Tassos 2018 (Partea 5): Impresii, poze reale si detalii din Potos

Revenim dupa 2 ani in Tassos si ne cazam in Potos. Daca la prima venire in Tassos am stat in Golden Beach la Skala Potamia, anul acesta am ales Potos deoarece statiunea este gaza inscrierilor si totodata punctul de pornire la Tassos Bike Tour 2018(Tour of Tassos).

Circuitul Thassos are loc în fiecare an și acoperă aproape tot drumul principal al insulei, distanța totală fiind de 92 km. Startul este la Potos cu direcția spre Limenaria.În satul Limenas, se face un stop de câteva minute pentru apă și pentru nevoile generale. Diferenta de nivel cursei este de aproximativ 1500m.

Potos este un minunat sat de pe litoralul Tassos-lui situat pe coasta de sud a insulei. În timpul verii, acest sat este o destinație de vacanță foarte populară printre turiști, în special pentru grupurile de vârstă mai tinere și mai energice. Este deosebit de ocupat în lunile iulie și august, când școlile și universitățile se află în vacanță. Familiile tinere tind să se bucure și de aici, datorită facilităților excelente și mulțimilor mai tinere.

Străzile înguste sunt căptușite cu magazine, restaurante, snack-baruri, cafenele și baruri, în timp ce mașinile și motocicletele sunt limitate la doar câteva drumuri din oraș. După o zi lungă la plajă, turiștii umple străzile și alei de mers pe jos seara pentru a face niște cumpărături, urmată de o căutare pentru un loc bun unde se pot bucura de o băutură răcoritoare sau de o masă gustoasă lângă plajă și pot privi soarele aprins orizontul și apoi petreceți noaptea la numeroasele baruri și cluburi de noapte.

Potos este situat lângă o plajă foarte lungă și nisipoasă. Apa este clară și fantastică pentru înot și sporturi nautice. Cafenele servesc pe plajă, așa că relaxați-vă, lucrați la bronzul dvs. și bucurați-vă de o sursă nesfârșită de băuturi răcoritoare pe care inima dumneavoastră le dorește. Este un loc plin de viață în timpul zilei și chiar mai mult noaptea. Pe măsură ce vă plimbați prin numeroasele cafenele și baruri, veți auzi tot felul de muzică și, foarte probabil, veți găsi ceva din gustul personal, unde puteți să vă petreceți, să beți o băutură și să vă bucurați de toate vibrațiile pozitive din jurul vostru.

În timpul nopții zona este puternică și plină de culoare, foarte ocupată și aglomerată uneori. Tinerii tind să se bucure de zgomotul și vibrațiile, vizitează Potos pentru această atmosferă unică de petrecere, care nu se găsește în altă parte a insulei.

Potos sa dezvoltat într-un oraș plin de viață cu rezidenți permanenți în ultimele câteva decenii, dar nu a fost întotdeauna așa. În trecut, a fost în primul rând un port de pescuit folosit de reședința Theologos, un sat minunat de munte, la doar 10 minute cu mașina.

Pescuitul este foarte bun în partea de sud a insulei. Apele de aici sunt mai profunde și oferă o mare cantitate de pește și o mare varietate de asemenea. Acest lucru face ca Potos să fie destul de ocupată pe tot parcursul anului. Sezonul de iarnă este, fără îndoială, cel mai bun moment pentru pescuit, datorită numeroaselor tipuri de pești care pot fi capturați, printre care se numără și calmarul și caracatița.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.