Top 6 destinatii pentru safari in Africa

Costurile unei vacante la safari in Africa sunt destul de mari, insa experienta in tufisurile africane este unica. Daca vei dori sa mergi trebuie sa iti planifici un buget intre 2000 si 4000 de euro pentru aceasta calatorie, vorbind despre un sejur de 7 zile. Bugetul vacantei difera in functie de tara si serviciile pe care localnicii le ofera. De asemenea, Parcurile Nationale in care se organizeaza safari difera intre ele prin tipul animalelor. In acest articol ne propunem sa realizam un top cu  cele mai frumoase 6 destinatii pentru safari din Africa.

1.Botswana- Parcul National Duba

Parcul National Duba din Botswana este recunoscut pentru leii sai, care sunt cei mai mari din Africa. Aici pot fi vazute “la treaba” doua mari haite de lei, mandria parcului: Tsaro si Skimmer. In mod normalhaitele de lei vaneaza noaptea, dar aici acest lucru poate fi observat si pe timpul zilei. Turistii care fac safari aici pot vedea bataliile dintre lei si bivoli care debuteaza cu urmarierea si mai apoi finalul, uciderea. Duba se intinde pe o suprafata imensa, loc catre care nu se poate ajunge cu nici un mijloc de transport, totul cade in seama organizatorilor. Acest Parc National a devenit faimos datorita filmarilor si explorarilor pe care realizeaza cei de la National Geographic. Este cea mai costisitoare insa dintre destinatiile pe care le propunem in articol, astfel daca iti alegi sa vii aici, va trebuie sa poui de o parte aproximativ 4000 de euro de persoana.

2. Namibia- Mundulea Reserve

Daca esti pasionat de safari, acest parc national nu trebuie ratat. Acoperit de tufisuri nesfarsite si cu un teren accidental de nemaivazut, locul este un punct de atractie turistica excelent, el fiind dezvoltat cu doar un deceniu in urma. Locul uimeste prin flora sa diversificata si prin varietatea de animale care se gasesc aici. Zebrele, impala si leoparzii sunt doar cateva dintre acestea. Rinocerii de asemenea sunt foarte intalniti aici. Din pacate, din nou trebuie sa ne gandim la costurile unei vacante aici, ele situandu-se in jurul a 2500-3000 de euro de persoana pentru un sejur complet de 7 zile.

Cea mai interesanta parte a Kenyei pentru safari este cea de-a nord. De-a lungul frontierei cu Etiopia sunt sute de feluri de animale si orizonturi nesfarsite. Este un loc populat intr-o proportie covarsitoare de animale. Aici puteti admira lei, vaci, elefanti si multe alte animale. Camparea se face direct in corturi, preparearea si servirea mancarurilor se produc pe loc la focul unui cazan. Daca va planificati sa vedeti Kenya salbatica trebuie sa aveti pregatiti cam 3500-4000 de euro pentru un sejur de 7 zile.

 

4.Zambia- Valea Zambezi

Acest loc nu este unul dintre cele mai explorate de turisti. Fluviul Zambezi curge linistit printre campiile de iarba. Aici veti fi primiti in corturi amenajate, unele in care noptile pot fi usor agitate din cauza ragetelor de leu. Puteti surprinde cu aparatul foto imagini unice in aceste tinuturi: un leoparad care isi misca coada intr-un copac sau o mama elefant care se imbaiaza impreuna cu puii ei de-a lungul apelor. Taberele amenajate si ghizii turistici maleabili fac ca aventura sa fie completa. Puteti de asemenea experimenta si alte activitati pe raul Zambezi: canotaj, plimbari cu barca, sau pescuit sportiv. Sau, simpla sedere aici cu bere in mana si ascultand azgomotele pe care hienele le scot, poate fi o experienta minunata.

5. Rwanda- Gorillas

Rwanda este un loc care se dezvolta extrem de lent, dar care acum atrage turisti regulat. Tara a devenit una stabila, aspect care cu ceva ani in urma lipsea cu desavarsire. Este un loc populat de o mare diversitate de animale. Daca ati opta pentru o excursie pe munte aici, ar trebui sa platiti in jur de 500 de euro. Aceasta ar include si explorarea vietii salabatice de aici, una dintre cele mai dinamice din intreaga Africa. Odata ce incepe safariul vei fi inconjurat de o multime de gorile. Multe tipuri de gorile pot fi intalnite aici. Cele mai tinere bresle de gorile sunt si cele mai dinamice, ele razboindu-se sau jucandu-se in permanenta. Pentru a acoperi insa in totalitate costurile de transport si restul celeor necesare, cheltuielile totale ajung undeva la 2500, 3000 de euro.

6. Africa de Sud- Parcul National Kruger

. Pornind din partea cea mai nordica a parcului si pana la granita sud-africana cu Zimbabwe si Mozambic, este un loc imens ce se cheama Parcul National Kruger. Kruger este renumit pentru luxul cazarii, gazduirea unor mari varietati de vinuri dar si bucataria aleasa. Este asezat in vecinatatea Parcului Zambezi. De multe ori, puteți găsi mai multe tabere lângă Luvuvhu River, care găzduiește mai mult de 80 de persoane. Cel mai frumos aspect al Zambezi Valley de care am vorbit anterior, este marea diversitate a mamiferelor și a vieții păsărilor. Acest loc este foarte populat de vânători, localnici dar și de contrabandiști. Nu ratați si Marele Limpopo Transfrontaliere Park, atunci când se întâmplă să vizitati acest loc.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.