Vacanta in Australia: poze reale si impresii din Bondi Beach

Totul despre Bondi Beach

 

Impresii din Bondi Beach

 

Plaja Bondi este practic o suburbie a metropolei Sidney. Face partea din statul New South Wales al Australiei a carei capitala este normal, Sidney. Este pacat daca te afli in Sidney sa nu iti rezervi una dintre zile pentru a face plaja in aceasta super-statiune de la Pacific. Este una dintre cele mai faimoase plaje ale Australiei si ale intregii lumi. Frmusetea poate fi vazuta prin diverse spot-uri de prezentare turistica, carti postale etc..In fiecare an plaja din Bondi atrage multe zeci de mii de turisti, de la simpli vizitatori pana la miliardari. Locul atrage prin kinoletrul sau de plaja larga si apele cristaline ale Oceanului Pacific, precum si prin sumedenia de activitati care se pot face aici: Jogging, Golf, Surfing sau pur si simplu o zi la plaja intr-un loc in care ajungi doar odata in viata. De asemena, faptul ca se afla doar la 10 km de metropola Sidney, reprezinta de asemenea un avantaj.

vio_1251

 

 

Cum ajungem din Sidney la Bondi Beach

 

 Dacă veniți la Bondi Beach, încercați să lăsați mașina acasă. Transportul public în Sydney este destul de aglomerat si de asemenea locuurile de parcare pot fi mai mult decat o problema in aceasta statiune de la Pacific. Intr-adevar aici sunt posibilitati de parcare pe strazile comerciale din apropierea plajelor pentru turisti, dar numarul acestora este oarecum limitat. In aceeasi ordine de idei, timpul de parcare pentru turisti este limitat la maxim 2 ore, caz in care daca vrei sa iti tihneasca ziua la plaja in Bondy Beach recomandam transportul in comun.

vio_1324

vio_1303

 

Transportul cu autobuzul pe ruta Sidney- Bondi Beach

 Toate autobuzele din oraș catre Bondi Beach pornesc din punctul Circular Quay. Drumul dureaza in jur de 45 de minute. Statia de pornire este în Alfred Street, foarte aproape de debarcaderul nr. 2 al feribot-urilor (vis-a vis se afla Centrul Vamal Sidney si clădirile AMP). Autobuzele sunt numerotate cu 380 sau 333 si au inscrisa destinatia North Bondi, Dover Heights, Watsons Bay sau Bondi Beach. Puteti intreba de asemenea in stanga si in dreapta de “mai cunoascuta” magistrala de transport 380.

Transportul cu trenul de la Sidney catre Bondi Beach

 

Puteti de asemenea calatori foarte lejer cu trenul de la Sidney catre Bondi Beach. Se pleaca din Gara Centrala pe traseul Town Hall- Martin Place- Kings Cross- Edgecliff- Bondi Junction. Pana la Bondi Junction calatoria dureaza 11 minute. Dezavantajul cu trenul este aceala ca de la statia Bondi Junction de unde acesta va lasa, trebuie sa luati un autobuz catre plaja din Bondi (380, 381,382 sau 333). De aici pana la plaja mai faceti cam un sfert de ora.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.