Plaja Benagil, una dintre cele mai frumoase din lume

Intr-un articol anterior am vorbit aici despre plajele din zona Algarve– Portugalia. Astazi insa ne propunem sa dedicam un articol unei minuni natuarale, Plaga Benagil din Lagoa, situata in aceeasi zona mirifica- Algarve.

Despre zona Benagil

Praia de Benagil este de departe cea mai spectaculoasa din Algarve, se afla în apropiere de Lagoa. Este situata în micul sat Benagil, pozitionat între Carvoeiro și Armação de Pêra. Economia locală a satucului Benagil a fost centrata pe pescuit până în a doua jumătate a secolului XX, după care s-a concentrat mai mult pe turism. Cele mai apropiate plaje sunt Praia da Marinha la est și Praia do Carvalho la vest. Plaja este foarte bine cotată pe TripAdvisor, care o plaseaza pe locul 2 în Lagoa. Eu o situez pe 1.

In Benagil exista atat plaja cu deschidere normala catre Oceanul Atlantic cat si locul cunoscut drept Algar de Benagil, care este de-a dreptul fantastica.

Praia de Benagil este o plajă mică, situata strategic între impresionante stanci aurii. Stâncile protejează de asemenea plaja de vânturi. Cu toate acestea, soarele poate fi destul de puternic pe această plajă, așa că asigurați-vă că vă aduceți umbrele de soare proprii. Plaja este încă utilizată de pescari. De obicei, puteți vedea mai multe nave de pescuit pe plajă. Dacă sunteți norocoși, veți vedea pescari care aduc captura zilei pe țărm.

Plaja din Benagil

 

Pe aceasta plaja, mulți pescari iti vor oferi de asemenea o excursie cu barca. Praia de Benagil este o locație excelentă pentru a explora peșterile marine lângă Lagoa cu barca. Lângă Praia de Benagil este o peșteră impresionantă, cunoscută sub numele de Algar de Benagil. Din această peșteră veți vedea cerul albastru printr-o deschidere în tavan, cunoscută și sub numele de “ochi”. Această peșteră este, de asemenea, populară printre fotografi și, probabil, veți găsi fotografii ale acestei peșteri pe cărți poștale. Vizitarea acestei peșteri cu barca este foarte recomandată. Dacă te simți aventuros, poți chiar să înoți în această peșteră. Cu toate acestea, faceți acest lucru numai dacă sunteți un înotător bun. În caz contrar, nu ar putea fi cineva care să va ajute in cazul unor probleme.

Algar de Benagil

 

 

Nisipul de pe plajă este destul de moale și atat de fin incat iti mangaie picioarele. Apa marii poate fi destul de rece la început, insa are o calitate si proprietati excelente. Nu există pietre în mare, spre deosebire de alte plaje din Algarve. Aveti grija insa  ca marea de pe această plajă trece de la adânc până la adânc destul de repede.

Puteți face drumeție pe vârful stâncilor de pe această plajă. Acest lucru vă va oferi o priveliște minunată asupra plajei și a împrejurimilor. Asigurați-vă că nu vă apropiați de margine. Pe partea dreaptă a plajei este un deal, cu un platou mic de unde puteți sări în apă. Există înălțimi diferite pentru a sari de la. Acest lucru este sigur pentru a vă oferi o doza de adrenalină.

 

Cum se ajunge in Benagil

Puteți introduce următoarea adresă în GPS pentru a ajunge la plajă: CM1154, 8400 Lagoa, Portugalia. Accesul la plajă este pe un drum abrupt. Aveți grijă să aveți un spațiu limitat de parcare, care de obicei este luat rapid în timpul verii. Dacă doriți să creșteți șansa de parcare, asigurați-vă că veniți devreme dimineața sau după-amiaza târziu.

 

Facilitatile plajei din Benagil

Facilități în Praia de Benagil:
• Restaurant: da
• Bar / club: nu
• Toaletă: da
• Duș: da
• Sporturi pe apă: nu
• Șezlonguri: nu
• Parcare: da, dar cu limitari de locuri
• Salvamar: da
• Plaja cu steag albastru: nu

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.