Portixol, unul dintre cele mai frumoase locuri din Palma de Mallorca

La câțiva pași de Palma, Portixol este un paradis la malul mării, are plaje intime, o superba promenadă, baruri și restaurante alese.

Cu siguranta Portixol este unul dintre cele mai frumoase locuri din Palma. Vorbește cu orice nativ din Portixol și probabil că iti va povesti indelung despre cat de minunat este. Acest fost sat de pescuit s-a bucurat de investiții și îmbunătățiri semnificative de-a lungul anilor, devenind una dintre cele mai frumoase locuri ale Palmei si una dintre cele mai căutate suburbii. Apropierea sa de centrul orasului si de aeroport a transformat-o intr-o locatie excelenta, iar combinatia sa de restaurante clasice si baruri boeme fac din acesta un punct fierbinte pentru vizitatori si rezidenti.

Portixol se află la periferia orașului Palma, dar este de fapt la doar câțiva kilometri de catedrală, ușor de mers pe jos sau cu bicla, folosind promenada dedicată traficului. Acest boardwalk este într-adevăr inima acestei comunități și conferă zonei o atmosferă liberă.

Pozitia pe coasta a Portixol, ii confera turistului posibilitatea de a alege intre mai multe plaje.

 

Istoria si cultura Portixol

Asa cum spuneam, Portixol este un fost sat de pescuit, unul dintre multele suburbii ale Palmei, care a cunoscut o ampla dezvoltare turistica in ultimii 20 de ani. Proprietățile sale la mare, fostele cabane de pescar, au devenit foarte căutate. Barurile, cafenelele și restaurantele contemporane traversează frontul marii. Portixol este unul dintre cele mai frumoase locuri din Mallorca.

Arhitectura din Portixol este o magnifica combinatie intre vechi si nou. Cabanele clasice ale pescarilor au fost în mare măsură modernizate și sunt pozitionate in fata unor hoteluri moderne stralucitoare. Portixol ofera acel tip de intimitate care poate fi cunoscuta si inteleasa dupa ce iti vei petrece doar cateva ore aici.

Daca iubiti ca mine plimbarile pe jos, Portixol poate oferi atat punctul de plecare pentru a explora orasul, portul din Palma sau pur si simplu leneveala pe plajele sale.

Shopping – Portixol este mai renumit pentru consumul de mancaruri si bauturi decât pentru cumpărături, dar orașul Palma este atât de aproape încât aveți tot ce aveți nevoie într-o plimbare bună sau scurtă plimbare cu taxiul.

 

Cele mai mari atractii din Portixol

Singura atracție unică în Portixol este haosul frumos din jurul promenadei care se întinde pe o distanță de 16 km între Portixol și Es Molinar cu Palma pe de o parte și El Arenal pe de altă parte. Autovehiculele se duc la parcare – băieții se amestecă cu șoferii, turiștii și directorii de afaceri – toti acestia intalnindu-se la mesele restaurantului.

Plajele – Plaja mică din golf este mult mai caldă și mai adăpostită decât plaja imensă, învecinată cu Playa de Palma, la est și, deși nisipul nu este la fel de ușor sau de fin, este adesea mai curat. .

 

Ce poti face prin Portixol

În afară de a mânca, de a bea și de a se bucura de plajă, există o mulțime de încurajări pentru a fi activ în Portixol. Dacă nu vă simțiți destul de încrezător pentru plimbari cu bicicleta sau pentru skate-boarding, puteți închiria o bicicletă sau Segway și explora linia de coastă.

Viața de noapte în Portixol poate fi, de asemenea, foarte plină de viață, în special în timpul sezonului de vârf. Ca și în multe locații la modă, locațiile vin și pleacă destul de repede, dar de obicei există o bună alegere de diferite baruri și cluburi de noapte.

 

Restaurantele din Portixol

Puteți găsi un restaurant care să se potrivească oricărui gust în Portixol; adăpostul Molinar este deosebit de renumit pentru mâncarea marină. Prețurile pot varia foarte mult; ve-ți plăti in plus pentru restaurantele de la malul mării sau puteți vâna un bar tapas local pe străzile din spate pentru o simpla gustare.

Hotelul Portixol oferă un restaurant minunat decorat, cu vedere la mare foarte aproape de Palma. Puteți alege să mâncați în interior sau în exterior, iar atmosfera va fi cu siguranta una deosebita.

De asemenea, pentru a manca pește local si a beneficia de priveliști minunate la mare, recomandăm restaurantul Ola del Mar.

Poze reale din Portixol

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.