Tyulenovo- Spectacolul desarvarsit al stancilor

Coasta pitorească a satului Tyulenovo este situată în apropierea orașului Shabla, la 30 km de punctul de frontieră Durankulak și la 80 km de orașul Varna, aproape de popularul Kamen Bryag. Zona este renumită pentru țărmul și peșterile sale nemaipomenite, aer curat, apă de mare transparentă și natura sa unică.

Nu veți experimenta zgomotul rundă și orașul trivial, ci doar clipe nesfârșite și fericite! Pentru cei care caută locuri sălbatice și doresc să se apropie de natură, acesta este locul pentru o vacanță plină de valoare, pescuitul maritim și turismul subacvatic.

 

Istoria Tyulenovo

Numele vechi al satului este Kalach Kyoy (“sat de sabie”). Numele original este turcă în ceea ce privește populația găgăuză (creștini de origine turcă). Treptat, mulți bulgari din interiorul Bulgariei, în principal din regiunea Kotel, s-au stabilit în sat. În 1942, satul a fost redenumit Tyulenovo, datorită prezenței turmelor de tip monahal (Monachus monachus), pentru care o astfel de combinație de surf, peșteri, roci și vânturi joase păreau un loc bun pentru populație.
Povestea spune că, în anii 30 ai secolului trecut, Regina Maria a primit, ca dar, o pereche de sigilii. La început, ei locuiau într-o incintă pe malul Balcicului, dar curând sa hotărât să-i elibereze, apoi s-au adaptat și au creat generații care locuiau în peșterile subacvatice din Tyulenovo.

Ei spun că sigiliile încă mai locuiesc pe stânci la nord și la sud de sat. Alții susțin că, în 1978, într-o expediție subacvatică a germanilor, într-una dintre pesteri un scafandru a descoperit rămășițele ultimei pecetluri recent distruse. Chiar dacă au existat și alți supraviețuitori, astăzi nu există aproape nici o stânga și acesta este mai degrabă un mit pe care localnicii îl întrețin pentru turiști. Cu toate acestea, puteți vedea multe delfinii care sărind și vă aduc departe cu jocul lor.

 

Frumusetea stancilor la Tyulenovo

Nu puteți uita această coastă odată ce ați vizitat-o! Țărțile de aici sunt în culori roșii, abrupte înclinate până la cel puțin 20-30 de metri spre mare. Există pesteri subacvatice uimitoare, în care scufundarea este balsam pentru sufletul fiecărui aventurier cu aqualung. Fiecare loc aici are un nume: “Ashalak”, “Kipria”, “Dupkata”, “Martina”. Cele mai adânci găuri se află în zonele “Martina”, “Samotnika” și “Samotnata Kanara” (“singura stâncă”).

Tyulenovo este un loc aproape neatins de civilizație, frumos și sălbatic. Este excelent pentru pescuit și sporturi extreme cum ar fi alpinismul și scufundările. Există platerinate, mullet, scad și gobi, și oricine aruncă o tijă de pescuit poate fi sigur că va organiza cu siguranță cina pe cărbuni vii din tabăra de foc. Puteți închiria o barcă de la localnici și puteți intra în ape mai adânci pentru a pescui sau pentru a merge într-un rând la peșteri.

Litoralul este ideal pentru iubitorii de corturi care își pun corturile chiar pe stânci. Locul este un favorit pentru alpiniști, deoarece pietrele sunt deosebit de pitorești. Cei care merg la Tyulenovo doar pentru a simti frumusetea coastei si nu vor sa treaca prin experienta extrema, pot ramane la mai multe hoteluri si case de oaspeti din sat sau pot gasi ceva potrivit cum ar fi hoteluri in Shabla sau pensiuni Krapets.

Locul nu este potrivit pentru cei care preferă să se întindă pe nisip. Asta pentru că nu există niciunul. Este bine să fiți un înotător experimentat, deoarece există foarte puține căi spre un fund relativ plat de pe coastă. Este indicat să monitorizați condițiile meteorologice, deoarece dacă apare vântul, ați trecut.

Galerie foto din Tyulenovo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.