Republica Dominicana, Costa Esmeralda: impresii, poze reale din luna de miere

Impresii Costa Esmeralda

De la Punta Cana la Saban del Mar cu masina

Pe parcursul sederii noastre in luna de miere pe teritoriul Republicii Dominicane, am experimentat intr-o zi o excursie cu masina pana la Sabana del Mar, pe Costa Esmeralda. Aflata la Nord-Est spre Oceanul Atlantic, Costa Esmeralda ce se afla imediat la nord de Costa del Coco (unde se afla si Punta Cana), se lauda de asemenea cu plaje extraordinare. Carretera 104 merge paralel cu malul tivit de palmieri la o distanta ce variaza in interior de la 3 pana la 16 km. Desi cu putin trafic, pe alocuri, soseaua este plina de gropi. O masina de teren este necesara pentru aceasta cursa de-a lungul tarmului unde exista si pericolul de cadere a nucilor de cocos.

Costa Esmeralda, Punta Cana, Repunblica Dominicana

Cursa a inceput de la Cabo Engano care se afla la 1,6 km de Aeroportul din Punta Cana, acolo unde o carare de de nisip duce spre Nord de-a lungul tarmului spre Cabeza del Toro. Este un drum plin de peisaje cu valuri ce se lovesc de stancile de calcar. ATV-urile au transformat drumul intr-un roller-coaster, sporind asadar distractia.

Nispipul plajelor la Costa Esmeralda, Republica Dominicana

Cand iesi din Cabeza del Toro, mergi spre interior si urmeaza semnele spre Bavaro, trecand prin portile de la Barcelo (aici este un hotel minunat Barcelo Bavaro, nu am stat in el, dar arata fantastic). Mergand inainte ajungi la intersectia pentru Playa Macao, unde trebuie sa virezi la stanga pentru Uvero Alto. Drumul pavat urca si coboara pe o distanta de 5 km  pana la o alta intersectie ce semnalizeaza prezenta statiunilor Excelencia si Sunscape, aici faci dreapta. Drumul merge prin inetriorul plantatiilor de trestie de zahar (dominicanii se intrec la productia de rom cu Cuba, Jamaica si Barbados. Am testat doua marci de rom dominican, Barcelo si Brugal, care sunt aproape de calitatea romului Havana). Urcand un deal pietros spre Boca de Maimon, bucura-te de o panorama rurala. La nord de oras, ia-o la dreapta pe un drum pietruit care merge prin pasuni de vite la Playa de Vacama, ce are un peisaj magnific de nisip alb ce se intinde cat vezi cu ochii. Aici, Ranchi Mar Taino ofera un restaurant cu acoperis din stuf , volei de plaja, calarie, o mica zoo si cabane de dormit.

Pe Costa Esmeralda, Republica Dominicana

Plin de frunze de palmier si nuci de cocos, drumul merge paralel cu Costa de Nord catre Playa del Muerto, numita astfel dupa numarul mare de dominicani care au murit incercand sa faca rafting de aici catre Puerto Rico. Mai departe, drumul serpuiste printre pasunile de smarald punctate de palmieri regali. Vitele pasc linistite la adapostul Muntilor Sierra del Seibo. Dincolo de Las Lilas vei vedea Laguna Limon in care sunt mii de pasari, pe care daca te opresti sa le admiri vei mari timpul de deplasare cu cateva ore. Dupa ce se termina drumul prafuit care duce spre Playa Esmeralda ce are o forma de seminluna, soseaua coboara spre Miches si mai apoi vei vedea Hotel La Loma, ce confera peisaje spectaculoase ale muntilo si golfului. Dupa aceea, urmeaza punctul de destinatie de la Sabana del Mar. Aici este punctul de plecare pentru calatoriile cu barca Parque Nacional Los Hatises dar si al feriboturilor catre Samana.

Sabana del Mar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.