Plajele de vis din Formentera

Plajele din Formentera sunt atracția principală a insulei … plajele frumoase cu nisip alb și marile turcoaz clare sunt lucrurile din care fac visurile de vacanță.

Toate plajele de pe Formentera sunt naturale și aproape întotdeauna stabilite într-un peisaj nealterate. Iată doar câteva dintre motivele pentru care plajele din Formentera sunt atât de speciale:

Cu excepția stațiunii Es Pujols, unde găsiți mici hoteluri și apartamente lângă plajă, există o clădire puțin sau deloc pentru a strica plajele.

Multe dintre plaje sunt susținute de dune de nisip, care sunt protejate. Pentru a contribui la limitarea uzurii prin turism, consiliul a instalat trotuare din lemn care permit vizitatorilor să meargă, să circule sau să alerge pe toata lungimea plajelor. Unele au, de asemenea, bănci din lemn poziționate strategic pentru a vă ajuta să vă bucurați de vedere!

În punctele obișnuite de-a lungul căilor navigabile există panouri informative care oferă detalii despre plantele, păsările și viața marină locală.

Farmecul local- Multe dintre plaje au încă vechile cabane folosite pentru bărci de pescuit, toate fiind încă în uz astăzi. Transmise prin generații, ele oferă o privire în istoria insulei, când peștele era principala dietă a locuitorilor.

Chiringuitos sau baruri pe plajă- Simple, și adesea rustice baruri pot fi găsite punctate de-a lungul unora dintre plaje. Niciodată nu sunt mari, aceste bare au fiecare propria lor personalitate și stil care adaugă experiența “Formentera”. Unii dintre ei își continuă serviciul în noapte pentru vizitatorii norocoși de a mânca, bea și dansa – și chiar se bucură să înoate între ele!

Respectați întotdeauna mediul acestei frumoase insule, NICIODATĂ nu umblați prin dune sau nu lăsați gunoaie pe plaje.

Un cuvânt despre soare: Vă rog să nu uitați că razele solare sunt mult mai puternice aici decât în ​​țările din nordul Europei. Oamenii care nu sunt obișnuiți cu soarele ar trebui să fie foarte atenți în primele zile. Asigurați-vă că utilizați o cremă de soare cu un factor de protecție ridicat și evitați soarele direct între orele 12.00 și 16.00. Cel mai bine este să rămâi la umbra în timpul acestor ore și să nu-ți faci griji, vei obține în continuare un tan bronz … în siguranță!

Plaja Illetes

Playa Illetes este plaja pe care ați căutat-o! Nisipul alb care se întinde până la ochi poate vedea și apele azure incredibil de clare contribuie la acel senzație de Caraibe pe care insula este renumită.

Această plajă atrage un amestec real de oameni; agenții de îmbarcare de la Ibiza, cei bogați și faimoși oprindu-se în iahturile lor scumpe și pe localnici, în care își înăbușesc bronzul în week-end.

Înălțimea de vară Playa Illetes este probabil cea mai aglomerată dintre toate plajele din Formentera, datorită apropierii sale apropiate de port. Restaurantele de pește excelente atrag, de asemenea, o mulțime, deci cel mai bine este să faceți o rezervare în timpul sezonului estival pentru a evita dezamăgirea.

Capătul nordic al Playa Illetes este cea mai liniștită parte a acestei plaje lungi și este o rezervă oficială de nudism. Pe Playa Illetes se găsesc și sporturi de apă.

N.B. Vă rugăm să rețineți că acum se face o mică taxă pentru parcarea la această plajă (rezidenții au o reducere de 50%).
Puteți lua un autobuz până la marginea plajei (Es Moli de Sal), și apoi prindeți un autobuz electric (2 operatoare) către Levante și Illetas – ulterior este gratuit.

Playa Llevant

O plajă lungă de nisip, pe coasta de nord-est a orașului Formentera, Playa Llevant oferă priveliști fabuloase asupra orașului Ibiza.

Aceasta este una dintre cele mai liniștite plaje ale insulei, locul unde puteți să vă îndepărtați cu adevărat de toate.

Dune de nisip înapoi pe plajă, împreună cu vechile tigăi de sare oferind locuri private și adăpostite pentru nudiști.

Un cuvânt de prudență; Playa Llevant tinde să obțină forța maximă a oricăror vânturi puternice, astfel încât uneori să existe curenți puternici și valuri înalte.

Cala Saona

Micul este cu siguranta frumos cand vine vorba de Cala Saona!

Situat pe coasta de vest a orașului Formentera, la mică distanță de San Francisco, această plajă de nisip mică, în formă de potcoavă adâncă, este susținută de roci roșii … ceva rar întâlnit în peisajele de coastă. Adăugați la această apă curată turcoaz, cu bărci de pescuit pitorești, iar Cala Saona vă va ajuta să ajungeți la camera dvs. imediat ce ajungeți!

Apa din golf este destul de superficială și se încălzește foarte repede. Un pic mai departe în jurul golfului, niște adăposturi stâncoase permit o baie privată.

Există o pensiune, un bar pe plajă minunat și câteva restaurante bune deasupra golfului.

Plaja la Savina

O matura de nisip alb si azur este un contrast minunat cu copacii de pin si sabina, care dau o nuanta mult mai necesara in caldura zilei. De vederi magnifice către Ibiza se pot bucura și aici.

Plaja Es Pujols

O plajă largă de nisip, care are insulele puțin stâncoase în larg și este susținută de dune de nisip, Plaja Es Pujols este situată în Es Pujols, cea mai mare stațiune turistică de pe Formentera.

Există o frumoasă promenadă dotată cu restaurante și baruri și magazine cu toate necesitățile de plajă din apropiere.

Watersports sunt foarte populare la Playa Es Pujols.

În spatele plajei este o întindere de dune de nisip protejate și o pasarelă din lemn cu niște baruri și restaurante frumoase au fost prevăzute pentru a permite vizitatorilor să meargă pe întreaga lungime a plajei.

Plaja Migjorn

Situata pe coasta de sud a orașului Formentera și la 6 km Playa Migjorn este de departe cea mai lungă plajă de pe insulă.

Una dintre cele mai populare dintre toate plajele, Playa Migjorn se mândrește cu nisip fin alb (unele se întinde parțial împrăștiate cu pietre), o mare albastră albastră, baruri de plajă puțin distractive și restaurante de calitate. Ce mai puteți dori?

Acesta este, de asemenea, un alt paradis pentru nudiști, iar pentru snorkelere, rocile din largul coastelor ascund bogăția vieții marine.

O Frumoasa plajă de tip Robinson Crusoe!

Plaja Tramuntana

Acest golf izolat este situat pe coasta de altfel stâncoasă din satul Es Caló, în partea de nord-est a orașului Formentera. Este o mătură de nisip alb aproape pur, înconjurat de marea turcoaz.

Pentru a ajunge la ea, duceți-vă de la San Fernando la La Mola și găsiți golful din stânga chiar înainte de Es Caló.

Nu există o zonă de parcare, astfel încât oamenii ar trebui să-și parcheze mașinile de lângă drumul principal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.