Top 11 tari cu cea mai mai buna calitate a vietii din lume

Ne-am gandit la un top 11 al tarilor cu cel mai ridicat coeficient in ceea ce priveste calitatea vietii. In acest sens ne-am folosit de datele OECDBineinteles, cele mai multe dintre tarile prezente in acest Top sunt de pe batranul continent, ceea ce nu poate decat sa ne bucure.

 

11. OLANDA

Olanda are una dintre cele mai ridicate rate de alfabetizare din lume. In conformitate cu baza de date internationala de nivel academic OECD, populatia Olandei este peste media mondiala in ceea ce priveste matematica, stiintele si chiar rezolvareatestelor de inteligenta.

Portul din Amsterdam

 

10. ISLANDA

Aceasta tara a “cazut” 8 pozitii in ultimul an intr-un clasament al ratei de neocupare a fortei de munca. Astfel, procentajul fortei de munca neangajate pe o perioada de un an sau mai mult, este situat acum la nivelul de 0.7 din total populatie (fata de 2.6 anul trecut), conform datelor OECD.

Reykjavik, Islanda

 

9. STATELE UNITE ALE AMERICII

Surprinzator poate in contextul crizei financiare din ultimii ani, Statele Unite au revenit in topul mondial al bunastarii familiale, lucruri cuantificate prin indicatori ce tin de proprietati, venituri sau avutii. Media anuala a veniturilor per capita a ajuns la 41.071 de doalri.

Statuia Libertatii- Statele Unite Ale Americii

 

8. FINLANDA

In Finlanda, doar 4 % dintre salariati lucreaza intr-un program prelungit, ceea ce este mult sub media studiilor efectuate de OECD in acest sens, aceasta fiind cotata undeva la 13%.

Finlanda

 

7. NOUA ZEELANDA

Noua Zeelanda a urcat doua pozitii in ultimul an, lucru datorat politicilor sale ce incurajeaza mediul inconjurator. Emisiile de gaze in aceasta tara se afla la unul dintre cele mai reduse niveluri din lume, lucru datorat pe de alta parte si populatiei reduse si a densitatii permisive.

noua-zeelanda

 

6. SUEDIA

Populatia suedeza prezinta cel mai ridicat grad de responsabilitate civica. In cadrul celor mai recente alegeri (legislative), peste 83 % din populatie a venit sa voteze configuratia viitorului Parlament.

Suedia, Stockolm

 5. CANADA

Canada exceleaza in topurile internationale ce vizeaza accesibilitatea la o lucuinta. Incepand cu anul 2000, Guvernul canadian a incurajat familiile fara copii sa-si inchirieze spatiul excedentar, crescand in acest fel bunastarea oamenilor printr-un acces facil locuinte ieftine.

Case pentru tineri in Canada- Calgary

4. ELVETIA

Rata totala a somajului in aceasta tara este de 3.1 %, cea mai mica de pe planeta. De asemenea veniturile sunt unele dintre cele mai mari.

Elvetia

 

3. DANEMARCA

Danemarca a urcat 7 pozitii anul trecut in ceea ce priveste indicatorul de bunastare al familiilor ce masoara nivelul bugetelor de vacanta alocate. In acest context, rata medie anuala a vacantei in aceasta tara este de 5 sapatamani, aflandu-se astfel in primele din lume.

Copenhaga

2. AUSTRALIA

 

Dupa ce a detinut numarul 1 mondial in anii 2013 si 2014, apoi nr. 4 in anul 2015, in acest an se afla pe 2. OECD a observat ca in Australia populatia este foarte prietenoasa si are un simţ puternic al comunitatii. In acest sens, 95 % dintre australieni cred cu tarie ca stiu pe cineva pe care chiar se pot baza. Noi am avut aici mai multe articole despre Sydney.

 

Sydney- Australia

1.NORVEGIA

In acest clasament Norvegia se situa anul trecut pe locul 2. Norvegienii isi traiesc aici cele mai frumoase vieti: cele mai mari salarii, cel mai ridicat nivel educational. De asemenea, media sperantei de viata este peste 82 de ani.

Funicularul din Bergen- Norvegia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.