Vacanta in Paros: Top 6 plaje

Una dintre cele mai frumoase insule din Grecia este Paros. Se afla in Arhipelagul Cicladelor . Din familia cicladelor,Paros este cea de-a treia ca dimensiune. Peisajul aici este unul dominat de casele albe, unele ce par desprinse din picturilen de epoza. Este un loc in care atmosfera traditionala tipic greceasca se impleteste cu aspectele cosmopolite ale tursmului international. Paros are o sumedenie de plaje insorite, astfel ca ne propunem astazi sa realizam un Top 6 al celor mai frumoase dintre acestea.

 

1.Golden Beach

Se afla in partea de Est a insulei in apropierea Hotelului Poseidon.  Este o plaja de 5 stele. Este imensa avand o lungime de aproximativ 800 de metri. Are nisp fin, dispune de sezlonguri, baruri si restaurante. Este recomandata familiilor cu copii dar si turistilor entuziasti ce isi doresc sa practice diverse sporturi de plaja. Daca esti pasionat de surfing nu rata aceasta plaja.

 

2. Plaja Irini

Plaja Irini se afla in Vestul Insulei Paros. Are o deschidere catre marea Egee de circa 90 de metri si o latime de 5,6 metri. Este o plaja cu nisip fin si cu foarte putine pietre. Nu este recomandata familiilor cu copii. Barurile si restaurantele lipsesc. Aceasta plaja are insa frumusetile ei, cum ar fi panoramica sau linistea. Este frecventata mai mereu de tineri de pana la varsta de 30 ade ani.

 

3. Plaja Parasporos

Aflata tot pe partea de Vest a insulei, plaja Parasporos are o lungime de 220 de metri si o latime de 30 de metri. Predomina nisipul fin, insa vei avea ceva probleme si cu pietrele. Nu-s foarte mult, dar sunt. Pe terasa plaja Parasporos se afla si clubul PARASPOROS BEACH CLUB care este frecventat in fiecare seara de tineri. Are servicii de sezlong doar partial. Detine baruri si restaurante. Este frecventata atat de cuplurile de tineri cat si de familiile cu copii.

 

4.Paralia Monastiri

Se afla intr-o zona superba din partea de Nord a insulei in zona Amfiteatro Monastiri. Este o plaja cu o lungime de 60 de metri si o latime de 50 de metri. Este dotata cu sezlonguri si frecventata atat de tineri cat si de familiile cu copii.

 

5.Krios Beach

Cu o lungime de 400 de metri si o latime de 30, plaja Krios ii multumeste pe turisti din toate punctele de vedere. Dispune de nisip fin, are baruri si restaurante precum si locuri special amenajate pentru practicarea sporturilor de plaja, precum tennis-ul sau volei-ul. Este in general aglomerata de tineri si copii insotiti de familiile lor. Va recomandam de asemenea sa luati pranzul la restaurantele de pe aceasta plaja.

 

6.Pounda Beach

Plaja Pounda se afla pe partea de Est a insulei Paros. Este o plaja micuta ce are o lungime in jur de 200 de metri si o latime de 10, 12. Este o plaja cu nisip fin. In spatele plajei se afla barul Pounda care ofera cocktail-uri, cafele si frappe. Are de asemenea serviciu de salvare. Este neimaipomenita pentru wind-surfing, snorkeling sau diving.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.