Plajele din Algarve- Portugalia

Știați că unele dintre cele mai frumoase și frumoase plaje din lume se găsesc în Algarve? Există atât de multe plaje minunate de nisip interesante în Algarve incat cu siguranta  veți găsi printre ele unap e care să vă bucurați de vacanță.De-a lungul liniei sale de coastă de 200 de kilometri, aceste plaje variază de la golfurile mici adăpostite la nivele largi de nisip spălate de Ocean și unde întreaga coastă se bucură de un microclimat în stil mediteranean, cu temperaturi care variază de la 15 ° C iarna până la 30 ° C în timpul verii. .. Este puțin surprinzător faptul că regiunea este preferat de căutătorii de soare care vin din cele mai diverse locații. Pe măsură ce călătoriți de la est la vest de-a lungul coastei, plajele tind să devină mai mult supuse curenților sezonieri.

Deoarece unele plaje excelente nu sunt imediat accesibile din orașele de vacanță și pentru că este dificil să alegeți una dintre cele aproximativ 150 de plaje, am să vă dau mai întâi o listă cu cele mai bune 10 plaje din Algarve și apoi va voi lăsa restul pentru a le descoperi personal.

Zona Algarve este atat de intinsa incat vom proceda la o separare geografica a plajelor:

 

Plajele Algarve de Vest

Cum priviti pe Harta, plajele din Algarve vest se intind intre Sagres si Portimao, in punctele Aljezur, Lagos, Sagres, Portimao si Vila de Bispo.

Noi le-am surpins mai bine pe cele din Lagos.

Lagos este cunoscut sub numele de coasta de aur, datorită nuanței sale de aur de pe stânci care formează peșteri de-a lungul fantastice plaje care oferă familiilor posibilitatea de a vizita cu barca. Regiunea are două tipuri diferite de plaje; plajele stancoase, cum ar fi D.Ana și Ponta da Piedade și în continuare spre est, plajele deschise cum ar fi Meia Praia și Praia da Luz.

Lagos are plaje frumoase blocate intre stanci galben-aurii și înconjurate de vegetație tipica zonei Algarve. Adesea, aceste plaje sunt limitate de stânci mari, atât de înalte precum etajul 4 al unui bloc, oferind de obicei o scară îngustă ce faciliteaza accesul la plajă și la restaurante. Apa este foarte curată de un verde plăcut transparent care dezvăluie fundul stâncos aici și acolo. Plajele sunt ordonate de la vest la est, fiind Meia Praia cea mai estică plajă din Lagos și Praia da Luz, fiind cea mai vestica.

Praia da Luz

Plaja este asociată cu o stațiune mică, cosmopolită, pe malul mării, unde un bulevard pavat urmează parcul dinspre mare, oferind esplanade însorite și rareori animație. Partea marginală, flancată de palmieri mari, se îmbină cu zidurile de vest ale cetății construite inițial pentru a proteja biserica (Igreja da Luz) de atacurile armatelor maurie. La poalele zidului, pe plajă, o platformă de rocă extensivă de culoare caldă, foarte bine sculptată de mare, afișează o viață marină fosilă: anemone, barnacule, limpets și melci (“burriés”), înveliți într-un covor de alge verzi . În afara orelor la care se produc mareele veți putea observa plante tipice de stâncă, cum ar fi Limonium.

 

Praia do Porto de Mos

Plaja din Porto de Mós este situată la sud-vest de Lagos. Între Ponta da Piedade și municipalitatea Luz și la aproximativ 2 kilometri de centrul orașului.

Plaja este foarte intinsa, cu o lungime de aproximativ 800 de metri ea fiind distinsă cu steagul albastru.

 

Praia do Barranco do Martinho

Plaja Barranco do Martinho este situată între plaja Canavial și farul Ponta da Piedade. Este o plajă mică, sub formă de semicerc, de ape calme protejate de un golf mic care își dublează zona în timpul refluxului.

Văzută din Vest, aceasta se caracterizează printr-o stâncă înaltă lângă linia de plutire și o arcadă naturală la est formată de vârful stâncii care se învecinează cu plaja.

 

Praia da Balança

Praia da Balança “Plaja scării” este situata chiar în apropiere de Ponta da Piedade. De la plajă spre est, puteți vedea stânca în formă de scală care a dat numele plajei.

Aceasta este o plajă mică naturală și extrem de frumoasă, sandwichată între stânci înalte și abrupte, dar cu acces complicat și periculos. Este mai ușor să apreciezi frumusețea plajei folosind una dintre numeroasele bărci turistice care vizitează această zonă de coastă.

 

Praia dos Pinheiros

Plaja Pinheiros este situată între Praia do Camilo și Ponta da Piedade. Accesul a fost garantat de entuziasmul local care a excavat scările în gresia stâncoasă, întărită de panouri și semnalizând aluziv practica nudistă.

Plaja are o lățime de aproximativ 30-40 de metri la mare și este înconjurată de roci abrupte în formă de cochilie. Protejat de vânturi, cu unele nuanțe plăcute și un sentiment destul de familiar. De asemenea, are o peșteră care duce la o grotă de vizite. Pescărușii cuibăresc de obicei pe stânci.

 

Praia do Camilo / Boneca

Praia do Camilo, cunoscută și sub numele de Praia da Boneca (Plaja Doll), este o plajă mică, care deține o piscină naturală de piatră frumoasă între stânci înalte și forme ciudate. De fapt, una dintre aceste formațiuni a dat în cele din urmă numele plajei pentru că avea forma unui corp de femeie.

Plaja este foarte îngustă și trebuie vizitată numai la o distanță scăzută, deoarece există o posibilitate de cădere a pietrelor, este recomandată o atenție pentru pista de-a lungul stâncilor și atenție la mersul pe vârful falezei, păstrând o distanță sigură de margine.

 

Meia Praia

Nisipoasa Meia Praia trece prin Golful Laros din Lagos, începând de lângă Bensafrim și întinzând mai mult de 4 km până la bariera de nisip din Ria de Alvor. Este o plajă largă de nisip, cu un nisip alb foarte curat, apă rece și o gamă bună de baruri și suport pe plajă. În dimineața de vară, este cunoscut pentru a fi bine pentru drumeții – până la vedere, și bun pentru sporturi nautice (windsurfing, zmeu etc.) în după-amieze. În vest, puteți vedea orașul Lagos, cu brațe de nisip care se extind în mare.

 

Plajele Algarve Central

Praia Benagil

Praia de Benagil este de departe cea mai spectaculoasa din Algarve, se afla în apropiere de Lagoa. Este situata în micul sat Benagil, pozitionat între Carvoeiro și Armação de Pêra. Economia locală a satucului Benagil a fost centrata pe pescuit până în a doua jumătate a secolului XX, după care s-a concentrat mai mult pe turism. Cele mai apropiate plaje sunt Praia da Marinha la est și Praia do Carvalho la vest. Plaja este foarte bine cotată pe TripAdvisor, care o plaseaza pe locul 2 în Lagoa. Eu o situez pe 1.

 

 

 

 

 

Praia da Falésia

Această plajă își ia numele din fascinantele țărmuri roșii, care formează un fundal la întinderea nesfârșită a nisipului. Deoarece aceste stânci nu sunt foarte înalte, accesul este convenabil, în timp ce acționează ca o barieră adecvată pentru orice vânt din nord în timpul sezonului. Această plajă se află la vest de Vilamoura înainte de a ajunge la Olhos de Água.

Acces: Există un drum de asfalt marcat pe plajă de pe drumul care leagă Guia de Galé. Există o zonă de parcare destul de mare dar dezorganizată la Galé Oeste, la 200 de metri de plajă, precum și o parcare mare, dar organizată, la Gale Leste, la 100 de metri de plajă, precum și o parcare foarte mică lângă plajă. Plaja are facilități de bază de sprijin (restaurante și toalete) și este supravegheată în timpul sezonului de scăldat, atât la Galé Oeste, cât și la Galé Leste. Galé Leste este clasificată ca o plajă accesibilă. Plaja se îndreaptă spre sud-vest.

 

Ilha de Faro

Această plajă este un bar de nisip lung, îngust, accesat de un drum care traversează o lagună chiar la sud de aeroportul din Faro. Fiind aproape de principalul oraș al Algarve, este de obicei foarte ocupat și există numeroase facultăți de sporturi nautice și numeroase restaurante.

Acces: Există un drum de mers pe jos de la Faro, îndreptându-se către aeroport (aproximativ 8 km distanță). Există o zonă de parcare organizată, iar plaja are diverse facilități de sprijin (restaurante și toalete), precum și supravegheate în timpul sezonului de scăldat. În timpul verii, este de asemenea posibil să călătoriți pe plajă cu barca de la Faro (plecând de la Cais da Porta do Sol). Ilha de Faro este clasificată ca o plajă accesibilă. Ria și Barrinha nu sunt supravegheați. Plaja principală este orientată spre sud-vest.

 

Praia da Galé

O altă lungă întindere nisipoasă, dar pe măsură ce nu există stânci, are multe puncte de acces ușor pe șosea. Această plajă este situată la vest de Albufeira și trece prin Golful Armação de Pera până în ora.

 

Algarve de Est

Ilha de Tavira Beach

Pentru unii, insula Tavira este considerată bijuteria din coroana părții de est a Algarve – și sunt una dintre avocații săi. Este, de asemenea, adesea menționată la nivel local ca Praia das Cascas – deoarece insula Tavira este întreaga insulă de 3 km, inclusiv Praia do Barril. Câteva minute de excursie cu barca vor duce vizitatorii de la debarcaderul din Tavira situat chiar în fața orașului până la acest bar nisip atractiv.

 

Praia do Barril

Praia do Barril (în limba engleză: “Barrel Beach”) este una dintre cele mai emblematice plaje din Tavira. Această plajă este într-adevăr o extensie a lui Ilha de Tavira. Cu toate acestea, această secțiune este ușor accesibilă din satele turistice Santa Luzia și Pedras del Rey. Din acest sat, un mic tren duce vizitatorii de pe Ria Formosa și în barul cu nisip nisipos într-o călătorie lentă, care îi reamintește tuturor că sunt cu siguranță în vacanță! Pentru Occident, Praia do Homem Nú “Plaja Naked Man” este oficial un loc naturist.

 

Praia da Armona

Cele trei insule ale Armonei, Culatra și Farol acționează ca o barieră pentru mare și pe partea interioară există lagunele extinse care formează rezervația naturală a Ria Formosa. Ajungerea la aceste plaje poate fi făcută numai cu feribot care pleacă din portul de pescuit Olhao. Călătoriile pot dura circa 30 de minute și se lasă la intervale de aproximativ 15 minute în timpul zilei – în sezon fiecare feribot cu destinația la una din cele trei insule. După cum vă puteți imagina odată ce ajungeți la insula aleasă, veți fi considerat unul dintre numărul limitat de vizitatori umani.

 

Praia Verde

Puteți să o găsiți la vest de Monte Gordo și să vă întindeți spre Vest spre Tavira. Această plajă își ia numele de pe versantul său înconjurător, alcătuit dintr-o linie de copaci și tufișuri care linează partea de teren a plajei largi nesfârșite. Ideala pentru majoritatea familiilor cu copiii lor.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.