Provincia Granada: Totul despre Costa Tropical

Costa Tropical din Provincia Granada este formată din plaje deosebit de pitorești și este mult mai puțin aglomerată decât vecinul său popular, Costa del Sol.

Coasta Tropical cuprinde o serie de destinații populare.

Destinațiile sunt listate de la vest la est:

 • La Herradura
 • Almunecar
 • Otivar
 • Jete
 • Itrabo
 • Molvizar
 • Salobrena
 • Velez de la Benaudalla
 • Motril
 • Calahonda
 • Gualchos-Castell del Ferro
 • Polopos
 • Albunol

Costa Tropical este alcătuit din coasta provinciei Granada, următoarea provincie est de Malaga. Interesant este că această zonă de coastă a primit numele său datorită efectelor unui climat micro care dă caracteristicile meteorologice ale unui mediu subteran.

Pe o mare parte din Costa Tropical, munții merg direct până la plajă, formând o serie de stânci uimitoare și golfuri și plaje protejate, golful în formă de potcoavă la La Herradura este un exemplu minunat de teritoriu neatins. Datorită unei astfel de trăsături, această zonă de coastă este foarte populară printre alpiniști și excursioniști, ca să nu mai vorbim de cei care vizitează cu scopul de a incerca numeroasele sporturi de apă pentru care această coastă este faimoasă.

În golfurile din est de Punta de la Mona, sporturile acvatice și scufundările sunt populare, datorită varietății vieții marine și clarității apei.

Satul alb Salobreña merită o vizită. Aici veți fi sfâșiat între vizitarea castelului maur și a plajei. Supraviețuirea cu succes a plantațiilor de trestie de zahăr aici confirmă numele Costa Tropical.

Almuñécar este unul dintre cele mai mari orașe din Costa Tropical și nu este surprinzător că găzduiește o serie de atracții excelente, care merită vizitate, cum ar fi Castelul San Miguel, de exemplu.

La est se află coasta finală a Andaluziei: Costa de Almeria.

 

La Herradura

Bucurându-se de o locație frumoasă, acest frumos sat are vedere spre un golf pitoresc în formă de potcoavă, renumit pentru apele sale limpezi, plajă adăpostită și facilități excelente pentru sporturi de apă, în special scufundări. Este una dintre stațiunile principale de pe Costa Tropical.

Originile La Herradura datează de la milenii – în zonă au fost descoperite așezări din epoca bronzului, dar nu romane. O capela rurală Visigoth a fost găsită puțin peste râul Jate care trece prin oraș, iar o așezare maurică avea un mic castel lângă gura râului – în ultimul timp, sediul Guardia Civil. Originea farului de pe malul Punta de la Mona este, de asemenea, maura, acesta devenind mai târziu turn de observare. Strugurii au fost crescuți aici în vremuri maure, pentru a fi transformați în stafide, despre care se spune că sunt cele mai bune din lume.

Armata spaniolă a fost adăpostită la La Herradura de o furtună din 1562, iar când s-a schimbat vântul, multe nave au fost pierdute pe rocile din jurul Punta de la Mona și Playa Berenguales. Trei până la cinci mii de marinari au murit, așa cum ne spunea Cervantes în Don Quijote. Un monument al dezastrului din 1562 a fost plasat pe malul mării în 1990. În afara bisericii din San Jose există și o inscripție în ceramică cu cuvintele lui Cervantes.

Orașul modern, care numără aproximativ 4.000 de locuitori, a fost construit departe de castelul maur. La Herradura este un subdistrict al Almuñecar, existand o mica campanie electorala pentru independența sa.

Plaja largă de nisip și pietrice are o lungime de 2 km și este perfect închisă de două fronturi mari, Punta de la Mona spre est și Cerro Gordo la vest, ambele cu un far mare în vârf.

În spatele plajei se află o promenadă de la malul mării ce poarta denumirea de  Paseo Andrés Segovia, iar în apropiere ve-ți găsi numeroase cafenele, baruri și magazine la malul mării.

Dimineața sau in dupa-amiezele tarzii, locul este perfect pentru o plimbare și o oprire la o răcoritoare binemeritata.

Plaja din fața Paseo Andrés Segovia nu are nicio construcție in afara celebrelor chiringuitos.

O caracteristică interesantă a plajei sunt câteva oaze atractive de iarbă verde și palmieri – neobișnuite într-un astfel de cadru, dar foarte binevenite.

Firește, Herradura fiind in regiuneaAndaluzia, plaja are mai multe chiringuitos si la fiecare capăt îndepărtat de stâncă, un chambao.

La capătul de vest (sau Nerja) se află Chambao de Vincente, înființată în 1965, iar la est (sau Almuñecar) se află restaurantul Chambao de Joaquin. Amândouă sunt ținute imaculat și locuri perfecte pentru o cină de pește cu grătar pe plajă.

Acum, condusă de fiul său, Joaquin junior, acesta din urmă are o paella imensă la prânz, gătita pe un foc de lemne în aer liber.

Merită așteptarea prepararii acesteia care de obicei dureaza (foarte mare agitatie in timpul sezonului estival), deci fie faceți o rezervare, fie ajungeți mai devreme.

De asemenea, ei sunt specializti în sardine de barbequed si aka espetos.

Alte chiringuitos, de la vest la est; Chiringuito Bueno împreună cu Heladeria Bueno, Chiringuito La Sardina, Chiringuito El Bambu și Rebalaje. Toate au un spirit tropical, cum v-ați putea aștepta altfel daca va aflati pe Costa Tropical.

 

Almunecar

Locul devine din ce în ce mai popular printre rezidenții străini. Este un oraș atractiv de coastă, care le este deosebit de popular spaniolilor. Promenada interesantă pe malul mării este împărțită în mai multe secțiuni de mici golfuri și nisipuri care sunt tipice acestei părți a Costa Tropical. Există, de asemenea, mai multe plaje mai lungi, toate cu facilități excelente, făcându-le perfecte pentru familii.

ALFARERIA DEL CASTILLO – POTTERIA CASTELULUI
Ore de deschidere
Luni vineri:

11:30 – 14:00 | 16:00 – 19:00

Aici exista de asemenea ultimul centru de prelucrare ceramică din oraș la care se adaugă numeroasele situri istorice din zona San Miguel și care păstrează tradiția ceramicii in Almuñecar, fiind in acelasi timp o atractie turistica imensa.

Intrarea este gratuită.

La capătul estic al Playa de San Cristobal, lângă statuia lui Abderramán I, există un deal (înălțimea de aproximativ 30 de metri), cu o cale mergand in zig-zag până în vârf, unde există o cruce mare. Este bine să mergeți acolo pentru că vă ve-ți bucura de priveliștile spectaculoase ale plajelor din zona Peñones de San Cristobal, care sunt prezentate în fotografia de mai jos.

 

Otivar

Există două atracții principale în acest sat situat între Baja Alpujarra și Costa Tropical: mediul său natural, ideal pentru sporturile în aer liber; și centrul satului, în stil tipic andaluz, cu multe clădiri interesante. Din acest motiv, Otívar a devenit o destinație populară.

Unii spun că originea acestui sat se află pe traseul pescarilor de la Almuñecar până la Granada, iar Calle Venta este locul în care negustorii s-au odihnit și au apelat la Cargadero unde mărfurile au fost descărcate de la animalele de ambalaj. Indiferent dacă este adevărat sau nu, centrul satului are o senzație tipic arabă, cu străzi înguste, înăbușitoare și case vopsite cu balcoane și ferestre împodobite cu flori.

Există trei clădiri importante: Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción, din secolul al XVIII-lea; Iglesia parroquial de San José, din secolul al XVI-lea și cu un cadru mudéjar interesant; și Casa Principală de Cázulas, cunoscută și ca Casa de la Marquesa, un conac arab care a fost odată o casă impunătoare.
De asemenea, merită vizitat punctul panoramicde la Mirador Vista Verde, situat lângă Ayuntamiento, oferind o panoramă superbă asupra râului Verde. Alos merită găsit este monumentul Tío Caridad. Acest lucru este pentru a comemora Juan Fernández Cañas, care a fost primar al satului în 1810-1812, și este foarte bine cunoscut pentru exploatările sale împotriva ocupanților trupele napoleoniene în timpul războiului de independență.

 

 

Jete

Satul Jete este situat în interiorul provinciei Costa Tropical din Granada, și a devenit o destinație populară pentru turismul rural. Se află la sud de Sierra de Almijara, iar centrul satului se întinde între malurile râului Verde.

Din punct de vedere arhitectural, cele mai importante clădiri sunt Iglesia Parroquial de San Antonio, construită între secolele XVI și XVII și acasă la lucrările sculptorului Granada Alonso de Mena; și la Ermita de la Virgen de Bodíjar, numit după sfântul patron al satului. Această capelă este situată la patru kilometri de centrul localității Jete, în partea de sus a râului Bodíjar, și oferă o vedere panoramică uimitoare asupra văii râo Verde și asupra Mării Mediterane. Două alte puncte de vedere, Mirador de los Acebuches și Mirador de los Algarrobos, oferă, de asemenea, priveliști superbe asupra zonei înconjurătoare.

Excursionistii pot alege între șapte rute care trec prin periferia lui Jete. Unul dintre acestea este Cortijo del Guarda, care pleacă de la Camino de la Hoya și se termină la Cueva de las Vacas, pe un traseu de 1,5 km. Altele sunt Gelibra, de la centrul orașului Jete până la Cortijada de Gelibra (3 km); și Ruta Forestal, care începe la poalele Sierrei Bodíjar și se termină la Cueva de las Vacas (2 km).

Cel mai important element al gastronomiei lui Jete este vinul: alb și roșu care sunt considerate printre cele mai bune din Granada. Sunt cultivate aici fructe tropicale, cum ar fi merele de cremă, mango și avocado. Printre preparatele tipice se numără migas de pan (o farfurie făcută cu pesmet, usturoi, ulei de măsline și alte ingrediente), choto al ajillo (carne de vită în usturoi), puchero de hinojos și diferite rețete făcute cu fructe tropicale locale.

 

Itrabo

Itrabo este situat în Costa Tropical este o destinație perfectă pentru iubitorii de turism rural, precum și cei care caută sate mici care și-au păstrat tradițiile și patrimoniul.

În centrul satului, cu străzi înguste și case albe (pueblos blancos) împodobite cu flori, cea mai importantă clădire este Iglesia de Nuestra Señora del Carmen. Această biserică, construită în stil neoclasic la scară largă, datează din secolele XVI și XVII. De asemenea, merită vizitate Ermita de la Virgen de la Salud, situată în așa-numitul peisaj din La Era. Potrivit tradiției, statuia acestui Virgen, mult adorată de către localnici, a apărut deasupra unui izvor în apropierea sanctuarului. Un alt loc interesant de vazut este La Carenata, un izvor vechi cu o zona publica de spalatorie, care este inca folosit ca loc de intalnire pentru rezidenti.

 

Molvizar

Satul Molvízar este deosebit de atractiv pentru turiștii care caută un oraș tipic spaniol, care a reușit să își păstreze rădăcinile Morisco; a câștigat de două ori premiul Embellecimiento de pueblos. Vizitatorii se pot bucura de plimbări pe străzile înguste, înăbușite, dotate cu case albe, cu balcoane și ferestre împodobite cu coșuri de flori.

În centrul satului, cea mai importantă clădire este Iglesia parroquial de Santa Ana. Construită la ordinul lui Carlos al III-lea la sfârșitul secolului al XVIII-lea, este un exemplu excelent de arhitectură neoclasică. Printre lucrările conservate în interior, vizitatorii vor găsi o sculptură a Inmaculada atribuită școlii sculptorului spaniol de granadino de aur, Alonso Cano.

O altă clădire bine-cunoscută din Molvízar este Hacienda de los Jesuitas, cunoscută local ca La Compañía. O clădire construită în secolul al XVII-lea, Colegiul de San Pablo de la Compania de Jesús, a fost localizată aici și după expulzarea iezuiților a fost folosită ca o cazarmă militară, în timpul Războiului de Independență și al Războiului Civil spaniol.

Situat la poalele Cerro de Jibrite și înconjurat de ravene, acest sat oferă un peisaj plin de podgorii, care oferă unul dintre cele mai importante produse din gastronomia Molvízar: vinurile sale. Acestea sunt acompaniamentul perfect pentru mâncărurile tipice ale zonei, cum ar fi choto con aliño, migas (o farfurie făcută cu pesmet, usturoi, ulei de măsline și alte ingrediente), longaniza (cârnați de porc picant) și morcilla de casă ( budincă neagră).

 

Salobrena

Bijuteria din Costa Tropical, Salobreña este un localitate albă agățată de o bucată de piatră imensă, chiar în spatele liniei de țărm, acoperită de un castel maur și înconjurată de plantații luxuriante de trestie de zahăr.

La numai 45 de minute de Granada, și puțin peste o oră până la Sierra Nevada, Salobreña este, de asemenea, situată ideal pentru a explora Alpujarra, la aproximativ 40 de minute distanță. Din octombrie până în aprilie, ați putea fi în poziția fericită de a putea schia în timpul zilei și să vă întoarceți la plajă pe plaja lungă și curată din Salobreña seara.

 

Salobrena a asistat la 6000 de ani de istorie umană, datorită poziției sale privilegiate și climatului benign. Castelul său mauric a fost construit în secolul al X-lea, iar biserica sa din secolul al XIV-lea, Mudejar, este construită pe vârful vechii moschei, Iglesia de Nuestra Señora del Rosario. Ramurile romane se întorc pretutindeni.

Orasul vechi- In zilele extrem de calduroase, poate fi o excursie obositoare mersul in partea de sus a orașului vechi, dar merită efortul. Din diverse puncte de vedere puteți savura peisajul accidentat al Sierra del Chaparral, care coboară orașul în spate, în timp ce sub stânci sunt livezi de pomi fructiferi subtropicali și expansiuni de trestie de zahăr răspândite pe țărm. Satul mic La Caleta, situat direct la vest, găzduiește ultima fabrică de zahăr din Europa.

Cea mai bună modalitate de a cunoaște orașul în sine este pe jos, probabil într-o excursie excelentă la biroul de turism. Străzile pline de flori conțin secole de istorie, unele dintre ele capturate în noul muzeu imens al orașului din fosta clădire a primăriei din orașul vechi.

De-a lungul vechiului oraș de pe stâncă, se întinde dezvoltarea modernă a Salobreñei, apartamente cu o înălțime mică și atrăgătoare pentru a-și adăposti populația în creștere (10.500). Veți găsi numeroase baruri și restaurante pentru a vă slăbi setea și pentru a vă regăla cu tapasele atrăgătoare care vin fiecare băutură. Veți fi oferit ceva de la creveți și scoici până la bucăți de pește prajit, felii de jamon și pene de brânză.

 

Velez de Benaudalla

Acest sat este bine cunoscut de alpiniști, deoarece are unele dintre cele mai bune locuri pentru a practica acest sport. Un exemplu este Garganta de los Vados, în cheile râului Guadalfeo. Iubitorii de natură vor găsi, de asemenea, locuri precum valea râului Toba, care separă sirurile Chaparral și Los Guájares.

Vélez de Benaudalla oferă vizitatorilor un patrimoniu istoric interesant; cu clădiri precum Iglesia de Nuestra Señora del Rosario, Jardin y Huerto Nazarí și Torreón. Biserica a fost proiectată de Ventura Rodríguez, unul dintre cei mai buni arhitecți spanioli ai timpului său, urmând stilul neoclasic, în secolul al XVIII-lea. Jardín Nazarí, cunoscută ca “el pequeño Generalife”, după grădina Alhambra, datează din secolul al XV-lea și dispune de grădini frumoase, unele cu design geometric, o clădire palatară restaurată în secolul al XVIII-lea. Torreón este o construcție de la sfârșitul secolului al XV-lea, care este așezată pe un izvor stâncos care domină centrul satului. Consiliul satelor o folosește în prezent ca un centru expozițional.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.