Sejur in Malaga: Astazi vizitam Alcazaba

Pe strada Calle Alcazabilla vei gasi acest palat – cetate, al carui nume “Alcazaba“in limba araba inseamna “cetate”, fiind unul dintre monumentele istorice ale orasului si este foarte vizitat datorita trecutului maur si frumusetii sale. Ca si in alte orase din Andalusia despre care am discutat pe indelete in articole anterioare, cultura maura si-a pus amprenta iremediabil si asupra Malagai.

Istoria Acazaba

Clădirea care datează din perioada musulmană se află la poalele dealului Gibralfaro, încoronată de lucrările de apărare arabă la care Alcazaba este legată printr-un pasaj cu pereți cunoscut sub numele de Coracha. Impreuna cu Teatrul Roman și Clădirea Vămilor Aduana, acest colț special oferă șansa de a observa cultura romană, arabă și renascentistă, toate la câțiva metri unul de celălalt.

Potrivit istoricilor arabi, a fost construită între 1057 și 1063 la instrucțiunile lui Badis, Regele Taifului Berber din Granada. Materialul transportat a fost folosit în construcția sa și coloanele, capitalele și alte materiale au fost preluate din Teatrul Roman din apropiere.

Almoravii din 1092 și Almohads în 1146 au ajuns la Málaga. În 1279 orașul a fost cucerit de Muhammed al II-lea Ben al-Ahmar și a devenit parte a regatului Nasrid. Renovarea clădirii pe baza ei stâncoasă ia dat un aspect deosebit de nazist. Acesta combină scopul său defensiv cu frumusețea caracteristică a unui palat arab și este organizată în jurul unor terase dreptunghiulare și a unor spații în jurul grădinilor și bazinelor. În conformitate cu tradițiile arhitecturale tradiționale din Granada, camerele încearcă să combine jocul de lumină și umbre pe care constructorii maestri arabi au reușit să-l realizeze atât de bine.

Componentele militare ale clădirii îl fac una dintre cele mai importante lucrări musulmane din Spania astăzi. În ciuda machiajelor sale, turle, săgeți și crăpături, probabil cea mai eficientă apărare a fost amplasarea, cu vedere spre oraș și golf.

În zilele sale a fost înconjurat de un cartier care nu mai există cu latrinele în fiecare casă și propriul sistem de canalizare, dovadă a nivelului ridicat de civilizație dobândit în acea perioadă.

A fost restaurată de mai multe ori și cel mai recent în secolul al XX-lea, iar astăzi se poate vizita clădirea și moștenirea sa arheologică importantă. Au apărut rămășițe ale zidurilor romane căptușite cu stuc roșu și cisterne mici sculptate în ardezie și folosite pentru fabricarea garum (pasta de pește făcută de romani) au fost găsite în timpul primei săpături arheologice. Există, de asemenea, o temniță în care fetele creștine au fost blocate după ce au lucrat în timpul zilei.

 

Galerie foto- Alcazaba

Vedere panoramica catre Portul din Malaga de pe zidurile Alcazaba
Am surpins acest pescarus dragut pe pajistea interioara a Alcazaba
Zidurile de aparare ale cetatii Alcazaba

De pe zidurile cetatii Alcazaba ai o vedere panoramica extraordinara asupra intregii Malaga

Zidurile cetatii Alcazaba se “revarsa” pana in apropierea Portului din Malaga
In zare se vad celebrele casute “pueblos blancos” specifice tinutului Andalusia

Unul dintre tunelurile de la Alcazaba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.