Vacanta Sevilla: Impresii si poze din excursie Jerez de la Frontera, oraselul ce conserva simbolurile Andaluziei

Excursie Jerez de la Frontera

Este pacat daca ajungi in Spania-Andaluzia la Sevilla sa nu tragi o fuga cu masina in Jerez de la Frontera. Este un orasel plina de viata si se afla la doar 100 de km nord de Sevilla.

Impresii din Jerez de la Frontera

 Cu toate ca nu este atat de cunoscut precum celelalte destinatii andaluze (Sevilla, Cordoba sau Malaga), el pastreaza specificul andaluz pur prin propriul mod de viata: bodegas de sherry, flamenco si caii. Nu mai puţin de nouă bodegas de sherry sunt deschise vizitelor. Şcoala Regală Andaluză de Artă Ecvestră este renumită în toată lumea pentru spectacolele sale cu cai, iar două cartiere de ţigani (San Miguel şi Buleria) perpetuează tradiţiile legendarei dansatoare de flamenco Lola Fioros, năs­cută la Jerez. Acestea sunt doar o parte dintre lucrurile care diferen­ţiază Jerez de la Frontera de restul oraselor.

Ce putem vedea pe traseul nostru in Jerez de la Frontera?

Alcazar din Jerez de la Frontera

Daca pornesti din strada Almeida Vieja, poti vedea frumosul Alcazar care gazduieste o moschee bine conservata cu bai frumos restaurate si mari gradini umbroase.In vecinatate se afla palatul baroc Villavicencia, unde te poţi sui într-o cameră obscură, cu o vedere perfectă asupra peisajului ora­şului de dedesubt.

Palacio Atalya si Museo de Relojes

In apropiere de Alcazar, pe strada Calle Cervantes se afla frumosul Palacio Atalaya ce adaposteste un muzeu al ceasului, Museo de Relojes  care detine 302 ceasuri din secolele al XVII-lea-al XlX-lea, provenind din Italiia, Austria, Franţa şi Anglia ce  sună la unison la fiecare amiază. Grădinile înconjurătoare includ şi un mic muzeu al sherry-ului.

Catedrala din Jerez de la Frontera

Plimbandu-te pe centru pietonal, vei obseva ca Jerez are are multe case baroce foarte frumoase şi biserici vechi foarte interesante pe care să le vei descoperi cu siguranta descoperi hoinărind . Catedrala din Jerez de la Frontera  este o combi­naţie impunătoare de stiluri baroce.

Flamenco, Jerez de la Frontera

De Flamenco au grija cei din Jerez si il intretin la Centro Andaluz de Flamenco care este o celebra  şcoală de dans şi totodata muzeu in care poţi vedea înregistrări cu stele flamenco din trecut. Asta, daca ajungi aici in luna septembrie, perioada in care se desfasoara  sarbatoarea Feria de Buleria, cel mai mare festival de flamenco din Spania, unde vin unii dintre cei mai renumiţi dansatori.

Caii cartuzieni din Jerez de la Scoala Andaluza de Arta ecvestra

Caii şi taurii fac parte din peisajul oraşului. Ba chiar aici se găseşte şi un Muzeu al taurilor. Caii cartuzieni ţi eleganţii lor călăreţi demonstrează tehnici complicate de dresaj; şcoala Regală Andaluză de Artă Ecvestră din Jerez oferă spectacole, frecvente.

Sherry – unul dintre simbolurile andaluze in Jerez

Sherry-ul este un amestec de vinuri ale cărui origini merg până la fenicieni. Andaluzia este foarte mândră de sherry-ul său, după cum poţi ghici văzând imensele butoaie cu sherry , aşezate la ieşirea din baruri, aici şi în Sevilla. Băutorii de sherry cunosc deja numele Sandeman, Pedro Domecq. Harvey şi González Byass, cu toţii piloni temeinici ai economiei din Jerez. O vizită la o bodegă este edifi­catoare. Una dintre cele mai bune este Bodega Gonzalez Byass, în apropiere de Alcázar, unde vei vedea o construcţie concepută de Gustave Eiffel (arhitectul Turnului Eiffel din Paris) şi butoaie semnate de persona­lităţi precum Orson Welles, Winston Churchill, generalul Franco, Margaret Thatcher, Steven Spielberg şi de întreaga familie regală spaniolă. Toate vizitele sunt urmate de degustare

13_bodegas_Gonzalez_Byass

In articolele anterioare am vorbit despre “pueblos blancos“, un alt simbol al Andaluziei, noi credem ca Jerez dezvaluie o alta serie de traditii ce te fac sa te simti ca fiind de aici. Asadar, daca ti-ai ales ca vacanta Andaluzia, multe dintre simbolurile ei autentice cum ar fi flamenco, caii sau Sherry le gasesti in Jerez de la Frontera intr-o forma nealterata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.