Ski in Alpbach: impresii, hoteluri si alte detalii importante

Impresii din Alpbach

Alpbach este un exemplu tipic de sat tirolez superb un loc splendid pentru drumeţii, iar iarna e dedicată ski-ului’ şi snowboardingului. Cea mai veche menţionare a numelui provine din anul 1160, dar localitatea a fost întemeiata cu mult înainte, regiunea ftind locuita de peste 1 000 de ani. Situat pe o zona înaltă, satul a fost izolat, foarte puţin vizitat înainte de constructia unei sosele, în 1926. Din cauza absenţei contactului cu lumea din afară, localnicii şi-au păstrat stilul tradiţional.

Casele din lemn cu acoperişuri în pantă şi balconaşe, sunt adevarate expoziţii de flori in timpul verii. Deşi turismul a dezvoltat localitatea, toate clădirile noi trebuie să fie construite, prin lege, in stilul  arhitectural tradiţional, aşa că satul îşi menţine farmecul.

Localitatea este destul de mică pentru a avea o atmosfera relaxată şi intimă; deşi puburile şi barurile sunt deschise până târziu, tot ai senzaţia că te afli într-un loc foarte liniştit.

Aflat acum la numai 45 de minute de Innsbruck, Alpbach este căutat atât pentru decor, cât şi pentru activităţile recreative oferite. Există pârtii pentru schiori de toate nivelurile, de 1 începători până la profesionişti, pe Wiedersbergerhom.

Ferma Vorder-Unterberg, construită in secolul al XVII-lea şi locuită până în 1952, este acum muzeu şi iţi oferă o imagine fascinantă a felului în care trăiau ţăranii din munţii de aici.

Recomandari hoteluri in Alpbach

Hotel Alphof-4 stele su skipass inclus

Confortabilul hotel de 4 stele Alphof este situat în zonă liniştită la marginea Alpbach, la cca. 400 m de centru. Până la instalaţia pe cablu Wiedersbergerhornbahn sunt cca. 2 km iar o staţie de skibus se află la chiar în faţa cazării. În timp ce până la cea mai apropiată pârtie de schi fond este în Inneralpbach, la cca. 2 km depărtare. Din facilităţile frumoasei cazări fac parte o recepţie cu lobby, ascensor, sală de masă, sală cu şemineu cu bar, o sală rustică, cafenea şi sală comună. Wi-Fi contra cost. Vă pune la dispoziţie şi spaţiu pentru schiuri şi clăpari cu uscător şi terasă.

Zona de spa de cca. 350 m² cu piscină acoperită (07:30 – 21:00) cu diverse zone de hidro-masaj şi zona de saune (16:00 – 21:00) cu baie de aburi cu eucalipt, saună finlandeză, bio-saună şi sală relax vă stau la dispoziţie gratuit. Cabina infra-roşu şi masajele sunt posibile contra cost. În plus vă stau la dispoziţie locuri de parcare acoperite gratuite (disponibilitate limitată).

În tarif este inclus Card-ul Alpbachtal Seenland, care vă permite să beneficiaţi de diverse servicii suplimentare. Dintre acestea fac parte de exemplu intrarea liberă la Piscina WAVE (la Wörgl, la cca. 15 km), drumeţii cu rachetele de zăpadă şi torţe şi o zi supraveghere copii la “Jumpi´s Kid´s Club” în Reith (la cca. 7 km). Mai multe informaţii şi condiţii aflaţi la faţa locului (modificări posibile).

Hotel Kaiserblick – 3 stele

Primitorul Hotel Kaiserblick – 3 stele – este situată în zonă liniştită în Schönau, la cca. 3 km de centrul Breitenbach. Instalaţiile Alpbach şi Itter se află la cca. 25 km, o pârtie de schi fond chiar la hotel. Acesta dispune de recepţie, ascensor, sală de mic dejun, sală de masă, bar, cameră schi încălzită şi terasă. Loc de parcare gratuit în faţa clădirii (cca. 10 m). Contra cost aveţi posibilitatea de a închiria echipament de schi fond chiar la cazare.

În tarif este inclus Card-ul Alpbachtal Seenland, care vă permite să beneficiaţi de diverse servicii suplimentare. Dintre acestea fac parte de exemplu intrarea liberă la Piscina WAVE (la Wörgl, la cca. 15 km), drumeţii cu rachetele de zăpadă şi torţe şi o zi supraveghere copii la “Jumpi´s Kid´s Club”. Mai multe informaţii şi condiţii aflaţi la faţa locului.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.