plaja din Oostende

Era o vreme superba desi eram in luna moiembrie

Oostende 5

Aleea pietonala pe plaja din Oostende

Oostende 6

Este imensa aceasta plaja

Oostende 7

Portul din Oostende

Plimbare pe malul Marii Nordului prin zona cunoscute drept Weststaketsel

Oostende 8

Plimbare prin Portul din Oostende

Oostende 8

Detalii importante din Oostende

 

Preţuri cazare 80-100: Euro-noapte

Bere belgiană: intre 5 si 20 Euro

Tarif închiriere maşină: 100-150 Euo/ saptamana cu toate taxele incluse, doar trebuie sa faceti dovada detinerii unui card Visa Embosat

Taxe drumuri: 0

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.