Santander, Spania: Impresii, poze si detalii importante din vacanta in Cantabria

Santander

Placuta capitala a Cantabriei se desfasoara de-a lungul unui golf urias. Santander are farmecul sau propriu dat de un amestec ciudat de hamali care se intersecteaza cu clienti care viziteaza magazine sic, bodegi si trotuare pavate in fata unor cafenele exclusiviste. Stilul arhitectonic, de la sfarsitul sec. al XX-lea, este cel mai bine oglindit de cazinourile din apropierea plajelor. Actiunile de renovare au facut din Santander o statiune foarte populara la Oceanul Atlantic.

 

Detalii importante pentru o vacanta in Santander

Peninsula de la Magdalena separa zona eleganta a statiunii, El Sardinero, de agitatul oras comercial si port. Este dominata de Palacio Real, care a fost construit de regele Alfonso al XIII-lea si sotia sa, Victoria Eugenia, printr-o donatie publica facuta de catre cetatenii din Santander care doreau astfel sa incurajeze obiceiul regelui de a face baie in mare, atragandu-l in orasul lor. Palatul nu este deschis publicului, dar parcul ce-l inconjoara este ideal pentru plimbari, avand o mica gradina zoologica si restaurante. Pornind de la plaja El Sardinero, in parc se poate ajunge pe ambele parti.

 

Catedrala este situata in centrul orasului si este construita, de fapt, din doua cladiri suprapuse. Biserica de jos a fost construita in sec. al XIII-lea, dar numai dupa cateva decenii i s-a alaturat si cea de sus. Intr-o parte a vechiului naos este o podea transparenta ce lasa vederii lucrararile arheologice care au dezvaluit, intre 1982 si 1983, ramasitele primei asezari romane si ale unor vechi biserici.Cristelnita este posibil sa fi fost folosita initial ca o fantana pentru ritualul de spalare intr-o moschee. Scarile exterioare duc spre sectiunile mai noi, mai ostentative.

 

 

Nu rata o plimbare prin aerul racoros de pe faleza, care margineste zona comerciala pietonala. Nu rata nici edificiul impodobit Correos, Palacete del Embarcadero sau Museo Maritimo.

 

 

Plajele din Santander

 

Plaja El Sardinero

Este probabil cea mai populara plaja din Santander si cu siguranta cea mai apropiata de catre centru. Este mai mereu aglomerata, asta in conditiile in care este totusi o plaja larga.

Plaja Mataleñas

Este o plaja larga si foarte buna pentru parintii care doresc sa isi aducă copiii să înoate. Nu este aglomerata aglomerata, astfel fiind foarte simplu de a avea toate lucrurile in vedere. De asemenea, turnul cu salvamari este prezent  pe această plajă.

Plaja Del Puntal

Plaja magnifică, deși trebuie să fim conștienți de mareele puternice ale Oceanului Atlantic. Este accesibila cu barca sau cu masina prin jurul golfului. Un snack -bar interesant in specificul local care are si piscină se afla chiar langa dig. Pe acesta plaja este permis sa iti aduci si cainele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.