Un pranz in Tavira- Portugalia

Am plecat dis de dimineata din Sevilia catre Tavira in Portugalia, o cocheta statiune aflata la Oceanul Atlantic. Tavira se afla la o distanta de circa 180 de km de Sevilla, Via Huelva.

Despre Tavira

Tavira este o experiență turistică unică. Background-ul istoric și urmele arheologice neatinse au reușit să conserve orașul drept una dintre cele mai caracteristice și mai precise reprezentări ale regiunii Algarve. La fel ca majoritatea orașelor din sudul Portugaliei, Tavira are un amestec de patrimoniu roman, arab și creștin. Centrul orașului, cu rămășițe de ziduri ale castelului, biserici și poduri din diferite epoci, împreună cu plaje fantastice și insula din jurul zonei Ria Formosa, fac un scenariu unic care poate să-i uimească pe mulți dintre vizitatorii săi.

În prezent, acest oraș portughez din sud, plin de străzi înguste și înguste, nu este mult diferit de alte orașe din Algarve. Plimbarea și vizitarea obiectivelor turistice este o experiență plăcută, deși zona nu este mare și orice plimbare va fi probabil scurtă.

 

 

 

Pranzul in Tavira

 

 

Plajele din Tavira

Plajele din Tavira sunt calme și liniștită, cu unsprezece kilometri de plaje fine de nisip alb și apă foarte caldă. Plajele sunt traversate de Rezervația Naturală Ria Formosa, oferind excursii placute cu barca și șansa de a observa flora și fauna tipică a umedelor, în special păsările de apă. Se estimează că prin numărarea atât a speciilor rezidente, cât și a speciilor migratoare care se văd aici, Ria Formosa găzduiește anual peste 30 de mii de păsări.

Tavira are o lungime de peste 18 kilometri, unde insulele Tavira și Cabanas, care oferă plaje fine de nisip alb și unde temperatura medie a apei de mare este de aproximativ 22ºC. Spre deosebire de plajele din Algarve de Vest, estul Algarvei are un țărm mai puțin stâncos, care dă loc la plaje lungi de nisip alb, scăldate de apele calde mediteraneene.

De-a lungul zonei de coastă a țării există mai multe zone naturale de mlaștini sare și dune pline de biodiversitate. O destinație de vacanță ideală pentru iubitorii de natură.

Plaja Cabanas

 

 

Plaja Barril

 

Plaja Lacem

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.