Santorini: Egeea în stil vulcanic

Vacanta pe Santorini ofera romantism, sofisticare si apusuri de soare de neuitat.
Insula are un peisaj vulcanic cu adevărat spectaculos, în care satele pitorești, bisericile înguste și cu cuburi albastre sunt așezate pe marginea abruptă a unui caldera vulcanică activă.
Plajele cu nisip negru, cafenele elegante, baruri la modă și buticuri de modă oferă Santorini sărbătoare o reputație mai bună.
Santorini se află în insulele grecești centrale cunoscute sub numele de grupul Cyclades și a fost creat în principiu dintr-o erupție vulcanică uriașă din timpurile minoice.
Rezultatul este o locație de vacanță spectaculoasă care se regăsește pe tot teritoriul insulei Santorini, cu cea mai căutată bază din satele albe cubate, care se află pe marginea vulcanică a insulei.
Nu numai cele mai spectaculoase stațiuni de vacanță ca Fira și Oia au vederi extraordinare asupra calderei, dar, cu fumul vulcanic care se ridică încet din mare, ele oferă apusuri de soare destul de uimitoare.
Caldera este craterul inundat al vulcanului insulei, iar viața de noapte din Santorini este aici foarte caldă și renumită la nivel mondial. Așteptați cocktail-uri sofisticate și scumpe, cu muzică live, alături de studiouri de artiști, galerii moderne și buticuri la modă.

Ghidul statiunilor din Santorini

Principalele stațiuni de vacanță pe plajă din Santorini se găsesc departe de caldera de pe coasta de vest, la est de insulă. Plajele cu nisip negru din Kamari. Perivolos și Perissa, sunt principalele stațiuni de vacanță pe plajă și populare cu familii, vizitatori mai tineri și fanii sporturilor de apă.
Există câteva plaje în nord-est, dar ele sunt mici, au puține facilități și sunt mult mai puțin vizitate. Nu toată lumea prefera nisipul vulcanic negru sau cenușiu ascuțit, care se înmoaie infiorator in timpul zilelor toride de vara.

Cele mai importante atractii din Santorini

Caldera

O oprire preferată pentru navele de croazieră, hotspoturile caldera se umple rapid cu excursii de o zi, așa că nu vă așteptați la o experiență îndepărtată de aici. Jostle pentru o apus de soare sau plătiți cu mândrie pentru o masă într-unul din barurile aglomerate.
Sosirile portului navighează în caldera, care, deși impresionantă, cu greu poate fi numită atrăgătoare ca stânci de turn roșu satanic și negru deasupra. La țărm, vizitatorii pot alege un ascensor de cabină până la vârful stâncii sau pot călări un măgar – nu se recomandă mersul pe cei 600 de pași abrupți.
Clădirile Santorini sunt în mod tipic cicladice, cu case de casă de zahăr alb și capele albastre cu căprioare, oferind cele mai cunoscute fotografii de acoperire pentru broșurile de vacanță din insulele grecești. Satele sunt strânse afară chiar de-a lungul jghetei craterului și cea mai vie viață de noapte se găsește în barurile și cluburile care se atârgă de pe stâncă.
Punctele de vedere splendide pot fi găsite de-a lungul drumului care circulă în jurul coastei, până când ajunge la stațiunile de pe litoralul estic al insulei.

Site-ul Akrotiri

Santorini are propriul Pompei la Akrotiri, pe coasta de sud-vest. Un oraș minoic a fost îngropat în cenușă vulcanică în jurul anului 1500 î.Hr. și a rămas neatins până în anii 1860. Exploziile au descoperit o așezare substanțială cu case cu trei etaje de artefacte, cum ar fi amforele și borcane de depozitare.
Aceasta este una dintre cele mai bine conservate descoperiri arheologice din Ciclade și este acum complet închisă de un acoperiș masiv. La Pompeii, descoperirile au fost foarte bine conservate sub câteva tone de cenușă vulcanică. Din nefericire, frescele impresionante se află acum în Muzeul Arheologic de la Atena, dar mai sunt încă multe de văzut, în timp ce Muzeul Fira preistorice dispune, de asemenea, de o mulțime de informații despre civilizația minoică.

Podgoriile Santorini

Pământul uscat și prăfuit al insulei Santorini este bogat în minerale și excelent pentru cultivarea viței de vie. Principalul struguri de insulă este Asyrtiko, iar vinurile albe uscate din Santorini sunt considerate printre cele mai bune din Grecia. Ceea ce face de asemenea specialitatea viței de vie din Santorini este vârsta lor – mulți dintre ei sunt mai vechi de 100 de ani și sunt rezistenți la boli. Vinificatorii din insulă au ape și degustări în podgoriile lor, cu o nouă fabrică de vinuri Boutari care a condus drumul. Santorini este de asemenea cunoscut pentru fava fasolei sale și roșii foarte mici și gustoase.

Insulele vulcanice

Erupția vulcanică din 1640 î.Hr. a împărțit Santorini în două și a creat caldera. Au mai existat multe erupții odată cu insula Niei Kameni, creată în secolul al XVIII-lea, iar în 1956 cutremurele au demolat orașul Thira și au redus o mare parte din Oia în moloz.
Caldera conține un număr de insule care formează centrul vulcanului activ. Există numeroase excursii cu barca care se îndreaptă spre insulele vulcanice ale insulei caldera. Cele mai importante sunt la Palea Kameni și Nia Kameni. Excursii de o zi sunt populare, în ciuda dificultăților de a face pe pante abrupte de cenușă fierbinte înfășurat în fum sufuros.
Insula Thirassiei este o alternativă bună. Odată ce face parte din jungla principală a calderei, viziunile sunt la fel de bune, fără mulțimile Fira și Oia. Multe bărci de turism se îndreaptă spre plaja de șindrilă de pe Korfos, care are un sat destul de interior în Manolas.

Fira antică

Site-ul Ancient Fira are vedere la stațiunile de pe plajă Kamari și Perissa și este cea mai importantă așezare postminoană de pe insulă. Există rămășițele unei bazilici creștine timpurii, ruinele templului, un amfiteatru impresionant și sculpturi în rocă. La sud de sit sunt ruinele romane cu temple și o colonadă. Un drum abrupt de 4 kilometri de curbura a parului duce la site si o unitate merita doar pentru privelistile ametitoare.

Unde sa stai in Santorini

Santorini atrage anual mai mult de un milion de vizitatori și are o gamă largă de spații de cazare pentru a satisface cererea. Hoteluri de lux au ocupat site-urile cu cele mai bune vederi în jurul valorii de caldera rim, dar există încă opțiuni mai accesibile pentru călătorii buget. Acestea fiind spuse, hotelurile Santorini sunt scumpe și la prețuri scăzute trebuie să fie rezervate cu mult timp în urmă Backpackers se îndreaptă spre Hostelul de Tineret Fira într-o fostă mănăstire catolică sau într-o pensiune din Oia. Campingul se află la marginea orașului Fira și ca bungalouri de închiriat. Un alt camping este la Perissa. Kamari este plin de hoteluri, dar majoritatea se ocupă de piața pachetelor de vacanță.

 

Cand sa mergem in Santorini

Santorini are o climă mediteraneană tipică, cu ierni blânde și veri calde lungi. Vânturile din nord-estul vara ajută la ameliorarea umidității. Temperaturile de primăvară încep să crească până la 20 ° C în luna mai, apoi cresc abrupt în luna iunie, când este comună 30 ° C. Temperaturile la plajă pot să ajungă mai înalt pe nisipurile vulcanice negre. Precipitațiile sunt rare.
Sezonul ploios durează de la sfârșitul lunii noiembrie până la sfârșitul lunii martie, dar precipitațiile rareori durează zile lungi și calde, iar zilele însorite sunt comune de-a lungul lunilor de iarnă. Cer senin și temperaturi de 15 ° C și cinci ore de iarnă soare sunt normale.

 

Cum ajungem in Santorini

Zboruri Santorini
Există zboruri charter la Santorini pe tot parcursul verii de la majoritatea aeroporturilor din Regatul Unit – toate zboară în zilele de luni. Există zboruri zilnice interne din Atena cu un timp de zbor de 30-40 de minute. Zborurile interne către Salonic durează aproximativ 90 de minute. Clădirea aeroportului este destul de mică și terminalul poate fi înghesuit la noi ori. Există un autobuz de transfer de la aeroport la Fira în timpul verii și taxiurile sunt disponibile. Aeroportul din Santorini servește atât ca aeroport militar, cât și ca aeroport civil.
Feriboturile din Santorini
Conexiunile de feribot sunt frecvente în sezonul de vară, cu zboruri zilnice spre porturile continentale de la Piraeus și Rafina. Principalul traseu de feribot din Piraeus se face prin Paros, Naxos și Ios și durează aproximativ 7 ore. Feriboturile navighează și în multe alte insule, inclusiv Amorgos, Chalki, Creta, Karpathos, Folegandros, Ios, Kos, Milos, Mykonos, Naxos, Paros, Rhodos, Serifos, Sifnos și Syros. Există excursii zilnice locale în jurul insulei Santorini și insulele vulcanice din caldera.
Drumurile in Santorini
Drumurile insulelor sunt în general bune, dar drumurile deluroase sunt greu de condus cu picături mari, curbe necontrolate și fără semafoare pe intersecții. Serviciul de transport cu autobuzul din Santorini este foarte bun, cu servicii frecvente și punctuale, dar acestea pot fi foarte pline. În timpul verii, autobuzele părăsesc Thira la fiecare 30 de minute pentru Oia, Monolithos, Kamari și Perissa și la fiecare oră spre Akrotiri. Autobuzele ruta spre Perissa și Perivolos, dar serviciile fluctuează cu cererea. Taxiurile pe insula Santorini sunt în scădere, având în vedere 60 000 de vizitatori zilnici în lunile de vară. Stația principală de taxi se află în Fira, lângă stația centrală de autobuz.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.