Sejur Phi Phi Island: poze, impresii si detalii importante din vacanta in Thailanda

Totul despre sejurul in Phi Phi Island

 

Eram de aproape o saptamana in Bangkok. Temperaturile specifice zonelor tropicale, cu umiditate spre 80 % devenisera aproape insuportabile. Nici hainele nu se mai uscau pe noi. Aveam inca doua saptamani de stat in Thailanda si ne-am hotarat pe loc sa mergem o saptamana in Phi Phi Island la Oceanul Indian. Zis si facut.

thailanda-807

thailanda-840

Cum am ajuns in Phi Phi Island?

Am facut rezervari la celebra compania low-cost din Asia(cea mai mare de altflel din zona ), Air Asia. Erau mai multe companii interne care opearau zboruri zilnice de pe Coasta de Est a Thailandei pe cea de Vest. Mai erau Orient Thai sau Nokian. Sincer, preturile mi s-au parut cam la fel, insa Air Asia avea 7 zboruri pe zi intre Bangkok si Khrabi sau Bangkok -Phuket (Trebuie mentionat ca in Phi Phi Island nu este Aeroport, legatura se face prin Phuket sau Khrabi, Phi Phi Island fiind la mijlocul distantei dintre acestea). Noi am optat pentru un zbor mixt ce a costat 300 ron de persoana pe urmatorul traseu: Bangkok- Kharbi si intoarcere Phuket-Bangkok. Ce este insa foarte important, idiferent pentru care dintre aeroporturi optati (fie ca e Phuket, fie ca e Khrabi) aveti de mers si 2 h cu ferry-ul, la care gasiti bilete la pretul de 300 bath (monedala locala), echivalentul a 30 ron.

De asemenea, trebuie mentionat ca in cursele interne, plecarea nu se mai face de pe Aeroportul Suvarnabhumi (care este de obicei cel pe care vii in Thailanda ), ci de pe Aerportul Don Moeng (de pe care se opeareaza in regim low cost).

Am zburat cu Airbus A320 al companiei Air Asia pana in Khrabi, timp efectiv de zbor 1h 25. Odata ajunsi aici, ne-am tocmit pentru un taxi care sa ne care de la Aerportul din Khrabi pana la Portul din Khrabi. Din ce mai retin, am platit pe un microbuz cam 100 ron, 6 persoane. Toate bune si frumoase pana cand am observat ca soferul ne opreste inainte sa ajungem in Portul din Khrabi la o agentie cu care era in relatii “cordiale”, pentru a ne vinde bilete mai scumpe la ferry. Bineinteles, nu i-a mers cu no. Ne-am dat jos din microbuz cu bagajele si am mers peste strada la o alta agentie care ne-a oferit bilete la pana-n 30 ron de persoana.

Cu ferry-ul catre Phi Phi Island

Avand in vedere ca drumul pe ocean dura cam doua ore, ne-am infruptat pe ferry din berile locale, cu care ne obisnuiseram in Bangkok: Chang (preferata mea) si Singha. Numai decat am ajuns in Portul Central din Phi Phi Island de unde repreyentatul hotelului ne-a luat cu o barca traditionala thailandeza.

Impresii din Phi Phi Island

Asa cum spuneam intr-un post anterior despre Pattaya, adevarata culoare a marilor Thailandei o gasesti doar pe Coasta de Vest, la Oceanul Indian. Apele acestuia au o culoare ireala. De asemenea, daca sunteti amatori de snorkeling sau scuba-diving, va anuntam ca oceanul are o bogata fauna.

Cazarea in Phi Phi Island

Am facut de la receptia hotelului la care am stat in Bangkok, respectiv Nasa Vegas Hotel, rezervari pe Booking.com pentru cazare. Noi am ales cazarea in bungalow-uri. E drept insa, alt gen de hoteluri nu prea sunt pe insula (tocami asta e si farmecul). Asa ca noi am ales sa stam la Bay View Resort unde preturile erau foarte permisive, am platit cam 120 ron/camera cu pat dublu. Bungalow-rile aici au doar care doua camere cu terasa catre mare, care este comuna. Cazarea este cumva la inaltime, se coboara niste trepte catre ocean. In mai putin de 5 minute esti pe plaja, unde te asteapta niste sezlong-uri superbe si asezate la linie. Aici, bauturile se comanda de la receptie si au preturi supe-bune. Am petrecut aici 6 nopti de neuitat.

thailanda-813

thailanda-823

Mancarea in Phi Phi Island

Nu am avut masa, nici nu ne-a trebuit. Am mancat pe insula tot ce ne-a dorit inima, la preturi ceva mai mari ca in Bangkok. Fructele erau duble la pret fata de Bangkok. Ananasul, papaya etc. erau cam 40 bath pe kg. Asta inseamna cam 4 lei. Mesele la restaurant mai piperate, dar tot puteai sa mananci la resturant 4 persoane cu 100, 120 ron. Bineinteles, daca vroiai peste spada sau mai stiu eu ce alte nebunii, preturile erau pe masura. Ce mi s-a parut foarte scump aici, alcoolul, lucru datorat faptului ca la ei accizele sunt mari ( dar nu e cazul la bere, un Chang este 5 lei). In schimb, o amarata de sticla de vin pornea de la 50 lei. Noapt- preea prin cluburi insa, o vodka la “galetusa” indoita cu ceva apa, era cam 30 ron, accesibil- pret de Eforie Nord.)))

Viata de noapte in Phi Phi Island

In Phi Phi Island sunt doua plaje super-cunoascute. Pe una dintre ele eram cazati noi, si se afla pe partea cu portul. Pe partea asta insa gasesti numai bungalow-uri si terase, chiar si baruri. Cluburile insa sunt pe partea cealalta. De la cazarea noastra faceam pana aici cam 15 minute. Muzica rasuna de aici pe toata insula. Zeci de cluburi se deschideau de pe la oreele 21.00 si se inchideau de dimineata, in conditiile in care, in perioada in care am fost noi se decretase legea martiala pe intreg teritoriul Thailandei. Noi ne faceam veacul la Slinky Beach Club.

Excursii din Phi Phi Island

De pe insula se pot inchiria de oriunde barci cu care sa vezi imprejurimile: Phi Phi Island Mic, Maya Beach (unde s-a facut filmul The Beach -cu Leonardo Do Caprio, Bamboo Island sau Monkeys Island. Noi am fost in toate dinttre acestea intr-o singura zi.(mai putin in Phi Phi Island mic). Deplasarea se face usor din zona hotelului Bay View Resort, deoarece in aceasta zona trag toate barcile care cara turistii pe insulele din imprejurimi. Noi ne-am cuplat cam cate 5, 6 insi pe o barca. Asta ne-a costat cam 1500 de bath.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.