Totul despre luna de miere in Fiji

Impresii despre Fiji

Luna de miere trebuie sa fie intr-o destinatie unica, nu conteaza cat costa. O faci doar odata in viata. Una dintre destinatiile asemanatoare Bora Bora este arhipelagul Fiji. Cei care se duc pe Insulele Fiji şi simt imboldul să rămână pentru totdeauna acolo îl cunosc foarte bine. Arhipelagul, alcătuit din vreo 330 de insule vulcanice şi coraliere, le oferă vizitatorilor plaje albe mărginite de palmieri şi lagune care seamănă uimitor cu cea din Laguna Albastră, filmul romantic care a făcut o întreagă generaţie să viseze.

Majoritatea oamenilor şi-ar dori să naufragieze – ca Tom Hanks în Naufragiatul, unul dintre nume­roasele filme de succes turnate aici – pe una dintre stâncile din zonă şi să-şi petreacă restul vieţii înotând şi făcând scufundări pentru a explora şi a savura labirintul recifului de corali, al treilea ca mărime din lume. Este mai degrabă o surpriză plăcută decât una neplăcută să fii prins de o aversă şi să cauţi adăpost în pădure, printre piscurile vulcanice sau în peisajul bucolic al insulelor pentru a te bucura de ospitalitatea localnicilor, gata oricând să le ofere vizitatorilor un bol cu kava, băutură melaneziană tradiţională şi simbol al frăţiei, preparată din rădăcină de ardei roşu.

În secolul al XlX-lea, marinarii occidentali îi desenau pe melanezieni drept „cea mai barbară rasă de pe Pământ”. Poate că aveau dreptate – canibalismul era o practică încă frecventă la acea dată. Dar în zilele noastre, Biroul de Turism din Fiji a inventat un motto cum nu se poate mai adevărat pentru arhipelag: „Fiji, locul unde te descoperă fericirea”.

Luna de miere in Vanua Levu

Unul dintre „creatorii fericirii“ care merită amintit cu toate onorurile este Jean-Michel Cousteau, fiul legendarului explorator ai mărilor şi oceanelor, care a întemeiat pe insula Vanua Levu cel mai luxos şi responsabil complex turistic ecologic din arhipelag, cu 25 de bure retrase – bungalouri tradiţionale, acoperite cu frunze de palmier, ascunse într-o plantaţie de cocotien, la câţiva paşi de valurile de o culoare impresionant.

Un hotel pe cinste pentru luna de miere  – Hotel Cousteau din Vanua Levu

hotel costeau vanua levu

 

Scuba diving in Vanua levu

diving in Vanua Levu

 

O alta minunatie – Insula Naviavia

Este minunat să nu ai nimic de făcut şi să fii di la picnic pe idilica insuliţă Naviavia, la câteva sute de metri de complex (care poate fi rezervată o zi întreagă exclusiv pentru un cuplu), sau să fii răsfă cu ritualul tradiţional al unui masaj cu ulei de nucă de cocos, dar e imposibil să rezişti tentaţiei atâte activităţi care ţi se oferă aici, toate de neuitat.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.