SALATA GRECEASCA CU QUINOA SI FILE DE PUI GRILL

INGREDIENTE:

  • 225g  quinoa
  • 25g  unt
  • 1 ardei rosu iute, fin tocat si fara seminte
  • un catel usturoi, maruntit
  • 400g mini fileuri de  pui
  • 1½ lingurita ulei masline extra-virgin
  • 300g rosii, taiate in bucati mari
  • O mana de masline Kalamata
  • 1 ceapa rosie maruntita
  • 100g branza feta, maruntita
  • Un manunchi mic de frunze de menta maruntit

MODALITATE DE PREPARARE

Pasul 1. Gatiti quinoa urmarind instructiunile de pe pechet, apoi clatiti in apa rece si scurgeti bine apa.

Pasul 2. Intre timp, mixati untul,  ardeiul rosu si usutoiu pana cand obtineti o pasta. Asezati intr-o tigaie incinsa file-urile de pui, adaugand condimente si caliti-le in 2 lingurite de ulei de masline cate 3-4 min pe fiecare parte pana s-au patruns bine. Asezati file-urile pe o farfurie, punand si cateva picaturi din untul condimentat pentru a se topi langa ele.

Pasul 3.Intr-un bol puneti rosiile, maslinele, ceapa, feta si menta. Turnati peste quinoa pregatita in prealabil. Adaugati peste si uleiul de masline ramas, sucul de masline si mixati.

Serviti cu file-urile de pui deasupra, stropite cu untul topit ramas

 

Pofta buna!

 

 

Bibliografie: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2196639/griddled-chicken-with-quinoa-greek-salad

Related posts

Leave a Comment