Punta Cana, Republica Dominicana: poze reale si impresii din luna de miere

Totul despre Punta Cana, Republica Dominicana

Plaja Bavaro-Punta Cana

Impresii din Punta Cana

Ne-am petrecut luna de miere acum doi ani in Punta Cana, Republica Dominicana. A fost ceva de vis, mai ales ca era pentru prima data cand vedeam celebra Mare a Caraibilor. Punta Cana are o asezare extrem de interesanta, fiind la confluenta dintre Marea Caraibelor si Oceanul Atlantic. Statiunea face parte din Plaja Districtului Bavaro, care este doar o parte din marea Costa del Coco. Incantatoarea coasta de cocos te imbie cu plajele ce par nesfarsite, cu nisip fin care se dizolva in apele protejate de recifele de corali. Datorita numarului de turisti care o viziteaza anual, est de departe cea mai cunoscuta destinatie din aceasta tara. Plajele albe si apele de smarald o transforma intr-un loc de o frumusete inegalabila, cu palmierii ce domina plajele care se intind pe aproape 64 de kilometri. La nord de Cabo Engano, frumoasa si linistita Playa Bavaro a generat dezvoltarea rapida a turismului. Pe playa Bavaro si vecinatatea ei Playa El Cortecito, intinderile nesfarsite de nisip de un alb ireal, sunt pline de hoteluri luxoase.

Plaja Hotelului Grand Occidental Punta Cana, Republica DominicanaPlaja Bavaro 1- Punta Cana

Elicoptere, avioane usoare si celebra in zona, Bavaro Splash (de unde poti inchiria barci si insotitor pentru snorkeling, se numara printre atractiile plajei. Marinarum pune la dispozitie un catamaran cu fundul transparent pentru iesiri in larg practicarea snorkeilingului intr-o laguna  intr-o laguna plina de calcani si rechini. De asemenea, Parcul National Manati incanta familiile cu copii prin multitudinea de animale, de la crocodili si flamingo la spectacolele cu delfini si lei de mare, si chiar spectacole de echitatie. La Nord de Bavaro, este Playa El Coercito care se uneste cu Playa Arena Gorda, desfasurandu-se asemenea unei panglici argintii catre Punta Macao, un promontoriu stancos batut in permanenta de valuri. Pe Playa Macao e strang grupurile zgomotoase de turisti, pasionati de motoare si ATV-uri si dispune de un golfulet ferit pentru innotul sub falezele impresionante. Nisipurile ei se intaind pana la indepartata Boca de Maimon, o plaja salbatica , portocalie, presarata de mangrove si lagune pe fundalul minunatei Cordillera Oriental. Tot in zona se afla Golful Tortuga, una dintre multiplele statiuni aliniate de-a lungul Punta Cana.

Grand Occidental Punta Cana Resort- Republica DominicanaPlaja din Punta Cana- Republica Dominicana

Imprejurimile sunt de asemenea extraordinare si te fac sa simti intr-adevar ca esti intr-o lume aproape in totalitate diferita de a ta. Daca ai curajul sa iesi din resort, :))),  poti vedea ai alte lucruri ncantatoare. De exemplu, noi am fost in excursie pe Isla Saona, aflata in mijlocul Marii Caraibelor a carei frumusete nu poate fi descrisa in cuvinte. De asemenea, poti trage o fuga intr-o excurise la Sabana del Mar, aflata la Nord-Est spre Oceanul Atlantic, pe Costa Esmeralda unde gasesti de asemenea alte peisaje extraordinare.

Cum ajungem in Punta Cana

Noi am achizionat biletele pentru luna septembrie, la pretul de 2500 de euro cu toate costurile incluse. Am zburat pe urmatorul traseu: Aeroportul Otopeni Bucuresti catre Aeroportul din Frankfurt cu cu TAROM, unde am dormit o noapte (am avut timp extrem de mult sa vizitam orasul pana seara la culcare, plimbare din care ne-a iesit material pentru un  alt post :))..). A doua zi in jur de ora 12.00 daca retin exact, am zburat o ora catre Paris cu compania AIRFRANCE pe Aeroportul Charles de Gaulle. Dupa o escala de vreo 3 ore, am zburat catre Republica Dominicana tot cu AIRFRANCE. Dupa 11 ore am aterizat pret de o ora pe Aeroportul din capitala Santo Domingo sa mai lasam din turisti, iar dupa alta ora eram in sfarsit pe Aeroportul din Punta Cana. Dupa ce am platit vizele, am fost preluati de catre microbuzul de transfer care in juma’ de ora ne-a lasat la cazarea nostra: Hotel Occidental Punta Cana.

pe Aeroportul din Punta Cana

Cazarea in Punta Cana

Asa cum spuneam anterior, noi am fost cazati la Hotelul Grand Occidental Punta Cana. Este un loc frumos, fromat din bungalouri de maxim un etaj, plin de piscine si gradini cu pasari plus o multime de terenuri de golf. Plaja acestui resort este o minunatie, ceva de nedescris. Serviciile de asemenea au fost in regim All-Inclusive. Incepand de la 7.00 am cand se deschid primele restaurante, pana ziua urmatoare cand se inchide ultimul club din acest hotel, serviciile sunt ireprosabile. De asemenea, hotel dispunea din ce imi aduc aminte de 7 restaurante A la Carte, in care in baza unor programari, puteai sa mananci la fiecare dintre ele in cele 7 zile de sejur. Noi am primit chiar si servicii extra pentru “tineri in luna de miere”, lucru de care imi aduc aminte ca am ramas surprinsi.

Piscinele din resortul Grand Occidental Punta CanaServiciile All-Inclusive la Hotelul Grand Occidental Punta Cana

alte piscine din resortul Grand Occidental Punta Cana, Republica DominicanaGrand Occidental Punta Cana Resort 2

Ce nu recomandam!

Nu se recomanda pe teritoriul Republicii Dominicane parasirea resorturilor (noi am incalcat si a meritat, dar nu recomandam, s-ar putea sa nu aveti acelasi noroc :))/..). De ce spun asta? Aici politia nu reprezinta nimic, absolut nimic. Populatia Republicii face ce vrea, de la trafic de droguri pana la vanzari de arme si chiar rapiri. In acest caz, personal nu cred ca te poate salva cineva daca ajungi la ananghie. Mai mult, in conditiile in care salariile lunare in aceasta tara sunt cam la 100 de dolari pe luna (in cel mai bun caz) lucrurile se complica si mai mult.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*