Preveza- Atmosfera insulară, secole de istorie, mâncăruri delicioase și mai multe plaje decât vă puteți imagina

Situata in gura golului Ambracian, Preveza este legata de Epirus și restul continentului de primul tunel submarin din Grecia. Când ieșiți din tunel, orașul vă întâmpină cu un zâmbet. Întinsa între două corpuri de apă, Marea Ionică și Golful Ambracian, Preveza vă va încânta cu portul său minunat, portul plin de iahturi, zeci de restaurante și baruri, un centru pietonal și magazine elegante. Chiar inainte de a patrunde in oras, ii pueteti întâlni pe Augustus, Antonia și Cleopatra la vechiul sit din Nikopolis. Nu in ultimul rand, există aproximativ 60 km de plaje de explorat în acest colț al Epirusului, intre Preveza si Parga.

Ce putem face in Preveza

Descoperiti Preveza- O “insula” pe uscat

Preveza te va face să crezi că ai ajuns pe o insulă, mai ales dacă ajungi cu barca. Cumpărați un porumb la grătar de la un vânzător de pe trotuar și plimbati-va de-a lungul esplanadei de pe litoral, unde cafenelele și restaurantele sunt așezate între clădiri neoclasice. În centrul pietonal ve-ți întâlni surprize la fiecare colț; librării cu cele mai recente ediții, ceaiuri de belle epoque, mese în aer liber cu dulciuri delicioase, baruri confortabile, restaurante și foto-magazine avangardiste.

Atractii ce dateaza de secole

Călătoria dvs. spre Preveza va fi plină de imagini frumoase și de atracții rare. Printre numeroasele atracții din Preveza, care vă vor fascina, se află Bazarul Seitan; Muzeul Arheologic; turnul ceasului și cadranul său de soare; biserica Agios Haralambos cu iconostasul din lemn sculptat; tablourile religioase din 1780 din biserica Agios Athanasios și Castelul Pantokrator, construite în 1807 de către Ali Pasha ( despre care am dicutat aici la articolul dedicat Ioannina) pentru a controla strâmtorile, precum și capela omonimă din interiorul acesteia.

Castelul Pantokrator din Preveza

Vastul sit antic din Nikopolis

Octavian, devenit mai tarziu Augustus, a câștigat o victorie cu adevărat decisivă împotriva forțelor aliate ale lui Antoniu și Cleopatra in lupta navală de la Actium in prejma anului 31 î.Hr. și a înființat Nikopolis (oraș de victorie) pentru a comemora triumful său. Mult mai tarziu, imparatul Iustinian a intarit fortificatiile, motivul pentru care zidurile inca rezista astazi. În acest imens sit arheologic ve-ți găsi resturile bazilicii din secolul al V-lea și al VI-lea, printre multe altele. Nu rata Muzeul Arheologic din Preveza, in care pot fi contemplate pentru descoperiri importante din istoria orașului.

 

Nenumărate plaje, nenumărate alegeri

Șasezeci de kilometri de plaje cu nisip fin și ape zurii pentru înnot  vă așteaptă de la Preveza catre Parga; Loutsa, Valtos, Lychnos, Ammouthia, Lygia, Kastrosykia … lista continuă cu un amestec tipic; unele retrase și practic neatinse, unele organizate cu baruri de plajă si extrem de ocupate.

 

Galerie foto din Preveza

Golful Ambraccian
O laguna romantica in Preveza
Plaja Lychons
Portul Amvrakiko din Preveza
Vastul sit arheologic Nikopolis
Turnul cu ceas din Preveza

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.