Totul despre luna de miere in Bora Bora

Impresii despre Bora Bora

Daca cauti o destinatie la superlativ pentru luna de miere, Bora Bora este poate cea mai potrivita dintre toate.Cu toate astea, trebuie sa fii pregatit sa te desparti de 2, 3000 de euro. Dar cu siguranta merita. Odata pleci in luna de miere. Chiar şi la prima vedere, din avion, Bora Bora e irezistibilă. Cu laguna ei limpede de un albastru ireal şi cu vegetaţia sa de un verde strălucitor, este considerată, pe bună dreptate, cea mai frumoasa destinatie de vacanta. De indata ce ce vezi luxosul complex hotelier Four Seasons Resort, îţi doreşti ca timpul sa se opreasca in loc. Polinezienii o numesc Vava’i, .primul născut*, zămislit de zeul Ta’aroa. Deşi nu se pune problema genealogiei, Bora Bora este „prima” intre frumuseţile întregii lumi, chiar şi pentru aceia care nu sunt polinezieni – de la James Cook, care a ajuns aici în 1777, până la miile de turişti din zilele noastre.

De ce Luna de miere in Bora Bora?

Este pur şi simplu perfectă, arhetipul insulei de vis, chiar şi din punctul de vedere al aşezării geografice şi al formei, aflându-se în acea zonă a legendarelor Mări ale Sudului pe care istoria le-a hărăzit coloniştilor francezi. Iar suprafaţa de aproximativ 36 km2 este rezultatul unei erupţii vulcanice care a avut loc acum trei milioane de ani. Insula este încă dominată de două piscuri din lavă, Otemanu şi Pahia, care de la distantă par castele din basme, şi de vegetaţie luxuriantă şi înmiresmată. Insula este înconjurată de vestita lagună turcoaz „tinută prizonieră” de un colier alcătuit din motu, insuliţe din nisip de culoarea perlelor care răsar din recif, o adevărată nestemată cu corali impre­sionanţi şi peste 700 de specii de peşti.

Cea mai mare motu din Bora Bora are acum un aeroport, în timp ce pe majoritatea celorlalte s-au ridicat staţiuni de lux. Fiecare dintre acestea are o serie de fare, bungalouri tipic polineziene acoperite cu frunze de palmier, precum şi luxoase fare piloţi, bungalouri deosebit de romantice aşezate pe piloni în lagună, cu ferestre care oferă o privelişte decupată asupra apelor de dedesubt şi cu o terasă deasupra. Toate staţiunile sunt splendide si concurează intre ele pentru a oferi experienţe de neuitat, inclusiv organizarea nunţilor în cel mai relaxat stil pdmezian, însoţite de dansun tradiţionale, flori din belşug şi „itkci păcate nevinovate.

Dintre acestea, cuplurile îndrăgostite ie vor aprecia in mod deosebit pe acelea oferite la Four Seasons Bora Bora. aflată pe minunata Motu Tehotu, care le oferă şi o trataţie deosebită atunci când se trezesc. Aici, somptuosul mic dejun cu aromele lui tropicale vine pe mare, adus intr-o tiparua, canoe tipică locului, cu chilă dublă, şi este servit de doi poiineztem cu ghirlande de hibiscus pe cap, care îşi anunţă sosirea suflând într-un instrument muzical străvechi făcut dintr-o cochilie.

Cu un astfel de început, fiecare zi petrecută în Bora Bora nu poate fi decât perfectă, fie că o petreceti într-o relaxare totală pe plajă (trebuie să mergeţi pe Motu Tapu, un paradis care deţine recordul de cea mai fotografiată insuliţă din Mările Sudului), fie că vă angajaţi într-un plăcut tour de force de activităţi pe uscat şi pe apă, de la aventuri cu caiacul până la croaziere pe un catamaran la apusul soarelui sau la snorkeling, în care vă veţi bucura de experienţe deosebite, precum înotul alături de pisici de mare uriaşe sau hrănirea inofensivilor rechini locali.

Ce hotel alegem in Bora Bora?

In Bora Bora toate hotelurile sunt scumpe si toate sunt croite in stilul bastinas, fara arhitecturi futuriste. Diferenta de pesiaj nu este una foarte mare, fie ca doresti sa stai pe coasta de Vest unde ai insulele To’opua si Tevairoa in relativa apropiere de tarm tarmului, fie ca iti alegi coasta de Est, unde vei intalni un arhipelag ce practic inconjoara plajele din aceasta zona. Pe insula principala staiunile sunt urmatoarele: Faanui, Vaitape sau Nunu’e

Pe Costa de Est sunt urmatoarele hoteluri:

Insula Tevairoa are Hotelul Bora-Bora Pearl Beach Resort & Spa. Pe Insula To’opua este Hotelul Hilton.

Pe insula principala sunt Hotel Intercontinental Le Moana Bora Bora si Hotel Sofitel Marara.

Pe arhipelagul de Est  sunt situate urmatoarele: Four Seasons Resort, The St. Regis Resort, Le Meridien Bora Bora sau Hotel Bora Bora.

Dintre toate acestea, Hotel Le Meridien are preturi ceva mai mici.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.