Totul despre luna de miere in Maldive: Impresii, poze si detalii importante

Impresii despre Insulele Maldive

Luna de miere in Insulele Maldive  înseamnă pe scurt „lux în picioarele goale”. Nu e nevoie de nici o explicaţie – fotografiile din acest post vorbesc de fa sine, provocându-vă senzaţii care nu pot fi numite decât dorinţe.

E de la sine înţeles că Biroul Turistic din Maldive nu are nevoie de un limbaj spectaculos sau de imagini pentru a face reclamă unei vacanţe de vis într-un asemenea grup de insule. Sloganul „99% apă” – însoţit de o fotografie cu un cuplu întins leneş pe o fâşie minusculă de nisip alb înconjurată de ape de un turcoaz aproape fluorescent, fără nici un apel la Photoshop – poate fi considerat unul dintre cele mai potrivite, chiar dacă nu foarte „creativ”, căci, dacă e să calculăm suprafaţa acestei republici considerând graniţa exterioară a celor 26 de atoli ai săi, iar apoi scădem suprafaţa celor 1 192 de insule, proporţia dintre mare şi uscat este exact de 99 la 1.

Pe scurt, un nimic magnific! In acest moment veţi obiecta că e destul de uşor să spui „nimic”, dar sub cei 99% apă se găseşte o întreagălume de vieţuitoare marine (apropo: una dintre cele mai spectaculoase de pe planetă), incluzând corali şi peşti de toate culorile şi mărimile. Să adăugăm şi faptul că se poate sta foarte uşor ore întregi lenevind cu mare plăcere în aceste ape liniştite şi calde, cu extraordinare nuanţe subtile de culori. Cât despre mica parte de deasupra suprafeţei apei, nu aveţi nevoie de altceva pentru o vacanţă decât de o plajă încântătoare şi de umbra unor cocotieri. Bineînţeles că există şi plăceri de Robinson Crusoe din secolul XXI, reprezentate de numeroasele staţiuni răspândite în arhipelag, fiecare exclusiv pe insula ei, care adesea este atât de mică încât nu-ţi ia mai mult de 10 minute să-i faci ocolul – în picioarele goaLE.

Ce statiune alegem in Insulele Maldive?

Trebuie sa amintim faptul că staţiunea principala este Four Seasons de la Landaa Giraavaru, aflată pe insula cu acelaşi nume din atolul Baa, singurul din Maldive care a fost declarat Rezervaţie Mondială UNESCO a Biosferei, în special datorită bogatei faune a recifelor şi a fundului marin. Este inutil să amintim că oferă toate dotările unui hotel de 5 stele, de la cele concepute special pentru „leneşii romantici” până la cele pentru cei care caută (şi) aventură.

four seasons maldive

Scufundari in Insulele Maldive

Pentru turiştii din a doua categorie există centrul de scufundări, cu un biolog marin local, precum şi excursii cu dhoni (bărci tradiţionale din Maldive) către insulele locuite de băştinaşi.

Diving in Maldive

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.