Vacanta Rio de Janeiro, partea a doua: impresii, poze si detalii importante

Impresii Rio de Janeiro – Santa Teresa

Este un cartier al Rio de Janeiro preferat de noctambuli, Lapa se trezeşte la viaţă noaptea. Sălile de café-concert, barurile şi cluburile sale sunt mereu pline după miezul nopţii! O formidabilă schimbare pentru acest cartier, altădată rău famat, cu prostituate şi scandalagii, în care locuitorilor le plăcea să se dea în spectacol. Plecati din zona centrala si petreceţi o zi în Santa Teresa şi gustaţi viaţa braziliană mergând cu tramvaiul ce se leagănă de-a lungul străduţelor al căror aer rustic îi farmecă pe artişti. Spre est, terenurile asanate au permis crearea unui maiestuos parc la marginea golfului, unde se află şi bisericuţa Gloria.

Cele mai importante atractii din Rio de Janeiro, zona Santa Teresa

Cluburile de seara:

 Carioca da Gema

Se aflape strada Av. Mem de Sâ. De la orele 22, va trebui să vă faceţi loc cu coatele pentru a înainta pe ringul de dans al acestui bar în care se produc cele mai bune trupe de samba şi de choro din oraş dar şi muzicieni în plină ascensiune.

 

Clube dos Democráticos

Sediul unuia dintre cele mai vechi cluburi de samba (1867), cu o imensă sală de dans la care ajungeţi pe o scară frumoasă, onorează întotdeauna balurile populare, într-o ambianţă înflăcărată.

Shopping:

Largo das Letras

Pe  Rua Almirante Alexandrino, Nr. 501 . Dominând Largo dos Guimarăes, această vilă din sec. XIX, înconjurată de mangotieri şi bananieri, adăposteşte o plăcută librărie-cafenea.

La Vereda

Se afla pe Rua Almirante Alexandrino, Nr. 428 Este un frumos  magazinaş în care expun artiştii din Santa Teresa, numit „Montmartre carioca”. De asemenea, găsiţi produse de artizanat, obiecte din lut, broderii.

Brechó Arte

Pe strada  Rua Monte Alegre, Nr.337. Talcioc de haine vechi din anii *70 în care tinerele fete din cartier vin să*şi cumpere fuste înflorate şi accesorii vesele din plastic.

Novo Desenho

Se afla pe strada Av. Infante Dom Henrique, Nr. 85 si este cel mai frumos design brazilian; de la accesorii până la mobilă, totul e semnat. Printre marile nume, Lina Bo Bardi, Guto Indio da Bahia, Mauricio Klabin. De la 6 R$ la… 400oR$!

Feira da Glória

Se afla pe strada Av. Augusto Severo .Pitoreasca piaţă din Glória. Vă faceţi cumpărăturile printre rafturi cu ardei, rădăcini medicinale, în ritmul sincopat al grupului Cozinha carioca.

 

Unde mancam in Rio de Janeiro , zona Santa Teressa?

Baruri si restaurante Santa Teresa / Lapa

Bar do Arnaudo

Pe strada Rua Almirante Alexandrino. O bucătărie născută în pământurile uscate din nord-est. laba com jerium (carne uscată cu dovleac), cartofi dulci, farofa, feijăo de corda (specie de fasole) în porţii uriaşe. Tramvaiul defilează chiar prin faţa uşii. Un fel de mâncare: 25 R$ (pentru 2 persoane).

Bar do Mineiro

Pe strada Rua Paschoal Carios Magno, Nr. 99. In weekend se mănâncă feijoadam acest autentic boteco, vizitat de locuitorii cartierului. Printre specialităţile din Minas Gerais, frango com quiabo (pui cu bame) sau pasteis de fasole neagră făcute în casă. Meniu: 15 R$

Sobrenaturat

Se afla pe strada Rua Almirante Alexandrino, Nr. 432. La doi paşi de Largo dos Guimarăes, un loc simpatic pentru a prânzi în bătrânul sobrado. Bucătărie cu arome de coriandru proaspăt, cu ulei din frunze de palmier şi lapte de cocos: moqueca de peixe (tocană de peşte), bobo de camarOo (creveţi cu piure de manioc), etc. Un fel de mâncare: 22 R$.

Nova Capela

Av. Mem de Să, Nr. 96.  Principala menire a Capelei Noi (Nova Capela) este să potolească – până dis-de-dimineaţă- foamea locuitorilor boemi din Lapa! Felul de mâncare vedetă al casei este cabrito (ied) servit cu orez şi broccoli. Un fel de mâncare: 42 R$ (pentru 2 persoane).

Taberaa do Juca

 Se afla pe strada Av. Mem de Să, Nr. 65 în ambianţa caldă de pe Avenida Mem de Să, găsiţi acest restaurant portughez (calmar, morun, peşti) în care e bine să vă începeţi noaptea. încercaţi neapărat ciorba de ied şi pâinea de porumb. Meniu: 35-40 R$.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.