San Sebastian, Spania: Impresii, poze si detalii importante din perla Tarii Bascilor

San Sebastian (Donostia)

Impresii San Sebastian

Putem afirma fara rezerve ca San Sebastian este regina coastei Tarii Bascilor, denumita si Perla oceanului. Donostia, cum ii spun bascii, este o statiune dinamica ce se intinde de-a lungul unui golf uluitor si imbratiseaza estuarul Rio Urumea. Initial un sat de pescari transformat in port, acest oras prosper numara in prezent 180.000 de locuitori. Noaptea, invadeaza toti strazile cartierului vechi, unde pare ca se gaseste cea mai mare concentrare de baruri din lume. Asadar, premizele pentru un oras al distractiei, sunt create.

Orasul a supravietuit la nu mai putin de 12 incendii mari ce l-au afectat inca din sec 13. A inceput sa infloreasca insa incepand cu sec. Al XIX-lea, datorita Reginei Isabela a-2-a. Ea a ales Donostia atunci cand medicul i-a spus sa petreaca mai mult timp pe Coasta Cantabriei. Timp de 20 de ani a venit aici in fiecare vara, iar in anul 1863 a autorizat demolarea vechilor ziduri ale orasului, declansand astfel expansiunea economica si turistica a zonei.

 

Cele mai frumoase locuri in San Sebastian

Orasul are o retea armonioasa de strazi ce se intind spre sud de la cartierul vechi, spre Est de-a lungul Bahia de la Concha si spre vest, peste rau. Donostia nu gazduieste foarte multe monumente, dar ofera o multime de alte lucruri interesante, inclusiv o bucatarie excelenta.

Pe linia de Coasta se afla trei dealuri. Monte Igueldo are un parc de distractiila care se poate ajunge cu telecabina din Plaza del Funicular. Orasul s-a dezvoltat la picioarele Monte Urgull, unde se afla acum un parc si, in varf, un castel. In Monte Ulia exista un loc de unde pot fi observate balenele si care ofera turistului privelisti uluitoare.Poti sa pleci cu autobuzul sau cu masina din orasul vechi de la poalele dealului, apoi mergi pe jos sau cu masina in continuare inca 1,5 km pana in varf.

O promenada de circa 12 km pe faleza te poarta de-a lungul orasului, iar cele trei plaje ofera si alte distractii inafara de inot. Playa de la Concha, unde poti vizita gradinile si conacul in stil englezesc la Palacio de Miramar.

In cartierul vechi, poti face una dintre cele mai frumoase plimbari de-a lungul Paseo del Muelle, in spatele portului. In capat se afla Aquarium-ul, modernizat in anul 1998.

In labirintul de strazi din spatele portului, incarcate de tapas bar-uri, vei descoperi imensa fatada baroca a Bisericii Santa Maria.

De asemenea, in acest cartier se afla Plaza de la Constitucion, cu o piata pentru fermieri si cafenele in aer liber. Inainte, scuarul era o arena pentru luptele cu tauri, iar balcoanele numerotate erau locuri pentru spectatori.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.