Porto Vromi, unul dintre cele mai incantatoare locuri din Insula Zakynthos

Porto Vromi este un golf frumos situat pe coasta de vest a insulei Zante, la aproximativ 13 kilometri de orasul Zakynthos, si cel mai apropiat statiune pentru faimoasa atractie turistica Zante din Navigos (Shipwreck Bay). Porto Vromi este amplasat într-un golf mic, îngust, cu o plajă atractivă de nisip alb. Golful este adăpostit de stânci de calcar, care au făcut un port natural pentru bărci mici.

Există două golfuri în cadrul aceluiasi golf, dar cei mai multi dintre turisti il vizitează cel principal, situat în capat, bine adăpostit de stâncile de calcar cu pietriș care formeaza un port natural alaturi de insulele nelocuite ale lui Agios Ioannis aflate in gura acestuia.

Ambarcatiunile si pedalele sunt disponibile pentru inchiriere iar excursiile orare pleaca de aici catre Golful Shipwreck (Navagio). Călătoria durează aproximativ 20 de minute. Barci din Porto Vromi vizitează, de asemenea, faimoasele Peșteri Albastre.

Există vecinătăți de peisaje și roci notabile de-a lungul liniei de coastă spre nord, care includ conturul peșterii stâncoase a zeului mare Poseidon.

Porto Vromi își ia numele din ghiveciul natural care strălucește din rocile locale, dar frumusețea plajei și a golfului face acest lucru puțin mai mult decât o mică înfrângere. Familiile cu copii ar trebui să aibă grijă, totuși, deoarece plaja scade foarte abrupt în apă.
Satul Maries, la aproximativ 7 km sud de Porto Vromi, are o biserică dedicată Mariei Magdalena. Tradiția locală arată că Maria Magdalena și Maria de Clopas au aterizat aici.
Numele localității Maries (înseamnă doi Mari) și localnicii arată încă vizitatorilor presupusa amprentă a Mariei Magdalena pe o stâncă din sat.
Plimbări pot lua trasee marcate la vârful muntelui Vrahionas de unde pot vedea întreaga insulă Zante.
Mai departe spre sud de Maries sunt satele atractive din Exo Chora și Kampi. Exo Chora are multe clădiri care au supraviețuit cutremurului din 1953 și unor puțuri frumoase de piatră. Atât Exo Chora, cât și Kampi sunt cunoscute pentru priveliști frumoase la apusul soarelui.

                                                        Golful principal din Porto Vromi

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.