Totul despre Tenerife, Insula primaverii vesnice. Poze reale din vacanta si detalii importante

Totul despre Tenerife

Cum ajungem in Tenerife

Noi am ajuns in Tenerife pe ruta Bucuresti Otopeni- BergamoMadrid– Tenerife. Pretul a fost destul de mic, fapt pentru care am facut doua escale. Cea la Bergamo a fost de vreo 4, 5 ore, timp in care am vizitat orasul. A meritat.

Impresii din Tenerife

Daca te-ai gandit sa iti petreci vacanta in Tenerife…

Tenerife este cea mai frumoasa dintre insulele arhipelagului Canare, avand capitala la Santa Cruz. Este considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase insule din lume, si singura din Europa unde se poate face plaja pe tot parcursul anului. Datorita tmperaturilor medii anuale,  Tenerife mai este numita si Insula Primaverii Eterne. Administrativ, insula apartine de Spania, dar geografic este mai aproape de Maroc, fiind la o distanta de aproximativ 6.000 km de Romania. Lucrurile care atrag in Tenerife sunt multiple: Vulcanul Teide (locul in care s-a filmat MAD MAX 1) care este inca activ, plajele cu nisip negru fin, plaja cu nisip auriu Las Teresitas, apele Oceanului Atlantic sau impresionantele parcuri de distractie Loro Parque si Siam Parque. De asemenea, Los Gigantes are o panorama senzationala. Tot de aicii poti pleca in croaziera si pe Insula La Gomera, poti vedea delfini si balene. Poti pescui de pe ambarcatiuni speciale in Oceanul Atlantic unde adancimile se spune ca ar fi de aproape 1 km.

Am fost acolo si va pot spune ca Insula are in general preturi foarte permisive la o gama larga de produse, incepand cu pretul combustibililor pana la haine, mancare sau bauturi datorita cotei reduse a TVA de 5%, fata de restul Spaniei unde este 20%.

Arhipelagul Insulelor Canare cuprinde urmatoarele Insule: Tenerife, Gran Canaria, La Gomera, Fuerteventura si Lanzarotte.

Detalii importante despre Tenerife:

Va recomandam sa va inchiriati masina pentru tot sejurul datorita preturilor avantajoase, precum si pentru a putea ajunge la toate obiectivele. Un inconjur al insulei depaseste 400 km. Peste 80 %, majoritatea sunt pe autostrazi.

Se recomanda vizitarea celor doua parcuri: Loro Parque, in care poti vedea balene, pasari, delfini etc..Si Siam Parque care este unul dintre cele mai frumoase parcuri de distractie. Este preferabil sa va cumparati bilete la ambele,  apartinand aceleasi companii, reducerile sunt considerabile

De asemenea, Porto de Santiago este locul de unde poti face excursii pe ocean si care are o panorama desoebita.

Plajele sunt cu nisip vulcanic (negru foarte fin), cea mai frumoasa dintre acestea fiind Las Americas, in sudul insulei.

Singura plaja cu nisip auriu, dar artificiala, este Las Teresitas, care se afla in Nord in apropiere capitalei Santa Cruz.

Poze reale din Tenerife

Santa Cruz de Tenerife 

IMG_0813

IMG_0810

IMG_0809IMG_0808IMG_0807

Puerto de la Cruz si Parcul Loro Parque

IMG_0825IMG_0826IMG_0827IMG_0830IMG_0832IMG_0836IMG_0837IMG_0844

IMG_0831

Porto Santiago si Los Gigantes. Are o panorama extraordinara, aici putandu-se vedea asa numitii Giganti sau Los Gigantes, cum ii spun spaniolii. Inaltimile muntoase intampina oceanul, precum un zid.

IMG_1068

IMG_1062 - Copy

IMG_0981IMG_1153IMG_1176IMG_1049 IMG_0986

IMG_1161

Vulcanul El Teide.

Pe Teide se poate ajunge din toate zonele insulei, fiind indicatoare in acest sens. Vulcanul este activ, ultima eruptie fiind insa in urma cu 100 de ani. Aici s-a filmat MAD MAX 1, perisajul finnd unul selenar. Cu masina se urca pana la altitudinea de 2200 de metri, restul cu un funicular.

IMG_0777IMG_0791IMG_0792IMG_0796IMG_0773

PLAJELE

Playa de Las Americas. Este cea mai populata plaja  insulei, are nisp negru ultrafin. Noptile sunt albe aici, plaja gazduind un numar impresionant de cluburi, preturile la bauturi fiind foarte foarte permisive.

IMG_0716IMG_0718IMG_0724IMG_0725

Playa Las Teresitas

download

 

Costuri si tarife: Masina pe o saptamana, in jur de 100 Euro

Tarife Loro Parque si Siam Parque, aproximativ 60 de Euro (cumparate impreuna)

Pret excurie pentru a vedea delfinii, in jur de 20 de Euro si se pleaca din Porto Santiago.

 

 

 

 

Source photos for playa las teresitas: http://www.realwire.com/realResource.asp?ReleaseID=24608&d=w&name=Playa+de+las+Teresitas+(Beach).jpg&title=Playa+de+las+Teresitas+

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.