Top 7 plaje pe Costa del Sol

Coastline at Malaga, Andalucia, Spain - Summer time

Costa del Sol este o minunatie la Marea Mediterana ce dispune de sute de plaje de tot felul. Noi am realizat un Top al celor mai bune 7 plaje din aceasta zona.

Top plaje pe Costa del Sol

 

  1. Playa del Cristo – Estepona

beach-estepona

Pornim din orașul Estepona, în apropiere de portul de agrement al orașului ce se intinde pe 1,3 km  si  vom găsi această plajă semiurbana cu nisip fin inchis și apele calme. Este frecventata atat de tineri cat si de familii, dispune de toate serviciile posibile si ofera de asemenea conditii foarte bune pentru balaceala. Are serviciu de salvare. Ofera chiar bai asistate pentru persoanele cu handicap. In atmosfera ei internațională, sunt posibile activitățile sportive, cum ar fi caiac-canoe, care se poate practica in partea de sud. Dispune de doua baruri placute cu muzica “Chill out”.

 

  1. Dunas de Artola, Capobino – Marbella

 

artola

Locul  Dunas de Artola este declarata monument al naturii înca din anul 2001 de către consiliul de administrație, fiind un exemplu de ceea ce a fost coasta mediteraneană Malaga decenii în urmă, înainte sa se produca marea dezvoltare. La intrare te asteapta Turnul Hotilor, declarat monument  de interes cultural, ce are origini romană, acesta find un element  ce s-a opus trecerii  timpului. Plaja este cunoscuta pentru peisajul său, în mare măsură datorita frumuseților naturale,  fără clădiri in apropiere, cu excepția portului din Cabopino est.

 

  1. Playa El Castillo-Ejido – Fuengirola

 

playa el castillo eijido

Linia de coastă a Fuengirola beneficiaza de o clasificare internationala in domeniul calitatii plajelor, fapt pentru care europenii i-au acordat steagurile albastre pentru cele 7 domenii de scaldat. De-a lungul ei, pe cei 7 kilometri de coastă, plaje sunt perfect echipate pentru baie, cu toată grija pentru  sănătate și salvare. Daca nu obisnuiti sa faceti plaja intr-o zona aglomerata, Fuengirola dispune si de plaje mai micute in acest areal, unele asezate in spatii mai pitoresti .

  1. Bil-Bil Beach – Benalmádena

bil bil beach

În inima Benalmádena poti găsi această plajă ce isi trage numele de la catelul din zona numit  Bil Bil, o construcție în stil maur ce datează din anul 1927. Cu o suprafață de doar 400 de metri, nisip fin de culoare închisă și ape calme, de obicei foarte aglomerata, are o dar promenada care înconjoară si ne permite să traversam  coasta sa intr-un mod extreme de  confortabil. Are o panoramica extraordinara la apus de soare, pe langa faptul ca dispune in apropiere de atractii precum Paloma Park, Selwo Marina si altele.

  1. Playa de la Carihuela – Torremolinos

 

playa de carihuela

Primind numele de la ceea ce a fost cândva vechiul district de pescuit al orașului, astăzi este o zonă cosmopolită, in care se concentrează un număr mare de hoteluri și spatii pentru petrecerea timpului liber. Este unul dintre cele mai bune exemple de boom- turistic pe care l-a trait Costa del Sol in ultimele decenii. Aici poti vedea un contrast extraordinar intre hotelurile mici de familie si marile lanturi de turnuri uriase inconjurate de piscine sau restaurant din care poti admira perfect coasta mediteraneana.

6. Plaja de la Malagueta- Malaga

In zona orasului Malaga, noua ne-a placut cel mai mult Plaja Malagueta (Playa de la Malagueta)

Între portul Malaga și plaja din La Caleta, descoperim aceasta plaja lunga de 1.200 de metri lungime, foarte populara în oras, și de obicei, foarte ocupata. Nisip de culoare închisă , este o plajă bine cunoscută în oraș pentru ca este foarte facil de ajuns la ea, fiind aproape de centrul orașului.

Plaja in acest loc te face sa te bucuri de o panorama fabuloasa de unde putem cedea intregul profil al coastei. Este dotata cu numeroase baruri, servicii de toate tipurile la care trebuie sa adaugi apele sale curate și linistea. Pe acesta plaja faci o baia de calitate si obtii totodata un bronz perfect.

playa malagueta

7. Plaja Torre del Mar, Playa de Torre del Mar

Este asezata in zona numita Vélez din  Málaga. Este o plaja linistita ce conserva ingredientele unui vechi sat de pescari ce dispune de mai mult de 4 km de nisip auriu. O plaja pe a carei promenada  domneste pacea, cu cladiri mici ce sunt in mare parte case particulare. Aici gasesti o zona linistita si foarte putin aglomerata. Aici gasesti de asemenea locuri placute precum Torremolinos sau Benalmádena care te fac sa te simti fara griji. Aceste zone dispun de salvamar, acces pentru persoanele cu handicap si o multime de baruri in stilul clasic spaniol.

Recomnadam sa incercati kebabu-ul specific zonei, numit de localnici “La Torrena”

Playa-Torre-del-mar-malaga-costa-del-sol

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.