Vacanta 2017: Cele mai bune destinatii calitate-pret

Vacanta 2017

Desigur, e din vreme sa ne gandim la vacantele pe litoral pentru anul viitor, dar este bine sa facem un post despre asta din timp, pentru a ne fi mai usor sa cautam bilete de avion mai ieftine, cazari, etc. Noi am vorbit de nenumarate ori aici despre vacante ieftine dar ne-am gandit ca ar fi bine prin acest post sa le centralizam cumva. Dupa aceea, in functie de destinatie vom face trimiterile respective la excursiile pe care le-am facut noi. (daca e cazul). Deci, sa trecem prin Top 3 vacante in 2017, pornind de la criteriile mentionate mai sus, respectiv calitate si pret.

 

Top 3 vacante in 2017

 

1.Croatia

Ramane dupa parerea noastra destinatia cea mai tare in functie de raportul calitate- pret. Cu autostrazile ei incredibile si statiunile insiruite ca niste perle pe malul Marii Adriatice, in special partea de Coasta Dalamatiei, Croatia domina acest top. Noi am facut-o de vreo 5 ori si ne-am lasat aici o parte din impresii, in special din Dubrovnik. Dar cu siguranta mai urmeaza si altele, Split, Makarska, Opatija sau Pula, ultimele doua fiind in partea de Nord. Pretul excursiilor variaza intre 300 si 600 de persoana. Dubrovnik conduce topul preturilor, bineinteles.

2. Grecia

Este practic imposibil sa realizezi un top al celor mai ieftine si calitative tari de destinatie de vacanta in 2017 fara minunata si apropiata Grecie. Dupa un drum cam anevoios prin Bulgaria, ajungem in frumoasa Grecie, care ne-a asteptat intotdeauna cu cele mai mici preturi. Incepand cu statiunile de 100 de euro per persoana, cum ar fi Paralia Katerini, Leptokaria, Platamonas, Olimpic Beach (din apropierea Salonik-ului) si pana la Insulele de lux din Marea Egee ca Mikonos, Skyathos sau Rodhos care sunt situate undeva la 500 de euro in sezon. In acelasi nivel de preturi includem si Creta. De asemenea, frumusetile de la Marea Ionica precum Paxi, Andipaxi, Zakinthos sau Lefkada. sunt de mentionat si prezinta preturi medii de 250, 350 de euro de persoana. Un frumos sejur si la preturi acceptabile poate fi de asemenea facut in Peloponez. De asemenea, asa cum spuneam intr-un post anterior, Grecia are frumuseti si la munte, Meteora fiind unul dintre acestea. Ups, era sa uit de Thassos, paradis la bani putini )))

 

3. Insulele Canare

Insulele Canare au in special avantajul ca prezinta o clima constanta tot timpul anului, astfel ca preturile sunt super-permisive si in afara lunilor iulie sau august. Noi am fost de cateva ori in aceasta zona si temperaturile erau ok si la sfarsitul lunii noiembrie (Tenerife, 21 noiembrie, am facut baie in Oceanul Atlantic). Preturile sunt super-ok, undeva la 400, 450 de euro in extra-sezon cu avion si cazare la 3 stele (o singura escala). Se recomanda Tenerife sau Gran Canaria. Noi recomandam Tenerife, este cea mai mare dintre ele si poti desfasura o sumedenie de activitati, nu ai timp sa te plictisesti. Trebuie mentionat ca si insulele mici din Canare au farmecul lor, de exemplu Lanzarotte.

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.