Sejur Halkidiki: Top 7 plaje

Intr-un articol anterior, vorbeam aici despre detaliile unei vacante in Halkidiki si despre oportunitatea unei excursii la Muntele Athos, dar nimic despre plajele din aceasta zona. Asa cum stim, tuistii sunt impartiti: unii cauta plajele pentru linistea lor, altii le cauta pe cele mai aglomerate, unii prefera pietrele altii nisipul fin. In acest articol ne propunem un Top 7 al plajelor din zona Halkidiki:

1.Plaja Possidi

De departe cea mai intinsa plaja din Halkidiki, Posidi surprinde prin dimensiunile generoase si nisipul fin. Aflata pe un colt al peninsulei, in partea de sud -vest in vecinatatea localitatii Aploma, Posidi are o lungime totala de circa 3,5 kimometri. Are partial sezlonguri. Este o plaja ok si pentru familiile cu copii.

 

2.Plaja Las Bandidas

Tot in partea de sud-vest a peninsulei, intre localitatile Neon Marmara si Stiladari, se afla frumoasa plaja de marime medie si nisip fin Las Bandidas. Lungimea ei este de circa 550 de metri. Este o plaja ceva mai galagioasa, cautata in special de catre tineri.

 

3.Plaja Karidi

Mergand acum pe partea de Est a pensinulei Halkidiki, mai exact in zona cunoascuta de turisti ca Vourvorou, avem o frumoasa plaja. Karidi Beach insa, e mai tot timpul plina, aceasta avand dimensiuni mai reduse. Are o lungime de circa 220 de metrisi o latime de cativa metri. Predomina pieterele.

 

4.Plaja Fava

Aflata in aprocimativ aceeasi zona cu Karidi Beach, Fava Beach este ceva mai mare. Are de asemenea, intr-o masura mult mai mare nisip fin fin. Lungimea ei este de aproximativ 330 de metri.

 

5.Plaja Myrsini

In partea de est a pensinsulei Hlkidiki se afla frumoasa insula Diaporos. Daca tot ajungi in aceasta zona, este pacat sa nu platesti pentru o barca pe aceasta insula. Aici, plajele sunt mai retrase si linistite. In primul rand, aici uimeste prin frumusetea ei, plaja Myrsini. Are ape azurii, este plina de pietre, insa unele fine.

 

6.Plaja Lagonisi

Tot pe insula Diaporos, gaseti o plaja ceva mai mare (aproximativ 250 de metri), inzestrata cu nisip fin. Plaja Lagonisi, ofera pe langa nisipul fin si servicii de sezlonguri si bauturi.

 

7. Plaja Talgo

In partea de nord a peninsulei, mai exact in Sithonia, se afla cocheta plaja Talgo. Este o plaja micuta, extrem de curata. Are servicii de bar si sezlong. Are o lungime de doar 140 de metri.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.