Vacanta in Andaluzia: Impresii si poze reale din Ronda

Totul despre Ronda

Cum am ajuns in Ronda?

Dupa ce ne-am plimbat cu masina printre celebrele “pueblos blancos” ce dau o frumusete unica Andaluziei, am ajuns in Ronda. Ronda este un oras unic prin relieful sau.

Impresii Ronda

Ronda se  întinde pe nişte chei cu o înălţime de 100 m până la râul GuavelinPuente Nuevo sau „Podul Nou”. Dincolo de chei (cunoscute ca El Tajo) se întinde Puente Nuevo sau „Podul Nou”, ce face legătura între partea veche şi cea nouă a oraşului – „nou” fiind doar ceva relativ, întrucât acest cartier datează din secolul al XVIII-lea. Ronda este un oraş populat cu multe servicii pentru vizitatori, printre care numeroase magazine de antichităţi, el păstrând totuşi o ambianţă puternică, dacă eviţi lunile aglomerate de vară.

Ce vizitam in Ronda?

Pieţele retrase şi străzile pavate ale Rondei Vechi sunt foarte evoca­toare şi poţi vizita mai multe clădiri. Una dintre cele mai frumoase şi mai intime este  Palacio de Mondragon, ce găzdu­ieşte acum un mic muzeu. Palatul a fost construit în 1314 ca reşedinţă a marelui rege maur Abb el Malik. Femando şi Isabela au locuit aici în 1485, iar palatului i-a fost făcută actuala faţadă în secolul al XVIII-lea. Dintre multele patio, cel mai impresionant este cel din curtea mudejară, din cărămizi artizanale, marmură, ceramică şi lemn. De aici, o arcadă în formă de potcoavă duce în grădinile ncântătoare.

in centrul din Ronda, Andaluzia

stancile din Ronda

Câţiva paşi mai departe de palat  este  superbul Parque Duquesa de Parcent, dominat de Biserica Santa Maria la Mayor.

Mai jos spre est, pe drumul principal, se vede un minaret în stilul Nazari, care aparţine acum Bisericii San Sebastian. în sud se află o parte din meterezele arabe cu o dublă poartă: Puerta de Almocabar, maură, şi Puerta de Carlos V este renascentista.

Canion in Ronda, Andaluzia -1

privind peisajul unic din Ronda, Andaluzia

Daca mergi Calle Santo Domingo, treci pe langa frumoasa fatada a Palacio del Marques de Salvatierra, cu bizarele sale sculpturi infatisand copii dezbracati, considerati a fi figuri precolumbiene.

In oraşul nou, nu rata venerata arenă de tauri, Plaza de Toros, unde bărbaţii şi-au încercat norocul împotriva taurilor încă din 1785. In interior, în Museo Taurino, sunt expuse hainele toreadorilor şi cape cusute cu mărgele, paiete şi şnururi, alături de fotografii istorice ale unor matadori, lupte, morţi şi ale unor aficionados (împătimiţi) pre­cum Orson Welles.

 

La Corida in Ronda, Andaluzia, Spania

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.