Top 7 cele mai ieftine tari in care sa calatoresti

Top 7 cele mai ieftine tari in care sa calatoresti

Va invitam sa le cunoasteti. Calatoriile sunt scumpe in general si mai in toate cazurile suntem constransi de bugete reduse. Cu toate astea, experimentarea minunilor pe care planeta le are de oferit este posibila daca cautam cu atentie pe prietenul Google. Mai mult, in unele dintre destinatii am fost noi, dupa care am impartasit experientele noastre. Norocul face ca sunt o sumedenie tari si super-destinatii de vacanta care se pot face la un buget relativ redus. In acest articol ne-am propus sa intocmim un top al celor mai ieftine 7 destinatii de vacanta: Iata-le:

1.Nicaragua

Una dintre cele mai mari tari din America Centrala este in acest moment unul dintre cele mai adecvate locuri pentru un buget redus. Avantajele acestei tari sunt orasele colorate, valurile pentru surf si impresionanta cultura. Si, nu in ultimul rand este cea mai ieftina. Aici, camerele duble se inchiriaza cu 6 dolari/noapte si masa te va costa 3.

nicaragua

 

2.Turcia

Turcia este un mix intre cultura estica si cea vestica, o gazda gastronomica buna si detinatoarea unor peisaje spectaculoase. Este un loc pe care nu trebuie sa-l ratezi. Faimoasa shaorma costa 2 dolari si hotelurile isi ofera camerele pentru 20 de dolari per noapte. De asemenea, din Romania, transportul nu este o problema.

turcia

3.Cambodgia

Una dintre cele mai vizitate tari din Asia de Sud-est, datorita bogatei culturi, mancarurilor bune si vietii de noapte este Cambodgia. Noi am ratat-o, o putem vizita pe parcursul vacantelor in Thailanda de unde o puteam accesa cu zborurile scurte ale companiei low-cost Air Asia. Din Bangkok pana in capitala Cambodgiei, Siem Reap, un zbor dus-intors costa in jur de 100 de dolari. Este o tara mult mai putin dezvoltata decat vecinele sale, Thailanda sau Vietnam.

O masa aici costa intre 1 si 3 dolari, iar o noapte de cazare intre 4 si 20. Cel mai atractiv punct turistic este templul budhist Angkor Wat, o minunatie arhitecturala.

cambodgia

4.Nepal

Pe langa faptul ca poti merge in Muntii Himalaya, sunt si alte activitati care se pot efectua aici. Te boti bucura de viata de noapte si restaurantele cu un specific aparte deschise noaptea pana tarziu. Vei plati pe o camera intre 5 si 25 de dolari maxim. O masa copioasa te va costa 2, 3 dolari.

nepal-1

5.Thailanda

O destinatie super-discutata pe www.restless.ro. Am avut articole din acesta tara, de altfel mult indragita de noi, din aproape toate zonele ei de coasta. Stiu, suntem datori inca cu Maya Beach, Bamboo Island sau Phuket (locuri in care noi am fost). Preturile la mancare si bauturi le avem deja pe site, in functie de zona in care alegi ssa stai: Avem deja preturi de pe Coasta de Est, Bangkok sau Pattaya..si de curand de pe Vest, Phi Phi Island, astfel ca nu mai are rost sa dezvoltam.

thailanda-934

6.Peru

Este tara cu una dintre cele mai bogate culturi din America de sud, si de asemenea cu preturi foarte reduse. Incearca sa ajungi aici in lunile aprilie- mai sau septembrie-octombrie. Atunci poti gasi preturile de aici la nivelul lor minim. O camera poate porni de 8 dolari. Cazarea in regim hotelier este totusi situata la nivelul de 30, 40 de dolari. Mancarea in piete sau market este undeva la 1,2, 3 dolari sau 4-6 dolari in restaurante. Transportul pe teritoriul tarii este de asemenea extrem de ieftin.

Piesa de rezistenta aici, se stie: Machu Picchu!

peru-1

7.Indonezia

O tara in care te poti orienta in functie de buget. Fie ca ai la dispozitie 10 dolari/zi, fie ca ai 20 sau 30, traiul este asigurat in Indonezia. Manacarea aici te costa intre 1 dolar si 6, evident in locurile decente. Transportul de asemenea este ieftin, fie ca vrei barca, autobuz, masina sau ciar avion. Un zbor intre Merdan si Jackarta de eexemplu te va costa 50 de dolari. De asemenea, ca destinatie pentru luna de miere este foarte interesant Bali.

indonezia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.