Totul despre luna de miere in Bali, Indonesia

Impresii din Bali

Bali este o destinatie ce a devenit in ultimul timp la moda, datorita filmului Eat, Pray and Love al Claudiei Schiffer. Aici totul pare ca pasesti  in alta lume, Claudia Schiffer nu a ales la intamplare locul respectiv. Insula este dominata de un misticism asiatic. Reprezentaţia nu are sfârşit şi este foarte greu de urmărit, dar „teatrul” e întotdeauna plin de turişti entuziaşti care încearcă să pătrundă spiritul acestei insule. De fapt, faima de care se bucură Bali – de departe cea mai populară în întregul şi imensul arhipelag indonezian, compus din 17 508 insule – îşi are rădăcinile în cultura ei, descoperită în anii 1930 de artişti şi antropologi ca germanul Walter Spies, care a pictat dansatori graţioşi şi decorurile serene pe nişte pânze de vis, şi antropoloaga americană Margaret Mead, care prin cartea ei Balinese Character a contribuit la crearea mitului „miraculosului Bali”. Iar Ubud, satul artiştilor din centrul insulei un soi de Montmartre tropical, este locul care i-a adus faima înainte ca oamenii să înceapă să vorbească despre plajele sale. Acesta este locul în care antropologii de astăzi, în loc să studieze obiceiurile băştinaşilor, au găsit că e mai interesant să-i studieze pe occidentalii veniţi în vacanţă, apoi s-au stabilit aici mai mult sau mai puţin permanent, dezvoltând astfel un nou domeniu de cercetare – antropologia turismului.

Luna de miere in Bali

Ceea ce are Bali atât de specific iese imediat în evidenţă: insula, dominată la nord de înaltul vulcan Gunung Alung, are peisaje colinare minunate, cu terase cu orezării şi cocotieri alături de petice de pădure virgină (exact ca in film). Locuitorii din Bali, parte a naţiunii celui mai populat stat islamic din lume, sunt adepţii unei forme speciale de hinduism ce include şi caracteristici budiste. De aceea, este de la sine înţeles că pe insulă se găsesc o varietate de temple magnifice.

Dacă ne referim la arhitectură şi atmosferă, aceste temple aproape că nu se deosebesc de complexul.ie turistice, fiecare având inevitabilul spa şi nenumărate piscine, mărginite de grădini înmiresmate de orhidee, plumeria şi flori de ghimbir.

Toate locurile de aici  au acel ceva în plus care, în combinaţie cu străvechile tradiţii locale şi luxul modern fac deliciul vizitatorilor din Bali.   Dar trebuie să vă gândiţi bine înainte de a face o baie aici. Şi cel mai  bine este sa va ganditi indelung înainte de a alege o anumită staţiune pentru vacanţa de vis în Bali. Aici a alege nu este o problema, toate staţiunile croite în „stilul Bali”. Ceea ce contează este poziţia.

Ce statiune alegem in Bali?

Cei care cauta o atmosfera mai spirituala vor merge la Ubud (şi e posibil să nu vadă deloc marea), iar cei care vin pentru plaja sau in luna de miere se vor indrepta catre Seminyak, foarte la modă. Pentru cei interesaţi de un coltisor pentru o vacanta in doi sau pentru luna de miere trebuie sa aleaga uluitoarea Alila Villas Soori, care, cu seria ei de vile cu piscine proprii a ridicat conceptul de romantism si relaxare la nivel de arta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.