Plaja Navagio, cronica excursiei la unul dintre cele mai spectaculoase locuri din lume

Am vazut multe locuri spectaculoase de-a-lungul anilor, Navagio fiind unul dintre ele. Exista destinatii in lume mult mai exotice, insa, apropierea mare-munte ne trezeste intotdeauna un plus de interes, ne incita vederea, ne ofera spectacolul. In sejurul nostru in Insula Zakynthos, desi cazarea noastra era situata in partea diametral opusa a insulei, am fost de 2 ori pana la Navagio si nu am gresit deloc. Navagio trebuie vazut atat de sus, cat si de jos- lucru posibil doar printr-o croaziera cu vaporul. Este greu de descris in cuvinte acest miracol al naturii, acest colt de paradis cu care “zeii” i-au inzestrat pe greci.

O excursie cu barca la Shipwreck Cove (Navagio)este una dintre cele mai populare excursii pentru cei care se află în vacanță în Zante, iar plaja trebuie considerată una dintre cele mai spectaculoase atracții din insulele grecești.
Setarea este dramatică, cu o plajă de piatră albă și piatră, așezată într-un golf albastru ultramarin și închisă pe trei laturi de stânci verticale în creștere.
Numele grecesc pentru aceasta este Plaja Navagio, dar este mai bine cunoscut printre turisti ca Shipwreck Bay sau plaja Shipwreck  si trebuie sa fie una dintre cele mai renumite si cele mai fotografiate plaje din insulele grecesti.

Plaja este casa permanenta a unei nave numite “Panagiotis”, despre care se crede că a alergat aici, pe o expediție cu țigări și contrabanda.
Coveșul mic și izolat este situat pe malul nord-vest al insulei Zante, sau, așa cum au grecii, îl are insula Zakynthos, în apropierea satului Anafotiria.
Zona este cunoscută pentru stâncile calcaroase, plajele de piatră albă și apa albastră limpede care atrag mii de turiști în fiecare an.
Plaja Navagio se poate ajunge pe uscat, dar nu exista drumuri, iar plimbarea este dificila. Ca urmare, majoritatea vizitatorilor sosesc cu barca cu excursii zilnice de pe tot teritoriul insulei.
Plaja a fost numită inițial după sfântul Agios Georgios, dar la începutul anilor 1980, oficialii vamali din Grecia au fost învinși cu privire la un vagon în apele din jurul Zakynthos, cu o încărcătură de contrabandă de țigări și vin.
Navele de patrulare ale navei au pornit în urmărire, dar vremea furtunoasă și vizibilitatea proastă au avut ca rezultat că nava se îndreaptă direct spre plajă.
Nava abandonată se mai sprijină pe plaja cu nisip alb și, deși este puțin mai mult decît o corabie rugină, sa dovedit a fi una dintre cele mai mari atracții turistice ale insulei.
Apa de pe aici este rece, astfel încât numai cei curajoși vor merge să înoate, în timp ce plaja se rotește cu excursioniști de zi, când sosesc bărci de excursie.
Stâncile nu numai că oferă vederi minunate, ci și o platformă perfectă pentru iubitorii de sporturi extreme, care se lansează de sus, cu parașutele miniatură lipite în spatele lor.
Jumperii de bază de nume din întreaga lume participă la un eveniment anual de sărituri de stâncă organizat aici în fiecare august. Atât de incitant, sportul nu este lipsit de pericolele sale.
Un jumper britanic de bază a murit recent când parașutul său a fost prins pe fața stâncii. A ținut pe pietre timp de trei ore înainte să se prăbușească până la moarte.

Plaja Navagio- O galerie foto impresionanta

 

Navagio vazuta de jos…

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.