Top 10 al celor mai mici tari din lume. Nici nu ai fi stiut ca exista

Există peste 200 de țări din lume și suntem siguri că ați auzit de fiecare dintre ele cel puțin o dată. Dar există insa state și teritorii pe planeta noastră despre care niciodată nu am știut că au existat. Acestea ocupă o zonă incredibil de mică, iar unele dintre ele sunt locuite de doar câteva familii.
Restless a decis să facă o listă cu primele zece țări cu o populație mai mică decât cea a unui oraș mijlociu sau chiar a unui mic sat.

 

Palau

Palau- Una dintre cele mai mici tari din lume

© LuxTonnerre/flickr  

Republica Palau este o țară insulară formată din peste 300 de insule de diferite mărimi. Palau este unul dintre cele mai uimitoare locuri de pe pământ: pădurile sale tropicale sunt pline de plante și păsări unice, iar apele sale teritoriale sunt populate de 130 de specii de rechini. Dar cea mai remarcabilă priveliște din țară este lacul, cu peste 2 milioane de meduze.

 

Niue

Niue- Una dintre cele mai mici tari din lume

© sandwich/flickr

Niue este un stat insular în Oceania. În ciuda viziunilor cu adevărat uimitoare, turismul nu este popular acolo. Prin urmare, țara depinde în mare măsură de ajutorul străin, în special din Noua Zeelandă. Capitala este doar un mic sat cu o populație de mai puțin de 600 de persoane. Dar insula are propriul aeroport și un supermarket real – unul și singurul în întregul stat.

Saint Kitts and Nevis

Saint Kitts and Nevis are o suprafata de 261 km patrati si 52.329 de locuitori

© Carolyn Sugg/flickr  

Statul este format din două insule: Saint Kitts și Nevis. Una dintre principalele surse de venit este programul de cetățenie economică care permite oricărei persoane care are cel puțin 250 000 de dolari să investească în industria zahărului local și să obțină astfel statutul de cetățean al Sf. Kitts. O altă modalitate de obținere a cetățeniei este achiziționarea unui bun în valoare de cel puțin 400.000 dolari pe oricare dintre cele două insule.

Principatul râului Hutt

Principatul râului Hutt este una dintre cele mai mici tari din lume avand o suprafata de 75 kilometri patrati si o populatie de 30 de locuitori

© wikipedia

Principatul Râului Hutt este o micronă situată în provincia cu același nume din Australia. A fost fondată de Leonard Casley, care și-a declarat ferma ca fiind un stat nou și independent. Deși țara nu este recunoscută de niciun alt stat, ea are o monedă proprie, ștampile și pașapoarte. În diferite părți ale principatului, turiștii pot vedea busturile Alteței Sale Regale, Prințul Leonard I al Raului Hutt.

 

Tuvalu

Tuvalu este unul dintre cele mai mici state din lume avand o populatie de 10.959 locuitori si o suprafata de circa 26 km patrati

© Michael Coghlan/flickr  

Tuvalu este una dintre cele mai mici și mai sărace țări din lume. Situația economică a micutului stat nu i s-ar fi acordat un domeniu in domeniul internetului sau TV-ului, care aduce anual milioane de dolari bugetului țării.

 

Nauru

Nauru: O suprafata de 21 kilometri patrati si o populatie de 9591 locuitori

© wikipedia  

Nauru este cea mai mică republică independentă și cel mai mic stat insular de pe planeta noastră. Nauru nu are nici o capitala oficiala, nici un sistem de transport public, iar 25 de kilometri de drumuri sunt folosite de localnici care conduc vehiculele private. Problemele de mediu fac republica foarte nepopulară în rândul turiștilor. Un alt “record” al Nauru este numărul de persoane obeze: rata obezității în țară este mai mare de 70%.

 

Principatul Seborga

Principatul Seborga are o suprafata de 4.91 kilometri patrati si 312 locuitori

© Principato di Seborga/flickr  

Acest loc micronic reprezentat pe teritoriul Italiei este condusă de Marele Marcello I. Principatul Seborga este de fapt un sat cu același nume, lângă granița cu Franța. Statul nerecunoscut are o armată care este formată din 3 persoane: ministrul apărării și doi polițiști de frontieră.

 

Republica Molossia

Republica Molossia: Suprafata 0.055 km patrati si o populatie formata din 7 oameni

© molossia  

Autoproclamata Republică Molossia este o micronație fondată de Kevin Baugh, aflată în Nevada, Statele Unite ale Americii. Populația sa este formată din domnul Baugh, familia sa, 3 câini, 1 pisică și 1 iepure. Molossia are propriul imn național, emblema națională și steagul național. Ei au chiar pedeapsa cu moartea pentru crime deosebit de grave. Ea emite propriile pașapoarte și are chiar și un program spațial. În mai 2017, Republica a implinit 40 de ani.

 

Suita militară suverană a Maltei

Suita militară suverană a Maltei

© wikipedia  

În afară de orașul Vatican, există un alt stat mic pe teritoriul Romei, numit Ordinul militar suveran al Maltei. Suprafața sa este de 0.012 km. Și ocupă trei clădiri, dintre care două sunt situate în Roma și a treia pe insula Malta. Țara are propria monedă, ștampile, site-ul web, numere de mașini și pașapoarte. Cetățenii săi au dreptul de a intra fără viză în mai multe țări din întreaga lume. Ordinul militar suveran al Maltei este singura țară din lume în care limba latină este limba oficială.

 

Principatul Sealand

Principatul Sealand este cel mai mic stat din lume

© Ryan Lackey/flickr  

Nerecunoscutul stat Sealand este practic o platformă maritimă situată la 6 mile de coasta Marii Britanii. Sealand este guvernat de un auto-proclamat Prince Regent, iar oricine poate deveni un conte, baron sau chiar un duce: se poate cumpăra un titlu nobil pentru câteva sute de lire sterline pe site-ul statului.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.