Sejur Ko Pha Ngan, Thailanda: poze reale si impresii din excursie

Totul despre Ko Pha Ngan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ko Pha Ngan este o insula asezata in Golful Thailandei in sud-estul tarii si face parte din provincia Surat Thani. Face parte din Arhipelagul Samui. In apropierea ei se afla celelalte doua insule, Ko Samui in sudul ei, care este mai mare si, Ko Tao care se afla la Nordul acesteia si este mai micuta.

dscf2055dscf2046

dscn3788p1150720

 

Cum ajungem in Ko Pha Ngan?

Insula Ko Pha Ngan nu dispune de propriul aeroport, cel mai apropiat se afla pe Ko Samui. In cele mai bune curse se pleaca de pe Aeroportul Otopeni catre Aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok (cu escala la Doha), dupa care cu alt avion se merge catre Ko Samui. Din Ko Samui se ajunge in Ko Pha Ngan cu feribotul. In cadrul achizitionarii unui bilet direct pentru Ko Pha Gnan, transferurile din Ko Samui sunt incluse. Daca in schimb aveti bilete doar pana la Ko Samui trebuie sa stiti ca spre Ko Pha Gnan se pot lua diverse ambarcatiuni pe tot parcursul zilei, unele dintre acestea avand un chiar un orar de mers precum transportul public in comun.

dscf2050dscn1080

Impresii din Ko Pha Ngan

Intr-un post anterior din Pattaya, atrageam atentia ca marea pe aceasta parte a Thailandei nu are acea culoare la care ne-am fi gandit cu totii. Asa cum am spus-o atunci, ma repet si va aduc la cunostinta urmatoarele lucruri: In Pattaya, marea are  culoare foarte inchisa, in Ko Pha Ngan si Ko Samui acest lucru se rezolva, marea capata o culoare frumoasa si o claritate deosebite. Daca doriti insa sa luati contact cu cele mai frumoase ape ale Thailandei, repet, trebuie vizate statiunile de pe Coasta de Vest a tarii, cele care au iesire la Oceanul Indian: Phuket, Khrabi, Phi Phi Island Mare sau Phi Phi Island Mic, James Bond Island, Monkey Island sau Bamboo Island.etc. Intr-un post viitor despre Phi Phi Island va vom arata aceaste diferente. Asadar, aici avem de-a face cu ape de culoare albastra, pe cealalta parte o nuanta ireala de verde. Cu toate astea, distractia pe aceasta insula atinge limitele maxime. Cel mai cunoscut eveniment pe aceasta insula este Sarbatoarea Lunii Pline petrecere la care timp de o saptamana pe luna peste 30.000 de turisti lasa spatiile de cazare goale si vin sa petreaca pe plajele insulei. Este o insula pentru oamenii liberi in adevaratul sens si totodata gazda pentru marile intruniri internationale de yoga. Ofera de asemenea confort sporit si servicii curate pentru turistii ei la preturi foarte rezonabile. Vizitatorii care cauta linistea tipica a unei insule exotice pot gasi in Ko Pha Ngan locul ideal. Este un Ko Samui in miniatura, o insula plina de statiuni elegante in care isi pot petrece vacantele chiar si familiile cu copii. Are chiar locuri ce par ca nu au fost inca descoperite de turisti si golfuri uimitoare ce pot fi admirate dintr-un hamac. Bucurati-va de ele!

Cele mai frumoase locuri din Ko Pha Ngan

1. Bungalow-rile de pe insula

p1150762

dscf2074

p1150756


2. Nam Tok Phaeng

Este o frumoasa cascada ce face parte dintr-un parc national. Această cascadă este o recompensă plăcută, după o scurtă, dar dura excursie pe jos. De aici se poate urca pe Khao Ra, cel mai inalt munte de pe insula de unde puteti admira o panorama extraordinara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Hat Khuat

Mai este denumita de englezi drept Plaja Sticlelor. Hat Khuat este o minunatie de plaja destinata unui sejur relaxant cu inaot si snorkeling. Tot aici se poate opta pentru cazare intr-un dintre nenumaratele bungalowuri de pe aceasta plaja.

 

dsc_2765

dscf1896

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.