Sydney: impresii, poze reale si detalii importante din vacanta in Australia

Totul despre Sydney

Dupa un zbor de 22 de ore si o escala pe Aeroportul din Doha, ajungem in sfarsit la Sydney. Zborul spre Sydney este cel mai frumos mod de a face cunostinta cu Australia. Cand te apropii de aterizare, daca privesti pe geam, vei putea vedea totul :orizontul dramatic si intinderea albastra a portului inconjurat de sute de golfuri si golfulete. Mai poti vedea de asemenea si lucratura metalica minutioasa a Harbour Bridge sau stralucirea placilor albe ce acopera celebra Opera din Sydney.

vio_1547

vio_1473

vio_1541

Impresii din Sydney

Secretul orasului Sydney rezida din tarmul stralucitor impodobit de palmieri, iahturi si golfulete linistite sau cele peste 70 de plaje. Bondi Beach este vedeta plajelor din Sydney. Aici ai ocazia sa iei parte la viata celor 5 milioane de locuitori care care cu greu ar mai putea trai departe de ocean si care impanzesc plajele, feribotul Manly, Portul Darling sau Circular Quai in zilele de weekend.

sydney-the-new-and-the-old-buildings

 

vio_1420

Sydney se extinde. In ciuda populatiei mai reduse, orasul are o suprafata comparabila cu cea a Los Angelesului si de 7 ori mai mare ca cea a Parisului.

 

Principalele zone ale Sydney

The Rocks

Cartierul istoric al orasului este cunoascut sub numele de The Rocks, un labirint de alei frumos restaurat si vechi cladiri din piatra aflate in penumbra partii sudice a Harbour Bridge.

sydney-bank-of-china

sydney-the-new-and-the-old-buildings

vio_1456

 

Circular Quay

Pitt Street si George Street sunt arterele principale ale orasului. Ambele incep la Circular Quay si se intind pana in centru. Ambele bulevarde sunt marginite de zgarie nori care stralucesc in soare, dar si magazine vechi care au reusit sa supravietuiasca exploziei pietei imobiliare. Aceasta suprapunere de vechi si nou dau farmecul acestui oras.

sydney-australasia-bank

 

Zona de Nord a Sydney

In ultimii 10 ani, nordul orasului Sydney, de dincolo de port , e invadat de zgarie-nori moderni si acum pare a fi doar o anexa la centru. Suburbiile rezidentiale din North Shore, dar si cele din Est precum Point Piper, Double Bay si Vaucluse, cuprind cele mai scumpe proprietati imobiliare din Australia., aici o vila cu vedere catre port ajungand la cateva milioane de dolari.

Transportul in Sydney

In ciuda dezvoltarii urbane dezorganizate si labirintului de strazi, e destul de simplu sa te deplasezi in Sydney. Gara centrala si Circular Quai sunt principalele noduri de transport ale orasului. De aici, curse regulate ale trenurilor, autobuzelor sau feriboturilor te vor duce in orice parte a orasului, pana la Muntii Blue din apropiere, si mai apoi mai departe pana pe Coasta Illawara. In port poti lua un taxi pe apa, iar linia de monorail face legatura intre portul Darling si Districul Central al Afacerilor.

taxi-boat

metroul-statia-centrala

Lantul de autobuze se misca bine de asemenea. De la statia Circular Quai noi am luat de exemplu bus-ul pana la Bondi Beach., cea mai frumoasa si celebra plaja din zona Sydney.

Principalele atractii ale Sydney

Opera din Sydney

Opera din Sydney, cu acoperisul ei in forma de vele umflate de vant si amplasamentul in mijlocul portului, este una dintre cele mai puternice simboluri australiene. Lucrarile de constructie au inceput in anul 1959 moment dupa care au aparut primele disensiuni legate de desgnul radical sau problemele de ordin tehnic ce au incetinit progresul constructiei. Ea a fost inaugurata de catre Regina Elisabeta a-II-a in anul 1973. Cladirea cuprinde o sala de spectacole cu 1507 locuri, o sala de concerte cu o capacitate de 2679 locuri, un cinematograf, o sala de expozitii si un restaurant.

opera-din-sydney-noaptea

Centrul Sydney

Odata ce te indepartezi de apele stralucitoare, canioanele de sticla si beton si strazile aglomerate fac din Sydney un oras ca multe altele. Macaralele inalte si gropile de fundatie dintre cladiri sunt dovada schimbarii orasului. Cu toate acestea, o plimbare prin Sydney te va duce prin magazine si printre frumoasele locuri din centru. Un punct de pornire este Primaria, o cladire din epoca victoriana ce se afla la intersectia dintre strazile George si Druitt. In apropiere se afla Catedrala St Andrew construita in aproximativ aceeasi perioada, dar in alt stil. Este cea mai veche catedrala din Australia. Sub aceste doua clidiri se afla statia de metru de la Primarie.

Vis-a Vis de Druitt Street se afla Cladirea Queen Victoria, construita in anul 1898 pentru a adaposti pietele de fructe si legume din oras. Aceasta cladire extravaganta cu trei etaje se intinde de-a lungul intregii George Street.

queen-victoria-building-2

vio_1461

vio_1501

vio_1503

Daca vrei ceva mai ostentativ, traveseaza de aici George Street si mergi la Strand Arcade sau la exuberantul Marble Bar construit in stil victorian, mai jos de Hotelul Hilton.

Portul Darling

Portul Darling este o zona turistica foarte activa. In aceasta s-au concentrat multe de zgarie-nori, hoteluri de lux si business sau cazinouri. Acvariul de asemenea este un punct de atractie forte si locul de unde iti poti incepe plimbarea prin Portul Darling.

vio_1531

sydney-noaptea-1

Portul Sydney

Intr-un articol anterior am mai scris despre impresiile din Portul Sydney, cu siguranta cea mai mare atractie a orasului. Este cea mai eficienta metoda prin care poti cunoaste cu adevarat portul orasului este sa iei feribotul, iar cel mai frumos este legendarul feribot care merge la Manly. Din Circular Quay, feribotul se indreapta catre Est, ocoleste Opera din Sydney si Gradina Botanica, trece pe langa suburbiile stralucitoare si se indreapta catre Heads.

Viata de noapte in Sydney

queen-victoria-building

 

sydney-noaptea-2

sydney-noaptea-3

sydney-noaptea-4

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.