Vacanta in Zakynthos (2): Plajele din zona Vassilikos- Impresii, poze reale si recomandari

Este zona care reuneste cele mai frumoase plaje din Zakynthos. Vassilikos este totodata cea mai verde parte a Insulei Zakinthos si se afla la aproximativ 17 kiolometri de Zante. Nici de zona in care am stat noi, Kalamaki, nu era foarte departe. Cu ATV- ul se faceau cam 30-35 de minute pana in sudul Vasilikos, in punctul cunoscut drept Gerakas. Aici se afla o sumedenie de plaje lungi, late si cu nisip ultra-fin, cele mai multe dintre ele fiind catalogate Blueflag.

Impresii si Recomandari din  Vassilikos- Zakynthos

Zona Vassilikos este renumită pentru frumusețea și liniștea naturală, un paradis pentru cei care iubesc marea.
Vegetația luxuriantă se combină armonios cu plajele de nisip pentru a oferi vizitatorilor cele mai bune puncte de vedere din Zakynthos (Zante). Accesul este ușor cu mașina sau chiar pe jos.
Pe lângă frumusețea naturală și largimea zonei, aici pot fi admirate plantațiile de măslini, ingrijite, organizate si cultivate cu atenție.
Chiar sub munții înalți ce inconjoara zona, vizitatorii pot găsi unele dintre cele mai frumoase plaje, nu numai din Zakynthos, ci și în toată zona Marii Ionice.
Vassilikos este de asemenea, unul dintre locurile de  reproducere ale faimoasei broaste țestoase Caretta, care se află sub supravegherea și protecția Parcului Național Marin din Zakynthos – Zante.
Vassilikos combina util caracteristicile unei stațiuni foarte liniștite, cu alte facilități turistice posibile, restaurante, taverne, mini-magazine și magazine care pot fi gasite in multe locuri din zona.

Unde stam?

Vassilikos este o stațiune turistică dezvoltată, cu numeroase hoteluri, studiouri, apartamente, bungalouri și chiar case tradiționale din piatră, oferind toate facilitățile necesare unei vacanțe relaxate și de calitate.
Există mai multe clase de preț dintre care puteți alege. Există multe camere bine întreținute de tip tradițional de închiriat. Cu siguranta va veti simti ca acasa!

Transportul

Există un serviciu regulat de transport cu autobuzul spre orașul Zakynthos (Zante). De asemenea, puteți închiria cu ușurință mașini, jeepuri, motociclete și biciclete. Există o stație de taxi pe drumul principal, la rândul său, la Sf. Nicolae.

Restaurantele

Există numeroase taverne și restaurante care trebuie explorate la Vassilikos, nu numai de-a lungul drumului principal, dar și în multe alte locuri liniștite sau în apropierea plajelor.
Puteți degusta peștele proaspăt, carnea la grătar și mult mai multe feluri de mâncare gourmet din bucătăria greacă, engleză, chineză și italiană!
Savurați o cină minunată în cele mai pitorești locuri, combinând bucătăria locală cu muzica live și dansul tradițional grecesc!

Plajele din Vassilikos

Marele avantaj daca ai ales locatia Vassilikos este că puteți să înotați în fiecare zi pe o plajă diferită! Începeți să vizitați Kaminia și apoi Porto Zoro (Porto Azzuro), Ionio, Banana, Sf. Nicolae, Porto Roma, Gerakas și minunata plaja de la Daphni.

Plaje minunate, de aur, cu ape clare și puțin adânci, ideale atât pentru adulți, cât și pentru copii, având multe opțiuni cum ar fi dușuri, șezlonguri de închiriat, scufundări, schi nautic, ringo, biciclete de mare etc. Nu este permisă la unele dintre plaje, pentru a proteja broasca țestoasă Caretta.
Timpul de reproducere a țestoaselor coincide cu vacanțele de vară. În timpul lunilor iulie și august, țestoasele de sex feminin vin pe țărm pentru a-și îngropa ouăle aproximativ 50 cm în nisip. Nisipul cald provoacă ouăle să eclozeze, iar puii testoaselor apar 8 săptămâni mai târziu, îndreptându-se imediat spre marea luminată de lună.

Plaja Banana Beach, considerata cea mai frumoasa din Zakinthos

Plaja Banana Beach- Vasilikos- Insula Zakinthos 1

Plaja Banana Beach- Vasilikos- Insula Zakinthos 2 Nisipul pe plaja Banana Beach- Vasilikos- Insula Zakinthos 31 Plaja Banana Beach- Vasilikos- Insula Zakinthos 4 Plaja Banana Beach- Vasilikos- Insula Zakinthos 5 Plaja Banana Beach- Vasilikos- Insula Zakinthos 6

Plaja Porto Azzuro

Plaja Porto Azzuro din Vasilikos- Insula Zakinthos

Plaja Porto Azzuro din Vasilikos- Insula Zakinthos 2

Plaja Porto Azuro din Vasikilos- Insula Zakinthos 3 Plaja Porto Azuro din Vasikilos- Insula Zakinthos 4

Plaja La Caretta

Plaja La Caretta din Zona Vasilikos- Insula Zakinthos 1 Plaja La Caretta din Zona Vasilikos- Insula Zakinthos 2 Plaja La Caretta din Zona Vasilikos- Insula Zakinthos 3

Plaja Dafni

Plaja Dafni din Vasilikos- Insula Zakinthos 1

Plaja Dafni din Vasilikos- Insula Zakinthos 2

Plaja Gerakas

Plaja Gerakas din Zona Vasilikos- Insula Zakinthos 1 Plaja Gerakas din Zona Vasilikos- Insula Zakinthos 2 Plaja Gerakas din Zona Vasilikos- Insula Zakinthos 3 Plaja Gerakas din Zona Vasilikos- Insula Zakinthos 4

Plaja Gerakas din Zona Vasilikos- Insula Zakinthos 5 Plaja Gerakas din Zona Vasilikos- Insula Zakinthos 6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.