Top 10 atractii pe Coasta Dalmata

Impresii despre Coasta Dalmata

Intr-un articol anterior vorbeam despre 6 motive sa alegi ca destinatie Dubrovnik si Coasta Dalamata. In aceasta zona sunt locuri incredibile si servicii de calitate. Indiferent dacă o vizitați pentru soare, navigatie, peisaj, sau pentru faptul ca aici se gasesc unele dintre cele mai proaspete fructe de mare, Coasta dalmată este fara rezerve una dintre cele mai uimitoare evadări din Europa. Porțiuni lungi de țărm glorioase sunt încadrate între munții de calcar izbitoari și apele azurii ale Mării Adriatice, unde sute de insule, locuite sau nelocuite, așteaptă sa fie explorate. Linia de coastă este presărată de o serie de orașe pline de viață, în care lunga istorie a regiunii vine sa te intampine cu piese si monumente istorice excelent pastrate. In acest post am realizat un Top 10 al celor mai importante atractii de pe Coasta Dalmata, si nu a fost usor de realizat, pentru ca aici sunt mii de obiective.Toate sunt incadrate ca parcuri sau monumente UNESCO.

Top 10 atractii pe Coasta Dalmata

1.Dubrovnik- Zidurile vechiului oras

Timp de secole, remarcabile zidurile orașului vechi au asigurat protecție Dubrovnik-ului. Astăzi, ele permit vizitatorilor o vedere panoramica extraordinara, poate una de una dintre cele mai impresionante ale Europei.

city-walls-tour

2.Dubrovnik – Stradun

Pprincipala artera pietonală are o multitudine de biserici, palate, magazine, fântâni și cafenele pe trotuar. Este poztionat in interiorul vechii cetati si este considerat centrul vechi al orasului Dubrovnic.

stradun-wallpaper

3.Dubrovnik- Palatul Rectorilor

În conformitate cu legile din vechea Republica Ragusa, de aici era prezidat orașul Dubrovnik, un monument de  arhitectura gotica si renascentist. Acest palat impresionant a fost acum reinventat ca un muzeu și locul de desfășurare a multiplelor evenimente culturale.

View from Rector's Palace looking towards the Cathedral in Stari Grad (Old Town) of Dubrovnik, Croatia. A UNESCO World Heritage Site. Dusk light.

4.Korkula Town

Acesta poate sa fie sau nu locul de nastere al lui Marco Polo, dar Korkula Town este pur și simplu sublim, stabilit pe propria peninsulă, încadrată de mare și munte. Catedrala de aici este una dintre cele mai fermecătoare clădiri ecleziastice din Marea Adriatică.

Korčula-4

5.Trogir

Amplasat pe propria insulă, acest oraș vechi este perfect conservat. Este incarcat de biserici, palate si una dintre catedrale cele mai izbitoare porturi ale Europei. Frmusetile sale sunt recunoscute de catre UNESCO.

trogir

 

6.Parcul National KRKA

 

Acest lucru un loc de joacă idilic natural format din lacuri, cascade și cursurile de apă de lângă orasul Sibenik. El atrage intr-o mai mare masura copiii. Pesiajul sau ii confera statutul de frate mai mic al celebrului Plitvicka Jezera, de langa Zagreb

krka-14

7. Split- Palatul lui Diocletian

O alta cladire de patrimoniu este Palatul Imparatului Dioclețian, ce formează inima frenetică a orașului elegant mediteranean Split. Este amplasat in zona portului si are o promenada fantastica.

diocletian

8. Parcul National Kornati

Acest colier de insule nelocuite, în mare parte înșirate în Adriatica a devenit un paradis atat pentrunavigatori cât și pentru cei care caută să scape de stresul vieții moderne.

kornati-uvala-lojena

9. Catedrala St James din Sibenik

Acum estecomplet restaurata dupa decojirea sa din anul 1991. Aceasta catedrala splendida este una dintre cele mai frumoase din Europa – și totodata un alt monument al UNESCO -mondial inclus pe lista Patrimoniului.

unesco-cathedral-of-saint-james-sibenik

10. Zadar – Orasul vechi

Acest  mândru supraviețuitor al vremurilor, este acum din nou la cel mai inalt nivel. Este unul dintre cele mai importante monumente ce gazduiesc lucrari de arhitectura salvo-romane si este asezat pe o peninsula frumoasa a Marii Adriatice.

zadar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.