Plajele din Sithonia

Intr-un articol anterior am realizat pe restless.ro am vorbit despre plajele din Halkidiki, astazi ne propunem sa realizam un inventar al plajelor de pe bratul Sithonia. Ca in multe zone din Grecia, plajele din Sithonia sunt formate din nisipuri albe si fin, inconjurate de apele limpezi de culoare turcoaz ale Marii Egee. Aici te poti deconecta si totodata izola linistit pe plajele largi ce nu se aglomereaza nici in varful de sezon. Peste 10 plaje din cele ale bratului Sithonia sunt premiat cu “Steagul Albastru”. Asadar sa le vedem:

Plaja Makrya Lagada

Plaja Makrya Lagada are o lungime de pana in 200 de metri, este una de nisip si partial pietricele. Este o plaja organizata cu sezlonguri, umbrele, baruri, cafenele. Este de asemenea dotata cu tot ceea ce trebuie pentru desfasurarea sporturilor nautice cu sau fara motor. Cel mai apropiat hotel este Porfi.

Plaja Psakoudia

Este o plaja intinsa avand o lungime de aproximativ 3.5 kilometri. Are nisip auriu si este la mare cautare in randul familiilor tinere. Plaja ofera o serie de facilitati, primindu-si turistii cu baruri, restaurante, sporturi nautice si de plaja.

Plaja Lagomandra

Este formata in realitate din 2 plaje de nisip fin si este asezata la umbra unor paduri de pini. Padurea de pini este binevenita in zilele toride ale verii. Plaja nordica este utilata cu sezlonguri si umbrele de soare, insa in sudul acesteia turistii vin cu prosoape si cearceafuri.

Plaja Akti Anthimou

Este o plaja cu nisip si apa turcoaz ideala pentru familiile cu copii, apa fiind de adancime mica la intrare. Plaja este organizata cu sezlonguri , umbrele, un bar , un restaurant. Situata la adapostul unui golfulet, apele sale sunt calme mai tot timpul.

Plaja Paradisos

Este destul de ingusta dar este insa foarte lunga. Are o lungime de aproape un kilometru. Se afla la Nord de Neos Marmaras. In partea sudica plaja este amenajata cu pietricele decatre afaceristii local, insa partea de nord are nisip auriu . Ca punct de reper se poate lua strada principala din Sithonia, fiind in relativa apropiere.

Plaja Neos Marmaras

Este o plaja lunga cu nisip fin si ape micute ce ofera o gama intreaga de servicii turistice cautata de familiile tinere. Este pozitionata in sudul statiunii intinzandu-se pana in zona cunoscuta drept Porto Carras. Are o priveliste extraordinara.

Plaja Porto Carras

Plaja cu nisip fin. Este una dintre cele mai dezvoltate turistic din intreaga zona. Umbrelele si sezlongurile sunt peste tot. Restaurante si taverne in zona. Cei care sunt cazati la hotelul principal din Porto Carras beneficiaza si de alte servicii suplimentare.

Plaja Toroni

Este o plaja foarte lata cu nisip auriu si ape limpezi ce are o lungime de aproximativ 2 kilometri. Este utilata cu umbrele, sezlonguri, dusuri, toalete, baruri, cafenele si taverne sau sporturi nautice. O alta atractie a plajei Toroni este ruina care ofera si un aer istoric.

Plaja Sykia

Este probabil cea mai lunga plaja din Sithonia, una mai slabatica si mai putin dezvoltata turistic. Este preferata de catre familiile cu copii datorita adancimii mici a Marii Egee la intrarea in apa. Este de asemenea locul preferat al rulotistilor.

Plaja Sarti

Cu lungimea ei de peste 2 km si latimea generoasa, plaja Sarti este bine dezvoltata. Are ape turcoaz si intrari line. Este utilata cu umbrele si sezlonguri. Gasesti aici taverne, restaurante si baruri. Este recomandatafamiliilor cu copii.

Plaja Armenistis

Are o lungime de aproximativ un kilometru si ape linistie datorita pozitionarii intr-un golf. Este recomandata celor care vin cu cortul. Nisip alb si fin. Recomandata familiilor cu copii. Are op priveliste extraordinara catre apele ce primesc turistii cu barcile in croaziera la Muntele Athos.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.