Shabla: Cronica sejurului din 2017

Shabla este un oraș și stațiune litorală din nord-estul Bulgariei si o destinatie preferata de romanii care cauta linistea la malul Marii Negre, este centru administrativ al municipiului Shabla, parte a provinciei Dobrich. Municipalitatea Shabla include următoarele sate: Bojanovo, Chernomortsi, Durankulak, Ezereț, Gorichane, Gorun, Granichar, Krapets, Prolez, Smin, Staevci, Tvarditsa, Tyulenovo, Vaklino și Zahari Stoyanovo. Acesta este situat pe coasta bulgară a Mării Negre, în vecinătatea lacului Shabla cu apă sărată și cel mai estic punct al Bulgariei, Cape Shabla.

Shabla are o plajă extinsă de nisip alb și a fost o destinație populară pentru turismul de la estul blocului până la căderea comunismului. Plaja însăși este situată la aproximativ 5 km de oraș (serviciu de transfer în timpul verii) prin intermediul unui drum construit în cadrul programului Phare al UE.

Pe plaja principală a orașului există o parcare mare și multe bungalouri vechi, lângă un restaurant mare care servește turistii de astăzi în lunile de vară. Plajele și, în general, litoralul din municipiu sunt renumite pentru natura neatinsă și plajele virgine.

Cazarea in Shabla

Noi am ales hotelul NAVI, care poarta de fapt numele intors al patronului Ivan. Conditiile sunt decente iar preturile atractive. Am platit pentru o camera mare 60 de leva/zi cu mic dejun inclus. Camerele sunt dotate cu aer conditionat si TV.

Unde mancam in Shabla

Probabil cel mai bun loc pentru a savura fructe de mare este Fish Restaurant Lavazza. Desi are toate tipurile de mancaruri, el exceleaza la preparatele din fructe de mare. Pot spune ca este unul dintre restaurantele in care am mancat fructe de mare. Are o serie de 8 mese asezate pe o terasa la malul marii. Preturile sunt super-permisive si mancarea din abundenta. Mananci mult si nu depasesti 50-60de leva in 4 persoane.

Recomandari: Salata de midii, supa de midii si desrtul Cheesecake.

Berea? Ariana la draft.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*