Ravello- Coasta Amalfi: Concerte, comori artistice și grădini fabuloase cu vedere la mare

Frumusețea vine de la Ravello, la fel ca iubirea sa de artă și muzică.

De-a lungul secolelor, atracția irezistibilă a vilelor impunătoare ale Ravello și a grădinilor de pe marginea stâncilor au atras cei mai mari artiști din lume în orașul mic, cocotat deasupra golfului Maiori: muzicieni precum Wagner, Grieg, Rostropovich, Toscanini, Bernstein; pictori precum Escher, Turner și Mirò; și scriitori calibrul lui D. Lawrence, Forster și Virginia Wolf au petrecut tot timpul aici.

Cu un  background cultural bine stabilit, astăzi Ravello găzduiește evenimente de înaltă calitate, cum ar fi Festivalul Ravello și Festivalul de Muzică de Cameră, organizat de Ravello Concert Society.

 

Istoria Ravello

O minunatie aristocratica, devastator de frumos, Ravello așteaptă cu răbdare călătorul care, venind din satele de pescuit de pe litoralul Amalfi, se hotărăște să se îndrepte spre oraș, coborât pe un mare vârf de stâncă, la 350 metri deasupra mării.

Construit pe locul unei așezări despre care se crede că a fost construită de o colonie romană care fuge de invaziile barbare; în secolul al 9-lea, Ravello a devenit refugiu ales dintr-un grup de familii nobile din Amalfi, care s-au răzvrătit împotriva autorității.

Ravello a prosperat in ultimele decade datorită producției de lână “Celendra” a orașului și, în secolul al XI-lea, a încercat să-și desființeze legăturile cu Republica Maritimă Amalfi, prin desemnarea propriului său duce.

Declinul orașului a coincis cu cucerirea normanilor, iar în secolele următoare populația Ravello, care în 1200 era de circa 36.000, sa diminuat într-o asemenea măsură încât în 1800 orașul a fost agregat cu dioceza Amalfi.

Oricât de drastică, schimbarea averilor nu a afectat farmecul orașului și, dacă nu, a conservat-o, făcându-l pe Ravello destinația aleasă de intelectuali, artiști și celebrități care caută inspirație din toate colțurile lumii.

 

Cele mai spectaculoase puncte de vedere ale lui Ravello:
Belvedere Princess din Piemont.
Vila Cimbrone Terasa Infinitului.
Terasele de la Villa Rufolo.

Domul din Ravello

“Duomo”, construit în 1086, domină Piazza del Vescovado cu portalul splendid, triplu arcuit de marmură și ușa magnifică de bronz creată în 1179 de Parisano da Trani.

Muzeul catedralei este mai mult decât vrednic de vizitat doar pentru a admira bustul splendid de marmură al lui Sigligaida Rufolo, considerat a fi una dintre cele mai frumoase opere ale artei din secolul al XIII-lea.

Oscar Niemeyer Auditorium

O punte culturală între trecut și viitor, Ravello oferă atmosfera controversată de Auditorium de Oscar Niemeyer, o legendă de design internațională.
O lucrare puternică de arhitectură modernă în inima unui sit al patrimoniului mondial UNESCO, auditoriul de 400 de locuri a fost asemănat cu o foaie de hârtie albă care suflă în vânt.

 

Villa Rufolo

Turnul cu care se confruntă Piazza del Vescovado a servit inițial ca turn de veghe pentru Villa Rufolo, una dintre capodoperele arhitectonice care a contribuit la faima mondială a lui Ravello.

Vila a fost construită în a doua jumătate a secolului al XIII-lea de către familia puternică Rufolo.
Atât influentele maur și norman pot fi văzute în turnuri și mănăstiri, acestea din urmă caracterizate printr-o dublă ordine de loggii și arcuri ascuțite.
Bazele vilei sunt la fel de celebre ca și clădirea.

Terasa magnifică de pe marginea stâncii, cocotată direct deasupra mării, este locul unde se desfășoară anual Festivalul Wagner al lui Ravello.
Wagner a rămas în Villa Rufolo în 1880, în timp ce își compunea Pasifalul și a fost atât de îndrăgit de locul unde a declarat că “sa găsit grădina magică a lui Klingsor”.

Villa Cimbrone

Villa Cimbrone este opera vizionară a Domnului William Beckett, care în 1904 a cumpărat atunci o fermă abandonată și a transformat-o într-o reședință splendidă, folosind un amestec eclectic de stiluri și epoci arhitecturale, relicve arheologice și suveniruri ale călătoriilor sale extinse .

Grădina luxuriantă găzduiește numeroase specii botanice rare, dar și statui, fântâni, temple și grote artificiale, toate reflectând pasiunea pentru antichitate, astfel încât în vogă la momentul construcției sale.
Calea care traversează grădina culminează în terasa Infinity “și una dintre cele mai frumoase vederi din întreaga lume.

positano.com

Cum să ajungi la Ravello

Spre deosebire de majoritatea orașelor de pe coasta Amalfi, Ravello nu se află lângă mare. Pentru a ajunge la acest frumos oraș de pe vârf, va trebui să părăsiți SS163 între Amalfi și Minori și să vă îndreptați spre munte și să călătoriți pe o suprafață de aproximativ 3 kilometri.
Alternativ, puteți ajunge la Ravello făcându-vă drumul prin trecerea Chiunzi (pe care o puteți accesa de pe autostrada A3, ieșind la Angri).
Societatea de autocare Sita operează un serviciu de transport cu autobuzul către Ravello din Amalfi.

3 lucruri de făcut în Ravello

Participați la un concert de muzică clasică pe terasele Villa Rufolo.
Se îndrăgostește în grădinile de la Villa Cimbrone.
Aflați secretele gătitului local cu Mamma Agata

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.