Suna bine! Cu trenul gratuit in Europa – Parlamentul UE tocmai a votat asta

Cu ochii tintiti spre orice oportunitate de calatorie, noi am aflat ultimele noutati in materie. Tinerii, caci despre ei e vorba, inclusiv noi romanii, vom putea calatori gratuit cu trenul prin Europa timp de 30 de zile. Hmm… nici nu vreau sa ma gandesc cate calatorii minunate, pe trasee de-a dreptul unice, putem face. Sa enumeram cateva: De la Coruna la Madrid, sau de la Geona la Nisa.. trasee prin Alpii elvetieni cu celebrul “Glacier Express“..sper ca acest vis sa devina realitate!

Trenul Eurostar – ruleaza pe sub canalul Manecii, intre Franta si Anglia, fiind unul dintre cele mai interesante din Europa

Tinerii din statele membre ale Uniunii Europene vor putea primi un bilet de tren gratuit, în ziua în care împlinesc 18 ani, pentru a călători în țările din Uniune. Aceasta este propunerea unui program-pilot, care dispune de un buget de 12 milioane de euro, relatează Hotnews… ramane sa vedem daca se incadreaza si cei care au deja aceasta minunata varsta!

Proiectul din cadrul Bugetului Uniunii Europene pe anul 2018 a fost votat în Parlamentul European, la Strasbourg, cu 414 voturi pentru, 163 împotrivă și 90 de abțineri.

“Ne propunem să lansăm proiecul la 1 iunie 2018. Comisia Europeană va trebui să îl implementeze, să propună o modalitate de executare a programului. Eu îmi pot imagina un sistem primul venit-primul servit. Vreau ca acest bilet să poată fi folosit într-o perioada de 3 ani, să alegi când să activezi cele 30 de zile. Trebuie să vedem ce preț vom reuși să negociem cu companiile feroviare. Nu vom reuși să furnizăm bilete pentru toți tinerii, dar este un prim pas”, a declarat europarlamentarul român Siegfried Muresan, unul dintre promotorii proiectului în Parlamentul European.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.