Tyulenovo, incantatorul satuc bulgaresc de pe coasta Marii Negre

La Tyulenovo se poate ajunge prin șoseaua veche de pe litoral din Kavarna care trece de-a lungul coastei stâncoase, prin stațiunea Rusalca și prin satul Kamen Bryag.

Are o populatie redusa de aproximativ 60 de locuitori permanenți, dar în timpul verii poti gasi aici aproape 200 de suflete. În centru există două hoteluri mici, un port de pescuit și o mică plajă. Delfinii pot fi văzuți de pe coastă și, de obicei, vin mai aproape de tarm in orele dimineații sau după-amiaza târziu.

Peșterile din stânci de aici au fost folosite in istorie ca locuințe, dar în zilele noastre au fost amenajate o tabere pentru cazare gratuită. Există, de asemenea, o plajă de nisip mare în Bolata, la mai puțin de 2 kilometri de Tyulenovo.

Mai departe pe traseul de pe litoral de la Tyulenovo la Kamen Bryag există un complex megalit, numit Manastirile Rocky. Megalitul este format din morminte sculptate în piatră și pietre sacrificate folosite de cultul antic al Soarelui. Mai multe informații despre întreaga zonă pot fi găsite în centrul turistic din satul Balgarevo, unde sunt expuse recent și artefacte descoperite din așezarea eneolitică Durankulak, aparținând uneia dintre cele mai vechi civilizații din lume.

Tyulenovo este de asemenea renumit pentru faptul că la 31 mai 1951 a fost descoperit primul câmp petrolier din Bulgaria, așa-numitul câmp petrolier Tyulenovo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.